Ajankohtaista, Kesälajit, Muut aktiviteetit

Tunturit kiinnostavat myös kesällä

Kiinnostus kesälomailuun Ruotsin ja Norjan tuntureilla on kasvussa. Erityisesti maastopyöräily ja lyhyet vaellukset houkuttavat vierailijoita.

Mahdollisuus koko perheen aktiiviseen lomailuun houkuttaa kävijöitä Ruotsin ja Norjan tuntureille myös kesällä. Tarjolla on monipuolisesti aktiviteettejä ja erilaisia tapahtumia.

Monipuoliset aktiviteetit ja hyvät palvelut houkuttavat

Maastopyöräily, alamäkipyöräily, lyhyet (1 – 3 tunnin tai maksimissaan yhden päivän mittaiset) vaellukset sekä erilaiset seikkailukilpailut ja tapahtumat houkuttavat lisääntyvässä määrin vierailijoita Ruotsin ja Norjan tuntureille kesäaikaan. Lisääntynyt kiinnostus aktiiviseen lomailuun tuntureilla näkyy myös rahamääräisesti naapurimaamme hiihtokeskuksissa, viime kesänä myytiin sekä Åressa että Sälenissä ennätysmäärä kesäajan hissilippuja.

Myös tutkimukset vahvistavat mielenkiinnon kasvun aktiivista tunturilomailua kohtaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Erityisesti kiinnostus maastopyöräilyä ja lyhyitä vaelluksia kohtaan uskotaan kasvavan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Myös mielenkiinto erilaisia tapahtumia ja kilpailuja kohtaan on kasvussa, kertoo Sandra Wall-Reinius, joka on selvittänyt matkailua Ruotsin tuntureilla.

Monipuolisten aktiviteettien lisäksi vierailijat kaipaavat hiihtokeskuksen mukavuuksia ja hyviä palveluja.

– Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että kesäajan vierailijat kaipaavat mukavuuksia ja mahdollisuutta yhdistää erilaisia aktiviteettejä palveluihin, kuten hyvään majoitukseen ja gastronomisiin elämyksiin, jatkaa tutkija Maria Lexhagen.

Lisääntynyt mielenkiinto lisää keskusten satsauksia

Ruotsin ja Norjan hiihtokeskukset ovat huomanneet lisääntyneen mielenkiinnon kesämatkailua kohtaan ja satsanneet erityisesti pyöräilyyn, vaellukseen sekä erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin.

Åre on tunnettu kesäaikaan erinomaisista maasto- ja alamäkipyöräilymahdollisuuksistaan. Myös aloittelijat pääsevät helposti vauhdikkaan harrastuksen pariin esimerkiksi päivittäin järjestettävän Learn to Ride –opastuksen avulla. Elokuussa järjestetään monipuolinen uutuustapahtumana Åre Mountain Festival.

Sälenissä panostetaan erityisesti kaiken ikäisille ja tasoisille sopiviin pyöräilymahdollisuuksiin. Alamäkipyöräilyreittien lisäksi Sälenissä on yli 100 kilometriä merkattuja maastopyöräilyreittejä sekä 160 kilometriä maantiereittejä. Elokuussa järjestetään myös suosittu CykelVasa –pyöräilytapahtuma ja sekä historian ensimmäinen 90 kilometrin UltaVasa –juoksutapahtuma Sälenin ja Moran välillä.

Norjan puolella Trysil satsaa myös erityisesti pyöräilyyn ja vaellukseen. Elokuun loppupuolella järjestetään ainutlaatuinen hirviaiheinen Norsk Elgfestival -tapahtuma.

Hemsedalin puitteet esimerkiksi vaeltamiseen ja pyöräilyyn, mutta myös kalastukseen ovat erinomaiset. Syyskuussa järjestetään Aim Challenge -multisportkilpailu.

Lähde: SkiStar AB
Kuvat: SkiStar / Jones Kullman

Millaisia kokemuksia sinulla on Ruotsin ja Norjan kesämahdollisuuksista? Jaa vinkkisi kommentoimalla alle.


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Tunturit kiinnostavat myös kesällä
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,67/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.