Lumimatkat, Majoitus

Ovatko nämä Alppien erikoisimmat hotellit?

Vaihtelua etsivä alppimatkailija voi majoittua vaikka iglussa tai avaruusalusta muistuttavassa vuoristomajassa.

Esittelyssä neljä mielenkiintoista majoitusvaihtoehtoa alppilomaa suunnittelevalle.

Whitepod hotel – Valais, Sveitsi

Sveitsin Alpeilla Les Cerniersin kylässä sijaitsevassa hotellissa ekologisuus yhdistyy luksukseen. Hotelli on leiri, joka muodostuu erillisistä, 40 neliömetrin kokoisista kupolin mallisista kapseleista. Jokainen kapseli on oma, kotoisasti sisustettu huoneensa.

Hotellissa on panostettu ekologisuuteen ja kestävään turismiin. Kapselien muotoiluun on käytetty mahdollisimman vähän materiaalia ja ne lämpiävät tunnelmallisesti puu-uuneilla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lisäksi leirissä suositaan uusiutuvia luonnonvaroja ja asiakkaiden tietoisuutta luonnonsuojelusta pyritään parantamaan. Mukavuudesta ekokylässä ei kuitenkaan tarvitse tinkiä. Halutessaan voi majoittua esimerkiksi de luxe -kapseliin, jossa on saatavilla kaikki mukavuudet satelliittitelevisiosta hierontaan ja mannermaiseen aamiaiseen.

www.whitepod.com

Kulmhotell Gornergrat –  Zermatt, Sveitsi

Vuodesta 1907 matkustajia palvellut hotelli sijaitsee 3100 metrin korkeudessa Sveitsin Zermattissa. Hotellista on esteetön panoraamanäkymä 29:lle sitä ympäröivälle vuorenhuipulle, esimerkiksi Matterhornin laelle.

Huoneet on nimetty ympäröivien vuorien mukaan, ja huoneen numero tulee vuoren korkeudesta. Hotellissa voi yöpyä esimerkiksi huoneessa numero 4633, Monte Rosa.

Tutkimuskeskusta muistuttavasta hotellista löytyy myös kaksi observatoriota ja paikka onkin täydellinen tähtitaivaan bongailuun. Sveitsin Alppien korkeimmalla sijaitsevan hotellin yllä taivas on usein kirkas ja vuoristoilma raikasta.

www.gornergrat-kulm.ch

Iglu-Dorf – Alpit ja Pyreneet

Iglu Dorfin kuudessa eri kohteessa Alpeilla ja Pyreneillä majoitutaan aidoissa igluissa. Iglukylät rakennetaan lumesta uudestaan joka talvi ja majoituskausi kestää joulukuun lopulta aina huhtikuuhun saakka.

Igluissa on lämpötilaa säästä riippuen nollasta viiteen pakkasastetta ja niissä nukutaan lämpimästi makuupusseissa. Myös vessat on luonnollisesti rakennettu lumesta. Suihkumahdollisuutta iglukylästä ei löydy, mutta joissakin kohteissa voi pulahtaa kuumaan paljuun lämmittelemään.

Vaihtoehtoina on kuusi ihmistä majoittavan standardi-iglun lisäksi kahden hengen romanttinen iglu, jossa myös makuupussi on kahden hengen mallia. Iglu Dorf tarjoaa elämyksiä etsivälle matkailijoille aitoa base camp -tunnelmaa – plus vähän ekstraa.

www.iglu-dorf.com

 Bivacco Gervasutti – Val Ferret, Italia

Avaruusalusta muistuttava vuoristomaja näyttää huojuvan vaarallisesti Mont Blancin seinämällä. Maja on kuitenkin turvallinen, sillä se on suunniteltu nimenomaan korkeisiin olosuhteisiin, suojaamaan kiipeilijöitä lumivyöryiltä ja ankaralta säältä.

12 henkeä majoittava Bivacco Gervasutti on nimetty Italialaisen alppikiipeilijä Giusto Gervasuttin mukaan. Se rakennettiin korvaamaan Gervasuttin vanha puinen alppimaja. Vuonna 2011 valmistunut moderni avaruushenkinen kapseli hyödyntää aurinkoenergiaa ja siellä on myös toimiva internet-yhteys.

Kahden nimekkään italialais-arkkitehdin suunnitteleman luomuksen osat piti rakennusvaiheessa lennättää paikalle helikopterilla, sillä se sijaitsee melkein 3000 metrissä vuoren rinteellä. Bivacco Gervasutti on majoitusvaihtoehto seikkailunhaluisille, sillä nousu Val Ferretin laaksosta Mont Blancin Frebouze jäätikölle kestää noin neljä tuntia.

www.bivaccogervasutti.com

Teksti: Saara Argillander
Kuvat: Whitepod hotel, Simo Vunneli, Iglu-dorf, Bivacco Gervasutti

Tiedätkö erikoiset hotellin Alpeilta? Jätä vinkkisi kommentoimalla alle!


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Ovatko nämä Alppien erikoisimmat hotellit?
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

  • Jokuvaan234 sanoo:

    Tuossa on mainittu että tuo Zermatin hotelli olisi korkeimmalla sijaitseva hotelli Sveitsin Alpeilla. Mönchsjochhutte sijaitsee kuitenkin tuota reilut puoli kilometriä ylempänä 3650 metrissä: http://www.moenchsjoch.ch/
    Lieneekö vielä ylempänä olevia?

    Vastaa

  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.