Hiihtokeskukset

Talvikausi vauhtiin – TIEDOTE

Ensimmäiset rinteet auki 23.10.
(SHKY:n tiedote 22.10.2012)

Laskettelukausi lähtee käyntiin huomenna 23.10., kun ensimmäinen hissi pyörähtää liikkeelle Rukalla. Muiden keskusten odotetaan aukaisevan suunnitelmien mukaisesti.

Tällä viikolla toiminnan aloittaa Rukan lisäksi ainakin Iso-Syöte, ja marraskuun aikana Pohjois-Suomessa on kausi täydessä käynnissä. Etelä-Suomen keskukset avaavat ovensa pääsääntöisesti joulukuun aikana. Ajantasaiset tiedot avoimista keskuksista löytyvät Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n sivuilta http://ski.fi/avoimet_hiihtokeskukset.

Uutta kautta odotetaan positiivisella mielellä. Viime kausi jäi lyhyeksi lämpimän alkutalven takia, mutta siitä huolimatta päästiin hissilipunmyynnissä lähelle edellisten vuosien tasoa. Turistimäärät ovat olleet kasvussa muutaman viime kauden ajan ja tämän trendin odotetaan jatkuvan. Suurimmat turistivirrat tulevat Venäjältä, mutta myös esimerkiksi Iso-Britannia, Viro ja Alankomaat ovat hyvässä kasvussa.
Kesän aikana keskuksissa on tehty lujasti työtä alkavan kauden eteen. Asiakkaiden hyvä palvelu vaatii paitsi laadun jatkuvaa ylläpitoa, myös uudistuksia. Investointeja lumetukseen, rinteiden kunnossapitoon ja rakennuksiin on tehty kaikissa hiihtokeskuksissa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Monessa paikassa on panostettu parkkeihin ja erikoissuorituspaikkoihin. Selkeä trendi on myös pienempien ja helpompien hyppyreiden ja reilien lisääntyminen. Nykyiset sukset ja laudat houkuttavat hyppimään ja tekemään temppuja, ja niitä varten pitää olla eri tasoisia suorituspaikkoja, jotta kaiken tasoiset laskijat pystyvät turvallisesti harjoittelemaan, kertoo Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Myös vaativampaan makuun tulee uutta; Vuokattiin on tälle kaudelle valmistumassa kansainväliset mitat täyttävä, maailmanluokan harjoitteluolosuhteet takaava Super Pipe.

Lisätietoja: Anne Larilahti, Toiminnanjohtaja, Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry, 050-5181833
http://ski.fi/avoimet_hiihtokeskukset 


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Talvikausi vauhtiin – TIEDOTE
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.