Maailma on täynnä hienoja hiihtokeskuksia ja laskemisen arvoisia mäkiä. Lumipallon tarkemmassa esittelyssä neljä tutustumisen arvoista laskua eri puolilta maailmaa.
Hiihtokeskukset, Kohteet, Vapaalasku

Kerran elämässä – joko olet laskenut nämä?

Maailma on täynnä hienoja hiihtokeskuksia ja laskemisen arvoisia mäkiä.

Lumipallon tarkemmassa esittelyssä neljä tutustumisen arvoista laskua eri puolilta maailmaa.

1. Vallée Blanche

Legendaarinen offarilasku legendaarisessa hiihtokeskuksessa! Ranskan Chamonix tarjoaa hienot puitteet tälle laskulle. Vallée Blanche –reitti alkaa 3812 metrin korkeudesta ja on pituudeltaan huimat 17 kilometriä. Reitin nimi ”valkoinen laakso” kuvastaa hyvin sen maisemallista hienoutta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vallée Blanchen laskeminen vaatii tuntemusta takamaastoista ja paikat tuntevan oppaan, sillä pitkä jäätikköreitti sisältää aina riskejä. Reitin alkuun pääsee lyhyellä siirtymällä Aiguille de Midin yläasemalta. Olosuhteista riippuen laskureittiä voi varioida tilanteen mukaan.

2. Corbet’s Couloir

Amerikan klassikko! Parhaimmillaan 50-asteinen Jackson Holessa sijaitseva ”Amerikan pelottavin rinne” vaatii osaamista ja ennen kaikkea uskallusta. 3 – 9 metrin pystysuora tiputtautuminen heti laskun alkuun. Loppuosa laskusta on yleensä nautinnollista puuteria.

Laskun alku sijaitsee suoraan kabiininousun alapuolella, joten kaatuminen kerää takuuaplodit kiinnostuneelta yleisöltä yläpuolelta. Kerran elämässä –lasku todellisille hurjapäille.

3. Mt. Annapurin takamaastot

Japanin herkkua! Nisekon hiihtokeskus ja sen ympäristö Japanin pohjoissaarella on todellinen puuterilaskijan paratiisi. Tammikuussa sataa puuterilunta keskimäärin 15 senttimetriä päivässä. Alueen takamaastoissa riittää temmellettävää jokaiselle lumitakuulla.

Puuterilaskupäivän sopiva lopetus Japanissa on jälkihiihdot ja palauttelu kuumassa lähteessä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu.

4. Hahnenkamm

Maailman legendaarisin syöksykisa! Tammikuussa järjestettävää Hahnenkammin kilpailujen syöksylaskua pidetään maailman vaikeimpana syöksykisana. Itävallan Kitzbühelissä sijaitsevan syöksyradan kisalaskijoilla huippunopeudet ovat parhaimmillaan 130 kilometriä tunnissa.

Varsinaisena kisarinteenä toimii Streif-rinne. Kilpailujen ulkopuolella rinne on kaikkien laskijoiden laskettavissa. Kaiken vaikeimmat osuudet on mahdollista kiertää, joten rinne on suositeltava vierailukohde kaikille rinnelaskun ystäville.

Lähde: Outside Online
Kuva: the very honest man via Compfight cc


Avainsanat:
, , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Kerran elämässä – joko olet laskenut nämä? Maailma on täynnä hienoja hiihtokeskuksia ja laskemisen arvoisia mäkiä. Lumipallon tarkemmassa esittelyssä neljä tutustumisen arvoista laskua eri puolilta maailmaa.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,80/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.