Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma kokosi yhteen 50 telemarkista kiinnostunutta laskijaa.
Tapahtumat, Telemark

FreeYourHeels Telemark Weekend oli menestys

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma kokosi yhteen 50 telemarkista kiinnostunutta laskijaa.

Telemarkin ilosanomaa jaettiin Hyvinkään Sveitsissä 1. – 2.2.2014 pidetyssä FreeYourHeels Telemark Weekend –tapahtumassa.

Viikonloppu telemark-hiihtoa taitavien kouluttajien opetuksessa

FreeYourHeels Telemark Weekendin ideana oli koota yhteen telemarkista kiinnostuneita harrastajia saamaan oppia Suomen parhailta kouluttajilta.

Kaksipäiväisessä viikonlopputapahtumassa teemoina olivat muun muassa telemarkin perusasento, oma laskutaito, freestyle ja ratalasku. Osallistujat pääsivät kokeilemaan monenlaisia harjoitteita sekä saivat vinkkejä ja rakentavaa palautetta hyödynnettäväksi omassa laskemisessaan. Ohjelmaan kuului myös ensimmäisen päivän laskujen ja saatujen oppien vapaamuotoinen kertaus yhteisen illanvieton ja afterskin merkeissä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Mukana tapahtumassa oli niin ensikertalaisista kuin lajia jo 1980-luvulta harrastaneita. Tapahtuman osallistujat olivat pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulta ja Etelä-Suomesta.

Kouluttajina tapahtumassa toimivat telemarkin hallitsevat hiihdonopettajat eri puolilta Suomea. Asiantuntevan panoksensa tapahtumaan antoivat sekä Hyvinkään Sveitsin hiihtokoulun opettajat että pitkämatkalaiset Himokselta ja Ylläkseltä saakka.

Kokemukset tapahtumasta olivat positiivisia – jatkoa toivotaan

Osallistujien ja järjestäjien mukaan tällaiselle tapahtumalla oli selkeää tilausta, sillä koskaan ennen ei Etelä-Suomessa ole järjestetty yhtä suurta kaikille avointa tapahtumaa aiheesta.

– Hyvä fiilis, mukavia ihmisiä, täältä sai varmuutta omaan laskemiseen ja todella hyviä vinkkejä jatkoa varten. Toivottavasti tälle tapahtumalle saadaan jatkoa vaikkapa ensi talvena, summasi usea osallistuja ajatuksiaan tapahtuman jälkeen.

Positiivista palautetta tapahtuma keräsi myös koulutuksen ja yleisten järjestelyjen suhteen, erityisen tyytyväisiä oltiin saatuun opetukseen ja kouluttajien tasoon. Myös Sveitsin hiihtokeskuksen puitteet koettiin soveltuvan hyvin telemarkin harrastamiseen, useat osallistujat aikoivat tulla uudemman kerran laskemaan ja kertaamaan saatuja oppeja paikan päälle.

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma kokosi yhteen 50 telemarkista kiinnostunutta laskijaa.

Teksti: Antti Hurskainen
Kuvat: FreeYourHeels Telemark Weekend


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
FreeYourHeels Telemark Weekend oli menestys Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma kokosi yhteen 50 telemarkista kiinnostunutta laskijaa.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,75/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.