Advertoriaali, Hiihtokeskukset, Kesälajit, Kohteet, Majoitus, Muut aktiviteetit

Ukkohalla – aito ympärivuotinen matkailukeskus

Hyvien talviharrastusmahdollisuuksien lisäksi Ukkohalla on myös erittäin monipuolinen matkailukeskus läpi vuoden.

Ukkohallan matkailukeskus sijaitsee Hyrynsalmella, keskellä kaunista Ylä-Kainuun vaaramaisemaa. Alueella riittää tekemistä kaiken ikäisille niin talvella kuin kesälläkin.

Aito loma Kainuun huipulla

Puitteet lomailuun ovat kunnossa Ukkohallassa. Kaunis maisema ja alueen monipuolinen luonto luovat hyvän lähtökohdan onnistuneelle lomalle. Vieressä kohoavat Kainuun korkeimmat vaarat sekä viereinen Syväjärvi muodostavat hienon taustan aktiiviseen harrastamiseen tai rentoon lomailuun.

– Helppo loma ja monipuolisesti tekemistä ovat ne perimmäisimmät syyt, miksi vieraamme viihtyvät Ukkohallassa. Kutsumme Ukkohallaa leikkimielisesti Myötämäen kyläksi. Aivan kuten oikeassa kylässä, myös Ukkohallassa kaikki on lähellä ja tunnelma on mukava. Harrastamaan pääsee suoraan ulko-ovelta, tiivistää toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä Ukkohallan vetovoimatekijöitä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Aluetta on kehitetty määrätietoisesti useiden vuosien ajan. Maisemien lisäksi myös alueen infrastruktuuri ja palvelut ovat erittäin hyvällä tasolla.

Laskettelukeskuksesta ympärivuotiseksi matkailukeskukseksi

Ylä-Kainuu on yksi Suomen runsaslumisimmista alueista. Tämä itsessään luo erittäin vahvan pohjan alueen matkailulle.

– Ukkohallassa on talvella varmasti lunta. Etelä- ja Keski-Suomen keskusten kärsiessä lumipulasta, meillä sitä riittää. Runsaan lumen takia kausi jatkuu todella pitkälle, täällä lasketaan normaalisti vähintäänkin vappuun saakka. Etelästä tultaessa Ukkohalla on lähimpiä lumivarmoja keskuksia, kuvaa Kyhälä Ukkohallan hyvää sijaintia ja edellytyksiä laskettelun ja lumilautailun harrastamiseen.

Laskettelu onkin Ukkohallan matkailun selkeä keihäänkärkituote. Suunnitelmissa on nousta Suomen kymmenen suurimman laskettelukeskuksen joukkoon vuoteen 2018 mennessä. Rinnetoiminnan lisäksi Ukkohalla kehittää palveluitaan ja tarjontaansa myös huomattavasti laajemmalla rintamalla.

– Olemme tunnettu erityisesti talvimatkailukohteena. Tavoitteenamme on kuitenkin olla Suomen viihtyisin ympärivuotinen matkailukylä ja kehittää palvelujamme ja tarjontaamme entistä monipuolisemmaksi, kertoo Kyhälä mahdollisuuksista ympärivuotiseen lomailuun Ukkohallassa.

Isoja investointeja vieraiden palvelemiseksi

Ukkohallassa kaikki palvelut ovat lomailijaa lähellä, loma-asunnot ovat 1,5 kilometrin säteellä laskettelurinteiden juurella sijaitsevista ydinpalveluista. Ukkohallassa lomaillessa ei välttämättä tarvitse käyttää edes omaa autoa.

– Aiemmin Ukkohallan pullonkaulana on ollut majoituksen riittävyys, lomailijoita on ollut tulossa enemmän kuin mitä olemme pystyneet majoittamaan. Uusien, erittäin isojen investointien myötä vuodepaikat on tuplattu, kertoo Kyhälä.

Ukkohallaan on investoitu 20 miljoonaa euroa kymmenessä vuodessa. Ukkohallassa uutta majoitusta on rakennettu parhaille paikoille, rinteiden välittömään läheisyyteen Ski-In ja Chalets-huoneistoja sekä järvenrantamökkejä lomakotimessujen tiimoilta. Majoituksen lisäksi alueella on satsattu myös muihin palveluihin, esimerkkinä hyvinvointipalvelut, kylpylä- ja saunamaailma, vesihiihtokeskus, keilarata ja kaupalliset palvelut.

Ukkohallassa on mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden

Yksi Ukkohallan omalaatuisista vetovoimatekijöistä ovat lisäksi ainutlaatuiset tapahtumat, joita järjestetään ympäri vuoden. Suopotkupallon MM-kisat, wakeboard-kilpailut ja erilaiset hiihtotapahtumat houkuttelevat vierailijoita ulkomailta saakka. Ja useat palaavat uudelleen vuodesta toiseen.

– Myös tänä vuonna meillä monenlaista ohjelmaa. Iso uutuus on myös hiihtolomaviikoilla pidettävät lomakotimessut. Tällöin on erinomainen tilaisuus tulla tutustumaan Ukkohallan monipuolisiin mahdollisuuksiin, viettää samalla hiihtolomaa sekä tutustua messukohteisiin, kertoo Kyhälä.

Ukkohalla faktat

Talvi

 • Korkeusero 170 m, pisin rinne 1400 m
 • Rinteitä 17, valaistuja 6
 • 3 parkkia, hiihtohissejä 6
 • Hiihtokoulu, lastenrinteitä
 • Maastohiihtolatuja 160 km
 • Moottorikelkkareitistö yli 500 km
 • Kelkka- ja huskysafarit, ohjatut ohjelmapalvelut

Kesä

 • Maailman pohjoisin Cable Wakeboard-rata (900 m)
 • Lauta- ja suksivuokraus, Wakepark
 • Ratsastus
 • Melonta, vesipyörät
 • Frisbeegolf-rata
 • Ohjatut ohjelmapalvelut
 • Ukkohalla-fishing kalastusalue: Syväjärvi ja 7 jokea
 • Monipuoliset vaellus- ja ulkoilureitit

Erikoiset tapahtumat

 • Snow Soccer & Swamp Soccer MM-kisat
 • Hallan Akan hiihto & Ukkohalla hiihto
 • Hallan Akan vaellus
 • Wakeboard-kisat
 • Swamp Rock -festivaali

Majoitus ja palvelut

 • Hotelli, 170 vuodepaikkaa
 • Muu majoitus noin 2000 vuodepaikkaa
 • Ravintolat
 • Kylpylä ja wellness-palvelut
 • Kokouspalvelut
 • Kunto- ja liikuntasali
 • Kauneushoitola, DaySpa
 • Keilahalli

> Tutustu Ukkohallaan
> Varaa aito loma Kainuun huipulla

Tutustu Ukkohallan hiihtokeskusesittelyyn Lumipallossa


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Ukkohalla – aito ympärivuotinen matkailukeskus
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 12 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.