Ajankohtaista, Alppihiihto

Marcus Sandell seitsemäs Söldenin suurpujottelussa

Marcus Sandell avasi alppihiihdon maailmancupkauden erinomaisesti.

Alppihiihdon maailmancup avattiin suomalaisten osalta sunnuntaina Söldenissä lasketulla miesten suurpujottelulla. Kahdesta suomalaislaskijasta Marcus Sandell onnistui nousemaan kymmenen parhaan joukkoon.

Tasapainoinen toinen lasku nosti Sandellin kympin sakkiin

Kauden avauskisaan Sandell starttasi lähtönumerolla 19. Avauskierroksen jälkeen Sandell oli 15. sijalla, eron ollessa kärkeen 2.49 sekuntia. Kilpailun toisella kierroksella Sandell onnistui laskemaan tasapainoisen laskun, joka nosti hänet lopputuloksissa seitsemänneksi.

– Ensimmäisellä laskulla oli hyvää laskemista, mutta siitä puuttui röyhkeys. Toisella taas onnistuin hyvin ja oli siisti fiilis päästä kisaamaan syksyn harjoitusten jälkeen. Radoissa oli muutama vaikea kohta, mutta näissä olosuhteissa oli hyvä laskea. Pitää nostaa järjestäjille hattua, että saivat rinteen noin hyvään kuntoon lumisateiden jälkeen, Sandell kertoo.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kilpailun voittoon laski Itävallan Marcel Hirscher, jolle Sandell hävisi lopulta 2.67 sekuntia. Toiselle sijalle laski Saksan Fritz Dopfer ja kolmanneksi Ranskan Alexis Pinturault.

– Tänään oli hauskaa mäessä ja odotan jo innolla seuraavaa kisaa. Nyt haetaan hyviä päiviä ennen USA:n reissua, varmaankin Italiaan suunnataan ja sitten 25. päivä Jenkkeihin, Sandell kertoi jatkosta.

Samu Torstin suksi ei kulkenut Söldenissä odotusten mukaisesti avauslaskulla. Torsti kävi kyljellään radan alkuosassa ja ero kärkeen venähti maalissa 5.09 sekuntiin, joka oikeutti kierroksen lopputuloksissa 40. sijaan.

– Startissa oli hyvä fiilis ja luottavainen olo, mutta hieman liikaa tuli virheitä ja liikaa yritystä. Ensimmäisellä taitteellä kävin vähän kyljellään ja vaikeudet alkoi siitä. Rauhallisemmin ja rennommin tulisi laskea. Huono kisa tähän kauden alkuun, mutta ei tästä fiilis laske. Viikon kuluttua jatketaan kautta Pohjois-Suomessa ja pitää siellä pitää muutamia asioita vielä treenata, Torsti kertasi laskua ja summasi jatkoa.

Tekniikkajoukkueen vastuuvalmentaja Janne Haarala oli tyytyväinen päivän kisaan ja hän odottaa jatkossa enemmän myös Samu Torstilta.

– Sandell teki sen mitä ollaan ounasteltu, omalla tasolla hyvä suoritus. Torstilla sattui virhe ylhäälle ja se sotki laskurytmiä, mutta uskon hänen näyttävän oman tasonsa seuraavissa kisoissa. Harjoituksissa hän yltää aivan siihen Sandellin vauhtiin ja se vauhti tulee riittämään kisoissa pitkälle, Haarala summasi.

> Söldenin kisan tulokset

Lähde: Skisport Finland
Kuva: Zoom-Agence.fr

Lisätietoa aiheesta:
Levi Black valmiina kisoihin


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Marcus Sandell seitsemäs Söldenin suurpujottelussa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.