Ajankohtaista, Tapahtumat, Yleinen

Kotimaan hiihtokeskuksissa tapahtuu – Pääsiäinen ja vappu 2014

Kotimaiset hiihtokeskukset ovat suosittuja kohteita pääsiäisen viettoon neljän vapaapäivän ansiosta. Vappu on taas monissa hiihtokeskuksissa kauden päätöstapahtuma ja juhlinta on myös sen mukaista.

Laskevalla kansalle pääsiäinen on perinteisesti kevään päätapahtuma. Vappuna juhlitaan puolestaan monesti kesäkauden alkua sekä hiihtokauden loppua. Ohessa valikoituja poimintoja hiihtokeskusten pääsiäisen ja vapun ohjelmistosta.

Levi

Levillä on rinteiden puolella pääsiäisenä muun muassa Atomicin välineiden testausta ja lastenmaassa on lauantaina ilmainen vauhtimäki.

Vappuna Levillä räjähtää ja pyhää juhlitaan tiistaista 29.4. lauantaihin 3.5. MegaVapun esiintyjiin kuuluvat muun muassa Elastinen ja Stig. Rinteillä on runsaasti ohjelmaa ja Vappuun oleellisesti kuuluvia brunssejakin on tarjolla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ylläs

Ylläksellä pääsiäistä juhlitaan Suomen tähtiartistien voimin. Esiintyjiin kuuluvat muun muassa Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Anna Abreu ja Cheek. Vappu on Ylläksellä täynnä menoa ja meininkiä ja laskettelukauden päättymistä juhlitaan 29.4.-4.5. railakkaasti.

Pyhä

Pyhällä on monipuolisia kisoja ja paljon tekemistä lapsille sekä perheille. Torstaina 17.4. on luvassa muun muassa koko perheen leikkimielinen hankisählyturnaus, lauantaina 19.4. on Rosa & Rudolf pujottelukisa lapsille ja sunnuntaina 20.4. kisaillaan koko perheen SuomiSlalomissa.

Pyhän vappu ja Mayday! ovat laskukauden huipennus. Mayday! on vapaalaskuhenkinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen Suomen kovimmat vapaalaskijat, lupaavimmat juniorit sekä kaikki riehakkaan vapun juhlijat.

Ruka

Rukan pääsiäiseen kuuluu aktiivinen laskettelu ja monipuolinen ohjelma rinteillä. After ski pääsee kunnolla vauhtiin livebändin johdolla ravintola Pisteessä. Rukan Battery parkissa on lauantaina 19.4. Line & Ride with picture -parkkisessarit. Pääsiäisen juhlatunnelmaa yöelämässä ylläpitävät muun muassa Kaija Koo, Jenni Vartiainen, Popeda ja Cheek.

Rukan vappu ja Wappulounas järjestetään 30.4.-4.5. Tapahtuma tarjoaa mitä erikoisempia suorituspaikkoja rinteillä, rentoa meininkiä sekä huikeita after-ski- ja iltabileitä.

Saariselkä

Ski Saariselkä on parhaimmillaan pääsiäisenä. Tarjolla on auringonpaistetta, legendaariset monotanssit ja maistuvaa ruokaa hyvässä seurassa. Saariselällä kausi päättyy vappuna 4.5.

 Salla

Sallan Keloravintolassa järjestetään oma Skirock-tapahtuma lauantaina 19.4. ja sunnuntaina 20.4. Lauantaina 19.4. pieni Saija kylätalo täyttyy jazzin ystävistä, kun siellä järjestetään omintakeinen Saijazz-festivaali.

Pikku-Syöte ja Iso-Syöte

Pikku-Syötteellä pääsiäisen vietto aloitetaan jo 4.4. Pikku-Pääsiäisen merkeissä. Pikku-Syötteen varsinaiseen pääsiäiseen kuuluu Pikku-Syöte Open Finale 19.4. Kyseessä on leikkimielinen koko perheen laskukisa, joka päättää kauden.

Iso-Syötteellä järjestetään pääsiäisenä Snow Park Cup –jamit. Talven parkki jameja tukee suuri joukko nimekkäitä yhteistyökumppaneita kuten K2, Burton, Fazer ja Tazza, unohtamatta Iso-Syötteen alueen yrityksiä.

Ukkohalla

Ukkohallassa pääsiäisen aikaan monelaista ohjelmaa ja esiintyjää. Ravintola Saagan estradin ottaa haltuun koko kansan tuntema legendaarinen mäkikotka Matti Nykänen.

Koli

Kolilla juhlitaan pääsiäisenä laskukauden päättymistä. Viimeiset laskut tällä kaudella lasketaan Kolin rinteillä 21.4. Grilli t! –ravintolassa järjestetään pääsiäisen jokaisena iltana perinteiset tiputanssit kello 21.30 alkaen.

Himos

Pääsiäisenä Himoksen rinteillä järjestetään koko perheen rinnerieha ja naamiaiset. Lauantain 19.4. on luvassa Nordica Royal Caravan –cup. Rinnekausi Himoksella päättyy vappuna, jolloin lasketellaan shortsikauteen. Pohjoisrinteillä on silloin luvassa kauden päättäjäiset. Himos Areenan esiintyjiin pääsiäisenä kuuluvat Kolmas Nainen, Lauri Tähkä ja .

Tahko

Tahkon ehkäpä isoimmat bileet ovat perinteisesti pääsiäisenä. Pääsiäisen laajaan esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Sini Sabotage ja Scandinavian Hunks. Esiintyjien lisäksi tapahtumia riittää Audi rinneriehasta Pääsiäisriehaan ja Vaahtobileisiin. Pääsiäisen rinneriehaan kuuluu oleellisena osana jo legendaksi muodostunut härvelikisa.

Teksti: Laura Haro
Kuva: gregor_y via Compfight cc

Kevään tapahtumia Suomen hiihtokeskuksissa


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Kotimaan hiihtokeskuksissa tapahtuu – Pääsiäinen ja vappu 2014
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.