Laskumatkoilla tapahtuu myös vahinkoja. Muista varutua ajoissa!
Lumimatkat, Terveys, Varusteet

Viisi vinkkiä lumilomailijan matkavakuutuksiin – näin turvaat matkasi

Laskumatkoilla tapahtuu myös vahinkoja. Muista varautua ajoissa!

Laskettelumatkailijan kannattaa hankkia matkavakuutus ennen reissua. Lue viisi vinkkiä turvallisempaan lomaan!

1. Muista vakuutus laskettelumatkalla

Lasketteluonnettomuudet voivat yllättää rajuudellaan – hiihtomatkalle lähdettäessä matkavakuutus on siis ehdoton reissutoveri. Rinneonnettomuudet liittyvät usein kokemattomuuteen, huolimattomaan riskinottoon tai sääoloihin. Yleisimpiä lasketteluturmia ovat murtumat ja venähdykset, mutta joskus rinteessä saattaa käydä todella pahastikin.

Laskettelumatkailijan kannattaa ehdottomasti valita vakuutus, johon sisältyy hätätilanteessa kuljetus Suomeen. Pahimmassa tapauksessa vakavasti loukkaantuneen, ilman vakuutusta matkustaneen reissaajan kuljetus kotimaahan saattaa aiheuttaa massiiviset kulut.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

2. Mikä vakuutus sopii sinulle? Vertaile vaihtoehdot

Oletko lähdössä viikon lomalle Lappiin vai sesonkihommiin Alpeille? Sopiva vakuutus löytyy vain vaihtoehtoja vertailemalla. Pidemmälle reissulle lähtevälle tai usein matkustelevalle laskijalle jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus on usein paras vaihtoehto, kun taas yksittäistä laskureissua varten kannattaa valita matkakohtainen vakuutus.

Jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus kattaa kaikki vuoden aikana tehdyt matkat. Kannattaa kuitenkin huomioida, että yksittäisten matkojen pituudet on yleensä rajattu.

3. Eurooppalainen sairaanhoitokortti auttaa myös Sveitsissä

Jokaisen Euroopassa liikkuvan matkailijan taskusta pitäisi löytyä eurooppalainen sairaanhoitokortti, jonka saa tilattua maksutta Kelalta.

Korttia vilauttamalla saat sairaanhoitoa EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä samaan hintaan kuin maan asukkaat – joskus tämä tarkoittaa ilmaista hoitoa. Alppimatkailijan kannattaakin huomioida, että kortti toimii myös Sveitsissä, vaikka maa ei kuulukaan EU:hun.

4. Vakuutus suojaa myös varusteesi

Matkavakuutukseen kuuluu sekä matkustaja- että matkatavaravakuutus. Näin ollen vakuutus turvaa oman terveyden lisäksi myös kalliit välineet. Jos lasketteluvarusteesi menevät rikki tai ne varastetaan, säästyt vakuutuksen avulla kalliilta kustannuksilta.

5. Vaaralliset lajit voi olla poissuljettu

Tavallisella hiihtomatkailijalla ei ole ongelmaa saada matkavakuutusta, mutta riskialttiimpia lajeja harrastavan reissaajan kannattaa huomioida, ettei vakuutus välttämättä kata omaa lajia. Esimerkiksi vapaalasku on usein suljettu pois vakuutuksen piiristä niin kutsuttuna kiellettynä lajina.

Rinteiden ulkopuolella viihtyvän hiihtomatkailijan kannattaa vertailla rauhassa erilaisia vaihtoehtoja. Vakuutusyhtiöiden omat käytännöt selviävät helpoiten ottamalla suoraan yhteyttä yhtiöihin ja varaamalla reilusti aikaa asioiden selvittämiseen.

Lue lisää: Matkavakuutuksen ABC

Kuva: Antti Hurskainen


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Viisi vinkkiä lumilomailijan matkavakuutuksiin – näin turvaat matkasi Laskumatkoilla tapahtuu myös vahinkoja. Muista varutua ajoissa!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3,50/5 - 6 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.