Pohjoismaiden suurin laskettelukeskus Åre tarjoaa kattavan rinnevalikoiman lisäksi myös erittäin kattavan valikoiman kokeilemisen arvoisia ravintoloita.
Ravintolat & Baarit, Ruoka ja juoma

Suuntana Åre? Kokeile näitä ravintoloita!

Pohjoismaiden suurin laskettelukeskus Åre tarjoaa kattavan rinnevalikoiman lisäksi myös erittäin kattavan valikoiman kokeilemisen arvoisia ravintoloita.

Åren viehättävä kylä ja sen monet ravintolat yllättävät positiivisesti. Tarjolla on vaihtoehtoja jokaiseen makuun niin maukkaiden rinnelounaiden kuin iltaruokailunkin suhteen. Lumipallo listasi nautiskelijoille kokeilemisen arvoisia ravintoloita Åresta.

Villa Tottebo

Vuonna 1897 rakennettu Villa Totteby on toiminut alun perin menestyneen tukkukauppiaan metsästysmajana ja kesäisenä lomanviettopaikkana. Uuden elämän historiallinen talo sai vuonna 1995, kun se siirrettiin keskeiselle paikalle Åren kylään ravintolakäyttöön. Villa Totteby tarjoilee makuja ja ruokia paikallisista raaka-aineista. Kokeilemisen arvoisena listalta voi poimia esimerkiksi Jämtlandin makuja esittelevän kokonaisuuden. Ravintolassa on myös erittäin hyvä ja kattava viinivalikoima.

Osoite: Parkvägen 1
> Villa Tottebyn kotisivut

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Buustamon Fjällgård

Åren korkeimmalla sijaitseva hotelli on vierailemisen arvoinen myös ruokapaikkana, Buustamon Fjällgårdenia pidetään nimittäin yhtenä Åren parhaimpana ravintolana. Ravintola sijaitsee hieman syrjässä Åren kylästä, rinnealueen reunalla, joten hissien pyöriessä vierailu onnistuu suoraan rinteestä suksilla tai laudalla paikalle laskien. Hissien sulkeutumisen jälkeen Buustamon Fjällgårdenin haluaville tiedossa on varsin elämyksellinen kokemus – loppuosa matkasta tehdään nimittäin telakuorma-auton kyydissä. Elämyksellisyyttä ravintolakäyntiin tuo myös Buustamon Fjällgårdin oma tislaamo ja mahdollisuus sen tuotteiden maisteluun.

Osoite: Buustamon 142
> Buustamon Fjällgårdin kotisivut

Fjällgården

Hyvä vaihtoehto rinnepäivän lounaspaikaksi on viehättävä Fjällgården. Fjällgården sijaitsee rinnealueella Åren kylän yläpuolella, mutta on silti erittäin helposti saavutettavissa Åren vanhimmalla hissillä eli vuonna 1910 rakennetulla Åre Bergbahnilla.

Paikan erikoisuutena on hiiligrilli, jossa iso osa ruuista valmistetaan. Lihapainotteisen menun lisäksi tarjolla on myös kattavasti eri kasvis- ja kalavaihtoehtoja. Fjällgårdenin keskeinen sijainti tekee siitä myös erittäin suositun after ski –paikan.

Osoite: Hotelli Fjällgården, Åre Bergbahnin yläaseman vieressä.
> Fjällgårdenin kotisivut

Åre Delikatess

Erittäin keskeisellä paikalla Åren kylän keskustassa vanhassa paloasemassa toimiva Åre Delikatess toimii päiväaikaan viihtyisänä kahvilana ja illalla hyvää ruokaa tarjoavana krouvina. Samassa tilassa toimii myös myymälä, tarjolla on monenlaista herkkua mukaan ostettavaksi. Kokeilemisen arvoisena paikan tapas-tyyliset tarjoomat, saatavilla on kylmiä ja lämpiä makupaloja eri kokoluokissa. Soveltuvat erinomaisesti vaikka päivälliseksi.

Osoite: Årevägen 70
> Åre Delikatessin kotisivut

Broken

Åre Bergbahnin ala-aseman vieressä sijaitseva rento after ski –paikka. Iso osa asiakkaista on paikallisia. Plussaa paikka saa aikaisesta aukioloajasta, erityisesti alkukaudella Åressa vierailevat arvostavat tätä, sillä valtaosa hisseistä menee kiinni tällöin jo kello 15:00. Urheiluhenkinen sisustus teemaan sopivine juoma- ja ruokavaihtoehtoineen luo miellyttävän ympäristön kertailla päivän parhaita laskuja.

Osoite: Torggränd 4
> Brokenin kotisivut

Verandan

Uusi tulokas Åren iltaelämässä ja after skissä. Omistajina Åren parhaana bilepaikkana pidetyn Byggetin taustavoimat eli kokemusta ja näyttöjä Åren ravintolamaailmasta löytyy. Aiemmin Verandanin tilalla toimi yökerho Dippan, joten ravintolan sijainti on Åren kävijöille entuudestaan tuttu. Ruotsin paras afterski-bändi, ruokaa tarjoileva Sport&Bar –puoli ja sunnuntaiklubi tiivistää Verandan itse parhaita puoliaan.

Osoite: Åre Torg
> Verandanin kotisivut

Bygget

Jos Åressa kaverisi sanoo menevänsä kirjastoon, on suuntana todellisuudessa usein Bygget – kirjaston lisäksi Åren ykkösyökerhosta löytyy 6 baaria, 4, dj:tä, 3 tanssilattiaa sekä viikoittaisisa live-esiintyjiä. Tiloissa toimii myös aasialaista ruokaa tarjoileva RAW-ravintola. Bygget on erittäin suosittu paikka, joten erityisesti sesonkiaikaan kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Osoite: Åre Fjällby
> Byggetin kotisivut

Teksti: Antti Hurskainen
Kuvat: Antti Hurskainen, Mats Lind

Tutustu Åren hiihtokeskusesittelyyn Lumipallossa


Avainsanat:
, , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suuntana Åre? Kokeile näitä ravintoloita! Pohjoismaiden suurin laskettelukeskus Åre tarjoaa kattavan rinnevalikoiman lisäksi myös erittäin kattavan valikoiman kokeilemisen arvoisia ravintoloita.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.