Kohteet, Lapset, Lumimatkat

Ranskan edulliset perhekohteet – 5 keskusta

Hiljaisia mäkiä, paljon hauskoja aktiviteetteja ja halvempia hintoja kuin isoissa keskuksissa jopa talvilomasesongin aikaan – nämä pienet hiihtokeskukset soveltuvat parhaiten nuorille perheille.

1. Morillon (Grand Massif)

Ranskalaisten rakastama Savoy-alueen kylä on saanut Ranskan viranomaisten ”Famille Plus” -maininnan lapsiystävällisyydestään. ”Lasten kylä” huomioi lapset erityisesti 6 kuukauden iästä 10 vuoden ikäisiksi. Morillon tarjoaa paljon lapsille suunnattua ohjelmaa kuten soihtulaskua, koiravaljakkoajelua ja luistelua. Neljä muuta keskusta (yhteensä 77 hissiä) ovat helposti saavutettavissa. Morillonista on myös bussikuljetus Clusesiin. Morillon sijaitsee vain 35 minuutin päässä Genevestä.

2. Gréolières Les Neiges (Provence)

Harva on kuullut tästä keskuksesta, se ei sijaitse kovin korkealla, majoitusvaihtoehtoja ei ole paljon, ja lähes kaikki laskijat ovat paikallisia – mutta samalla Gréolières on vieraanvaraisempi ja hiljaisempi kuin useat alppien muut keskukset. Kohde on erinomainen aloittelijoille ja rinnepituutta löytyy yhteensä 26 km, tarjoten näkymät Välimerelle ja Korsikalle. Läheltä löytyy muitakin keskuksia, esimerkiksi Isola 2000. Ravintolat ovat halpoja. Voit ottaa lennot esimerkiksi Nizzaan ja hyödyntää alueen off-season hintoja talviaikaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

3. Aussois (Maurienne)

Aussoisia mainostetaan ”Ranskana Itä-Euroopan hinnoilla”, ja hissilippuhinnat ovatkin huomattavasti naapurin Kolmen Laakson keskuksia halvemmat. Hissilinkitys ei kata koko aluetta, mutta mäillä on kokoa aina 3 679 korkeusmetriin asti. Aussois on sievä kylä kivitaloineen ja tiistaipäivien ruokamarketteineen. Päivähoito on halpaa, ja kylällä on myös Ranskan ”Famille Plus” -maininta. Vaihtelua mäenlaskuun tarjoavat lumikenkä-safarit, aasi-ajelut, koiravaljakot ja pulkkailu. Kahden tunnin ajomatkan säteellä on useita lentokenttiä. Chamberyn kentältä on nopein ajoyhteys.

4. Les Houches (Chamonix)

Myös Les Houchesilla on ”Famille Plus” -maininta, ja vaikka hinnat ovat viime vuosina nousseet, on majoittuminen Les Houchesissa huomattavasti naapurin Chamonix’ta edullisempaa – ja ennenkaikkea lapsiystävillisempää. Iltapäivät voi viettää husky-koiraparkissa, vuohifarmilla, vuoristojunaradoilla ja seikkailupuistossa. Les Houchesiin on Genevestä noin tunnin ajomatka.

5. Puy-St-Vincent (Hautes Alpes)

Täällä voit huoletta jättää vanhemmat lapset itsekseen mäkiin, mäet ovat turvallisia ja laskevat takaisin kotikylään. Opaskirjat nostavat usein Puy-St-Vincentin yhdeksi Euroopan parhaista lapsiperhekohteista, kiitos edullisen päivähoidon, kahden hiihtokoulun ja hyvän lumihistorian. Tarjolla on myös lumiskootteri -vuokrausta ja elokuvateatteri. Lennot voi ottaa esimerkiksi Torinoon.

Lähde Guardian


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Ranskan edulliset perhekohteet – 5 keskusta
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,75/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

  • redland sanoo:

    Les Houches on tosiaan lapsiperheelle selkeästi Chamonix’ta helpompi ja toimivampi vaihtoehto. Perheellisen kannattaa piipahtaa reissullaan myös laakson toisessa päässä Le Tourissa.

    Vastaa

  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.