Vuodesta 1997 asti järjestetty Hupellus Snowfestivals kerää yhteen opiskelijahenkiset laskettelijat ja lumilautailijat. Tiedossa on monipuolisesti laskemista, kisailua ja hauskaa yhdessäoloa.
Lumimatkat, Muut aktiviteetit, Tapahtumat

Edullisesti Euroopan rinteille Hupelluksen mukana

Vuodesta 1997 asti järjestetty Hupellus Snowfestivals kerää yhteen opiskelijahenkiset laskettelijat  ja lumilautailijat. Tiedossa on monipuolisesti laskemista, kisailua ja hauskaa yhdessäoloa.

Hupellus järjestää opiskelijoiden ja opiskelijahenkisten laskettelijoiden pakettimatkoja ympäri Eurooppaa. Opiskelijabudjettiin sopivilla matkoilla laskemisen lisäksi myös oheisaktiviteetit ovat keskeisessä roolissa.

Opiskelijoiden lumifestivaalit hyvässä hengessä

Neljä kertaa matkanjohtajana Hupelluksella toiminut Ville Hakala toteaa ”lumifestivaalien” olevan erittäin kuvaava sana tapahtumalle.

-Paljon porukkaa, lunta, laskemista, kisailua, laulua ja kekkereitä, Hakala luettelee Hupellukseen liittyviä käsitteitä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Opiskelijahenkisestä tapahtumasta puhuttaessa on vaikea olla ajattelematta after skitä. Hupellus järjestää reissuillaan useita, erilaisia tapahtumia niin rinteessä, kuin sen ulkopuolellakin. Juhlat ovat näkyvässä osassa laskureissuilla, mutta yhteishenki tulee ensin. Hakalan mukaan onkin tärkeintä, että niin kutsututuilla ”hupeltajilla” on hauskaa yhdessä.

-Itselle tärkeysjärjestys on ihmiset, laskut ja juhlat. Bileethän voisi järjestää missä vaan, mutta hyvässä seurassa ne järjestyvät itsestään.

Hupelluksen matkoille ovat tervetulleita kaikki

Monet arastelevat lähtöä opiskelijahenkiselle ja huokeahintaiselle matkalle. Opiskelijaidentiteettiin samaistumisesta ei kannata huolehtia, sillä edellisenä vuonna matkanjohtaja itse oli asunut noin 40-vuotiaan ”konkarin” kanssa, joka oli pärjännyt Hupelluksella aivan kuten muutkin.

Ketään ei syrjitä ja matkalle lähdetään yhdessä. Matkanjohtaja toteaa myös monen lähteneen matkaan yksin, kenenkään tulematta yksin takaisin.

-Sanon joskus potentiaalisille lähtijöille, että jos mummosi laskettelee, niin ota se suksiboxiin mukaan, Hakala heittää.

Ison opiskelijaporukan kanssa matkustettaessa yleinen huolenaihe on myös turvallisuus. Pääsääntöisesti matkat sujuvat rauhallisissa merkeissä, eikä järjestyshäiriöitä ole vuosien aikana ollut kuin muutamia. Kaikkiin ongelmiin järjestäjät ovat kuitenkin aina löytäneet ratkaisun.

-Muutamia häiriöitä vuosien varrella toki mahtuu, mutta näistä ollaan aina päästy yhteisymmärrykseen paikallisten kanssa, Hakala toteaa.

Teksti ja kuvat: Taneli Savela


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Edullisesti Euroopan rinteille Hupelluksen mukana Vuodesta 1997 asti järjestetty Hupellus Snowfestivals kerää yhteen opiskelijahenkiset laskettelijat ja lumilautailijat. Tiedossa on monipuolisesti laskemista, kisailua ja hauskaa yhdessäoloa.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,69/5 - 13 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.