Hiihtokeskukset, Kesälajit, Muut aktiviteetit

Suomen golfkentät – 11 kenttää hiihtokeskuksissa

Golf on suosittu kesäajan harrastus Suomessa. Osa Suomen golfkentistä sijaitsee laskijoille erittäin tutuissa paikoissa, nimittäin hiihtokeskuksissa tai niiden välittömässä läheisyydessä.

Golf on nykyisin koko kansan laji ja harrastamaan sitä pääsee läpi Suomen. Esittelyssä hiihtokeskuksissa tai niiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevat golfkentät.

Peuramaa Golf

Kirkkonummen Porkkalanniemessä sijaitsevalla Peuramaalla on kolme golfkenttää, joista kaksi on 18-väyläistä ja yksi on 9-väyläinen par3-kenttä. Kentät on nimetty kuvaavasti Porkkalaksi, Vanhaksi Peuraksi ja Pikku Peuraksi. Peuramaa Golf palvelee hyvin pääkaupunkiseudun golffaajia, sillä matka Helsingistä Peuramaalle kestää vain puolisen tuntia.

Peuramaa Golfin Vanha Peura -kentän väylä numero 18 on talvella rinnekäytössä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Osoite:
Peuramaantie 152
02480 Kirkkonummi

> Peuramaa Golfin kotisivuille
Tutustu Peuramaan hiihtokeskusesittelyyn

Meri-Teijo Golf

Salon Teijossa sijaitseva merellinen, sangen haastava ja korkeuseroja sisältävä, 18-väyläinen kenttä on yleensä erinomaisessa kunnossa. Alueella on myös harjoitteluun soveltuva kuusireikäinen par3-kenttä. Meri-Teijolle ominainen piirre on pitkä pelikausi.

Osoite:
Lanskalantie 56
25570 Teijo

> Meri-Teijo Golfin kotisivuille
Tutustu Meri-Teijon hiihtokeskusesittelyyn

Vihti Golf

Vihdin Ojakkalassa sijaitseva Vihti Golf Center on yksi Suomen suosituimmista pelipaikoista. Kokonaisuus rakentuu 18-väyläisestä ja 9-väyläisestä par3-kentästä. Kentät sijaitsevat Vihdin hiihtokeskuksen välittömässä läheisyydessä mukavissa maalaismaisemissa.

Osoite:
Jussinrinne 1
03250 Ojakkala

> Vihti Golfin kotisivuille
Tutustu Vihti Ski Centerin hiihtokeskusesittelyyn

Golf Talma

Monipuolinen Golf Talma tarjoaa loistavat puitteet pääkaupunkiseudun läheisyydessä kaiken tasoisille golfin harrastajille.

Sipoon Talma on erittäin helposti saavutettava, monipuolinen ja laaja golfkeskus Lahden moottoritien läheisyydessä. Talmassa peliaikaa on hyvin saatavilla kahdella 18-väyläisellä kentällä, lisäksi 9-reikäinen par3-kenttä soveltuu hyvin nopeaan pelaamiseen. Talma soveltuu erinomaisesti golfin aloittamiseen ja harjoitteluun, harjoittelualueet ovat nimittäin Suomen parhaimmistoa. Talman golfkentät sijaitsevat vajaan 5 kilometrin päässä Talman hiihtokeskuksesta.

Osoite:
Nygårdintie 115-6
04240 Talma

> Golf Talman kotisivuille
Tutustu Talma Skin hiihtokeskusesittelyyn

Hyvinkään Golf

Hyvinkään Golfin 18-väyläinen golfkenttä sijaitsee Sveitsin hiihtokeskuksen vieressä.

Hyvinkäällä hyvien kulkuyhteyksien varralla sijaitseva ja haasteita tarjoava urheilullinen 18-väyläinen kenttä vaihtelevassa maastossa. Golfkenttä sijaitsee Sveitsin hiihtokeskuksen vieressä, päähissilinjan yläasemalta avautuvat mukavat maisemat golfkentän suuntaan.

Osoite:
Golftie 63
05880 Hyvinkää

> Hyvinkään Golfin kotisivuille
Tutustu Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskusesittelyyn

Messilä Golf

Lahden naapurikunnassa Hollolassa sijaitseva Messilä tarjoaa 18-väyläisen kentän mukavissa maisemissa. Kentän väylät ovat vaihtelevia ja siirtymät lyhyitä. Golfkentän vieressä sijaitsee Messilän hiihtokeskus.

Osoite:
Messiläntie 240
15980 Messilä

> Messilä Golfin kotisivuille
Tutustu Messilän hiihtokeskusesittelyyn

Himos Golf

Himoksella golfataan uudella 18-väyläisellä kentällä komeissa maisemissa rinteiden ja tapahtumien välittömässä läheisyydessä.

Vuonna 2013 avattu Keski-Suomessa Himoksen rinteiden juurella sijaitseva 18-väyläinen kenttä tarjoaa haasteita kaikentasoisille pelaajille. Luontoarvoja kunnioittava kenttä kiertää kuuden kilometrin matkan vaihtelevassa maastossa. Erikoisuutena Himoksella on mahdollisuus lyöntiharjoitteluun vesirangella. Aivan Himoksen kesätapahtumien äärelle sijoittuvan golfkentän läheisyyteen on suunnitelmissa rakentaa tulevaisuudessa 300 loma-asuntoa.

Osoite:
Länsikeskuksentie 9
42100 Jämsä

> Himos Golfin kotisivuille
Tutustu Himoksen hiihtokeskusesittelyyn

Tahko Golf

Tahko Golfin kentät sijaitsevat kauniilla paikalla hyvien palveluiden äärellä.

Pohjois-Savossa sijaitsevalla Tahkolla on kaksi maamme kauneimpiin kuuluvaa 18-väyläistä kenttää. Vanhalta Old Course -kentältä avautuvat upeat maisemat läheiselle Syvärijärvelle sekä hiihtokeskuksen rinteille. Uusi New Course -kenttä on puolestaan vaativampi ja enemmän pelaajalta tarkkuutta vaativa korkeuseroineen ja kapeampine väylineen.

Osoite:
Klubitie 12
73310 Tahkovuori

> Tahko Golf Clubin kotisivuille
Tutustu Tahkon hiihtokeskusesittelyyn

Katinkulta Golf

Kainuun kauniissa vaaramaisemissa sijaitsee Katinkulta Golfin kolme monipuolista kenttää, joista Nuas on18-väyläinen, Vuokatti 9-väyläinen par3-jokamieskenttä sekä Tenetti 9-väyläinen klubikenttä. Vuokatin hiihtokeskukseen on lyhyt matka, lisäksi Sotkamon monipuoliset palvelut ovat myös lähellä.

Osoite:
Katinkullantie 15
88610 Vuokatti

> Katinkulta Golfin kotisivuille
Tutustu Vuokatin hiihtokeskusesittelyyn

Kuusamo Golf

Kuusamo Golfin vuonna 2013 valmistunut uusi 18-väyläinen kenttä voimakkaasti kumpuilevalla mäntykankaalla Petäjälammen maastossa. Uuden kentän myötä aiemmin Rukalla toiminut 9-väyläinen kenttä on lopetettu. Kuusamo Golfin kenttä sijaitsee noin neljä kilometriä Kuusamosta Rukalle päin Kuusamon Tropiikin vieressä. Rukalle matkaa on noin 25 kilometriä

Osoite:
Kylpyläntie 4
93600 Kuusamo

> Kuusamo Golfin kotisivuille
Tutustu Rukan hiihtokeskusesittelyyn

Levi Golf

Suomen pohjoisin golfkenttä Levin kauniissa maisemissa.

Levillä sijaitseva 18-väyläinen Suomen pohjoisin golfkenttä tarjoaa aitoa Lapin eksotiikkaa, pelaamaan pääsee keskikesällä aina valoisaan aikaan eli periaatteessa kellon ympäri. Ympäröivän maaston luonnonmuotoihin saumattomasti sulautuvalla Levin golfkentällä luonto on keskeisessä roolissa, hyväkuntoisena pidettävä golfkenttä sijoittuu kauniille paikalle Levitunturin ja Ounasjoen väliseen maastoon. Osa pohjoisen golfeksotiikkaa ovat esimerkiksi kentällä aika ajoin vierailevat porot ja muut Lapin eläimet.

Osoite:
Golfväylä 9
99131 Levi

> Levi Golfin kotisivuille
Tutustu Levin hiihtokeskusesittelyyn

Puuttuuko listauksesta joku hiihtokeskuksestä löytyvä golfkenttä? Jätä vinkkisi kommentoimalla alle.

Kuvat: Himos-Patalahti Golf, Peuramaa Golf, Golf Talma, Levi Golf, Hyvigolf, Tahko Golf


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suomen golfkentät – 11 kenttää hiihtokeskuksissa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,75/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

  • Calle sanoo:

    Arctic golf Rovaniemellä kuuluu listalle.

    Vastaa

  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.