LLL – Lumi, lauta ja laskeminen nimellä kulkeva näyttely raottaa suomalaisen lumilautailun historiaa. Näyttely on avoinna 19.10.2013 – 16.3.2014 Urheilumuseossa Helsingissä.
Ajankohtaista, Lumilautailu, Tapahtumat

Urheilumuseossa lumilautailu-näyttely

LLL – Lumi, lauta ja laskeminen nimellä kulkeva näyttely raottaa suomalaisen lumilautailun historiaa. Näyttely on avoinna 19.10.2013 – 16.3.2014 Urheilumuseossa Helsingissä.

Kuinka kauan lumilautailua on harrastettu Suomessa? Miten laji ja välineet ovat muuttuneet tänä aikana? Jos suomalaisen lumilautailun vaiheet kiinnostavat sinua, niin vieraile Urheilumuseon ainutlaatuisessa näyttelyssä.

Suomalaisen lumilautailun 30 vuotta nähtävissä

Lumi, lauta ja laskeminen kertoo suomalaisen lumilautailun tarinan 1980-luvun alkupuolelta tähän päivään.

Aleksi Litovaara, Lauri Heiskari, Eero Ettala ja Jussi Oksasen ovat tunnettuja nimiä suomalaisessa lumilautailussa. Näyttelyssä voit tutustua muun muassa heidän nimikkolautoihinsa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Näytteillä on myös Heikki Sorsan ennätyslauta. Vuonna 2001 hän teki sillä paipissa huikean 9,3 metrin korkeuteen yltäneen ennätyshypyn.

Näyttelyn vanhimpia esineitä ovat suomalaislaskijoiden itse tekemät laudat 1980-luvun alkupuolelta. Peetu Piiroisen olympiahopeamitali vuodelta 2010 puolestaan edustaa lajin huippu-urheilupuolta.

Näyttelyn toteutuksessa näkyy lumilautailijoiden kädenjälki

Näyttely on toteutettu tiiviissä yhteistyössä lautailijoiden kanssa. Mukana on ollut niin ammattilaislaskijoita, elokuvien tekijöitä kuin lajin asiantuntijoitakin.

Näyttelyssä upeat, suomalaisvalokuvaajien ottamat, lautailukuvat ovat keskeisessä roolissa. Nähtävillä on lisäksi lautailuelokuvia.

Näyttelyn visuaalisesta suunnittelusta vastaavat lautailupiireistä tutut Jari Salo ja Kimmo Tuhola.

Urheilumuseon aukioloajat ja pääsyliput näyttelyyn

Museo on avoinna arkisin klo 11–17 ja viikonloppuisin klo 12–16.

Pääsymaksu 5€ / 3€. Alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Lähde ja kuva: Urheilumuseo


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Urheilumuseossa lumilautailu-näyttely LLL – Lumi, lauta ja laskeminen nimellä kulkeva näyttely raottaa suomalaisen lumilautailun historiaa. Näyttely on avoinna 19.10.2013 – 16.3.2014 Urheilumuseossa Helsingissä.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.