Hiihtokeskukset, Kesähiihto, Kohteet, Yleinen

Puuterilunta rantahiekan sijasta? – Täällä lasket kesällä!

Rantaloman sijasta  voi suunnata kesälomalla esimerkiksi Chileen tai Uuteen-Seelantiin ja viettää loman rinteessä.

Eteläisellä pallonpuoliskolla on monia hyviä laskettelukohteita. Katso vinkit hiihtoloman viettoon kesällä.

Etelä-Amerikka

Argentiinassa sijaitseva Cerro Catedral on ehkäpä koko eteläisen pallonpuoliskon maineikkain laskettelukeskus. Keskus tunnetaan laajojen laskettelumaastojen lisäksi upeista maisemista Andien vuoristossa. Heinäkuun sesongin aikaan Catedral on varsin ruuhkainen keskus, eikä jonoilta voi välttyä.

Argentiinan Las Leñasissa laskukausi kestää kesäkuun loppupuolelta pitkälle syyskuuhun asti. Pisimmällä rinteellä on pituutta noin seitsemän kilometriä ja offarilaskijalla on mahdollisuus laskea jopa 24 kilometrin reitti. Keskus onkin tunnettu haastavista rinteistä sekä laajasta ja vaikeasta offarimaastosta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Chilen Portillo on yksi maailman vanhimmista laskettelualueista. Portillo pitää tiukasti kiinni perinteikkäästä andilaisuudesta, kun uudemmat keskukset muistuttavat yhä enemmän toisiaan. Keskuksen syrjäinen sijainti takaa kiireettömyyden ja oman rauhan. Hisseille ei tarvitse jonottaa ja Portilloa on kehuttu Etelä-Amerikan parhaaksi hiihtokeskukseksi.

Chilestä löytyy myös kolmen laakson hiihtoalue. Siihen kuuluvat Valle Nevadon, El Coloradon ja La Pravan hiihtokeskukset. Valle Nevadon offarimaasto on erinomaista ja rinteet ovat leveitä ja pitkiä. El Colorado sopii hyvin aloittelijoille ja La Pravasta löytyy offarimaastoa ja tavallisia rinteitä kaikentasoisille laskijoille.

Afrikka

Afrikkaan ei perinteisesti lähdetä laskettelu ensimmäisenä mielessä, mutta mantereen korkeat ylängöt tarjoavat mahdollisuuden lumisateelle ja jopa hiihtokeskusten toiminnalle. Afrikassa laskettelu on varmasti eksoottinen kokemus!

Mantereella ei ole kovin montaa hiihtokeskusta, mutta kourallinen niitä kuitenkin löytyy. Etelä-Afrikan ympäröimässä Lesothossa sijaitsee laskettelukeskus AfriSki. AfriSki on eurooppalaishenkinen hiihtokeskus, jonka kaksi helppoa rinnettä sopivat hyvin aloittelijoille.

Etelä-Afrikassa sijaitseva Tiffindell on FIS:n sertifioima laskettelukeskus, jossa voidaan järjestää kansainvälisiä kilpailuja. Vaikka keskuksessa on ainoastaan kaksi rinnettä, on laskettavaa silti suhteellisen paljon. Toinen rinteistä on suunnattu aloittelijoille ja toinen on lähes kolmen kilometrin mittainen.

Muut Afrikan hiihtokeskuksista sijaitsevat pohjoisemmassa Afrikassa.

Australia ja Uusi-Seelanti

Australiassa laskemisesta kiinnostuneet suuntaavat Uuteen Etelä-Walesiin, jossa sijaitsee laskettelukeskus Thredbo. Pääosin aavikkoisen osavaltion Snowy-Mountains –vuorilla lunta riittää koko eteläiseksi talvikaudeksi.

Perisher Ski Resort on yksi Australian suosituimmista hiihtolomakohteista. Valtava laskettelualue kattaa yhteentä seitsemän vuorenhuippua ja alueella toimii 47 hissiä.

Uudessa-Seelannissa pääsee laskettelemaan Taru Sormusten Herrasta –trilogian maisemiin. Treble Conen hiihtokeskuksesta löytyy hyvin hoidettuja rinteitä, laajasti laskettelumaastoa ja huikeita maisemia. Keskus voittaa muut Uuden-Seelannin hiihtokohteet kevyesti laskettavan maaston määrällä. Muita hiihtokeskuksia Uudessa-Seelannissa ovat muun muassa Whakapapa ja Mount Hutt.

Teksti: Laura Haro
Kuva: Lawrie Cate via Compfight cc


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Puuterilunta rantahiekan sijasta? – Täällä lasket kesällä!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,75/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.