Revelstoke
Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Kohteet, Lumimatkat

Nämä ovat talven 2013-2014 hiihtomatkojen uutuuskohteet

Matkanjärjestäjät ovat valinneet tulevalle kaudelle uutuuskohteita erityisesti Italiasta ja Japanista. Lue, mitkä kohteet kiinnostavat nyt ja mitä uutta hiihtomatkailijoille tarjotaan.

Italian Alpit kasvattavat suosiotaan

Yhä useampi suomalainen alppimatkaaja valitsee kohteekseen Italian. Sekä STS Alppimatkat, You Travel että Aurinkomatkat ovatkin laajentaneet Italian tarjontaansa.

-Italia on hyvässä kasvussa ja suomalaisten kiinnostus sen hiihtomahdollisuuksia kohtaan kasvaa, toteaa STS Alppimatkojen toimitusjohtaja Harri Kaijanto.

STS Alppimatkojen uusi kohde Italissa on Val Gardena. Kaijanto kertoo, että keskus sijaitsee maailman suurimman hissijärjestelmän muodostavan Dolomiti Superskin alueella ja on alppihiihdon maailmancup-osakilpailun järjestäjänä jo useille suomalaisille tuttu kohde.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

-Olimme hakeneet menestyskohdetta Italiasta pitkään ja Val Gardenassa kaikki kohtasi.

You Travelin ykkösuutuus taas on Italian Sestriere legendaarisen Via Lattean 400 rinnekilometriä kattavalla hiihtoalueella. Keskus muistetaan toimitusjohtaja Mikko Suomen mukaan erityisesti vuoden 2006 Torinon olympialaisista.

Myös Italiaan ja Itävaltaan tarjontansa kohdentanut Aurinkomatkat luottaa Italian vetovoimaan. Matkanjärjestäjän uusi kohde on Mont Blancin alueelle sijoittuva perinteikäs Courmayeurin hiihtokeskus.

Elämysmatkat esittelee Japanin tuntemattomia hiihtokeskuksia

Euroopan ulkopuolisista hiihtokohteista suomalaisia vetää nyt Japani. Erityisesti aktiivi- ja yritysmatkoihin erikoistunut Elämysmatkat on tehnyt maan laskumahdollisuuksia tunnetuksi. Suosituin kohde on maan suurin ja tunnetuin keskus Hakuba, mutta tulevalle kaudelle jo kahdeksan vuotta Japaniin hiihtomatkailijoita kuljettanut yritys on kasvattanut valikoimaansa hieman tuntemattomammilla kohteilla.

-Kiinnostus maata kohtaan on suomalaisilla valtava ja siksi haluamme paljastaa sen saloja lisää, kertoo Elämysmatkojen toimitusjohtaja Jussi Viskari.

Uusia kohteita ovat maan vanhin hiihtokeskus Myoko ja pieni, mutta mahtavat off-piste-olosuhteet tarjoava Cortina, sekä molemmat keskukset yhdistävä kiertomatka.

-Erityisesti Myoko on lähes kaikille länsimaisille laskijoille tuntematon kohde. Edes netistä ei löytynyt juuri mitään tietoa keskuksesta. Kuitenkin sen olosuhteet, kuten lumivarmuus ja palvelun taso ovat huippuluokkaa ja tunnelma kohdillaan.

Revelstoke_2

Parom Campsin Road Trip kiertää Kanadaa puuterin perässä

Erilaisista teemamatkoista, kuten freestyle- ja freerideleireistä tunnettu Parom Camps on valinnut kauden ykkösuutuudekseen Kanadan. Parom järjestää Kanadaan kiertomatkan, joka on konseptoitu Road Trip -teemalla. Paromin vetäjä Inka Haapala kertoo, että Kanadan Road Trip on vetänyt erityisesti laskijoita, jotka ovat jo kiertäneet paljon Eurooppaa.

Parom Campsin kiertomatkalla ajetaan puuterin perässä läpi Albertan ja British Columbian keskuksia. Ohjelmaa ei kuitenkaan ole lyöty tiukasti lukkoon, vaan muutoksia voidaan tehdä matkan aikana paikallisten kontaktien vihjeiden perusteella, Haapala kertoo.

Parom tulee järjestämään road trip -konseptoidun kiertomatkan myös Japaniin.

Uutuudet myyvät hyvin

Kaikkien matkanjärjestäjien uutuuskohteet ovat myyneet hyvin, ja paikkoja kauden 2013-2014 matkoille on enää rajoitetusti jäljellä.

Sestriere on ollut Youtravelin suosituin kohde ja Val Gardena STS Alppimatkojen kakkoskohde heti kestosuosikki Bad Gasteinin jälkeen. Elämysmatkojen reissut Japanin uusiin kohteisiin on jo loppuunmyyty.

-Uutuudet viehättävät ja uusi kohde myy aina ensimmäisenä kautena hyvin, STS Alppimatkojen  Kaijanto summaa.

Kauden 2013-2014 uutuudet:

Aurinkomatkat – Italia: Courmayeur
Elämysmatkat –  Japani: Myoko ja Cortina, Itävalta: Mayrhofen ja Kitzbuhel
Parom Camps – Kanada ja Japani: Road Trip -kiertomatkat
STS Alppimatkat Italia: Val Gardena
Youtravel Italia: Sestriere

Teksti: Veera Argillander
Kuvat: Parom Camps


Avainsanat:
, , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Nämä ovat talven 2013-2014 hiihtomatkojen uutuuskohteet Revelstoke
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3,67/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.