Alkutalvi lupaa huippuvuotta Lappiin
Ajankohtaista, Lappi, Lumimatkat

Alkutalvi lupaa hiihtomatkailun huippuvuotta Lappiin

Tänä vuonna pyhät osuvat arkipäiville, ja siitä hyötyy Lappikin.

Pohjoisessa on nyt kiireistä. Levin Keskusvaraamossa koko vuodenvaihteen majoituksia oli varattu jo marraskuun alkupuolella puolet viime vuotta enemmän. Tänä vuonna se, että joulun pyhät osuvat arkipäiville, saa monet ottamaan pitkän vapaan koko vuodenvaihteen yli.

Myös kevään hiihtomatkailunäkymät ovat jo tällä hetkellä viime vuotta selvästi paremmat. Varsinainen varausbuumi pohjoisen lumille on kuitenkin vasta edessä tammikuussa, jolloin yleensä myydään pääosa loppukauden majoituspaikoista.

Talouden epävarmuus ei näy

Talouden epävarmuus ei näy vielä hiihtomatkojen varauksissa. Sen sijaan kauden 2013/14 odotukset ovat Lapissa varovaisemmat:
– Matkailuala kärsii usein pienellä viiveellä talouselämän notkahduksista, analysoi Levin keskusvaraamon toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tällä kaudella suomalainen ei kuitenkaan jätä hiihtomatkaansa väliin, päin vastoin. Vuodenvaihteen varausbuumi on helppo ymmärtää tämän vuoden kalenterin kautta, mutta koko kevään tämän vuotista vetovoimaa on hankalampi arvailla.

– Yhtenä syynä voi olla, että ihmiset eivät saaneet viime vuonna haluamaansa majoitusta, ja tänä vuonna se halutaan varmistaa hyvissä ajoin, arvailee Rukakeskuksen liiketoimintajohtaja Matti Parviainen.

Lapin varausbuumia odotetaan tammikuulle

Lapin varausbuumia odotetaan tammikuulle. Kuva Ylläkseltä.

Internet tekee matkan varaamisesta helppoa, mutta lyhytjänteistä

Vaikka kevättä on tänä vuonna varattu jo nyt viime vuosia enemmän, näkyy kuluttajakäyttäytymisessä lyhytjänteisyys:
– Varaukset lähenevät joka vuosi enemmän lähtöpäivää, toteaa toiminnanjohtaja Anne Larilahti Suomen Hiihtokeskusyhdistyksestä.

Levin Töyrylä on huomannut saman ilmiön:
– Nykyisin odotetaan usein viime hetken tarjouksia, ja kytätään kelin lisäksi lentohintoja. Toisaalta tarjontaakin on enemmän – vuosikymmen sitten mattimyöhäinen jäi helposti helposti ilman majapaikkaa, nykyisin niin käy harvemmin.

Teksti: Iljin
Kuvat: Simo Vunneli, Flickr/andreuchis

> Vertaile Lapin hiihtokeskuksia TÄÄLLÄ


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Alkutalvi lupaa hiihtomatkailun huippuvuotta Lappiin Alkutalvi lupaa huippuvuotta Lappiin
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.