Advertoriaali, Hiihtokeskukset, Yleinen

Vierailun arvoinen Mielakka!

Kouvolan lähiliikuntakeskuksena tunnettu Mielakka on vierailun arvoinen tuttavuus myös hieman kauempaa saapuville. Monipuolisten rinteiden lisäksi edullinen keskus tarjoaa mahdollisuuden myös muuhun mukavaan tekemiseen.

Edullista hankielämää Kouvolan sydämessä

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen vuoden 2013 lähirinteeksi valitsema Mielakka houkuttaa vierailijoita hyväksi havaitulla konseptilla: edullinen hintataso ja arki-iltojen ruuhkattomuus on aktiiviselle laskijalle vetoava yhdistelmä.

– Valtaosa kävijöistämme on 12 – 17 vuotiasta nuorisoa, jotka viihtyvät erityisesti hyväkuntoisessa parkissamme. Tämän vuoksi muut kävijät saavat nauttia täysin rinnoin monipuolisista ja vauhdikkaista rinteistämme, kertoo Mielakan Inka Kaltola.

Kouvolan keskustaan matkaa Mielakasta on vain kaksi kilometriä. Todellinen kaupunkikeskus tarjoaa talvista laskuhupia kaiken ikäisille ja tasoisille laskijoille. Ja mikä parasta, erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Halvimmillaan Mielakassa pääsee mäkeen päiväksi kymmenellä eurolla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Kympin tiistai on jo paikallinen käsite, eivätkä lippuhintamme muutenkaan päätä huimaa. Sama kävijäystävällinen hinnoittelu on käytössä myös esimerkiksi kahviossa – kahvi meillä maksaa vaivaisen euron, kuinka moni muu keskus pystyy samaan? Kun laskettavaakin löytyy mukavasti, saa Mielakan vierailulla todellakin vastinetta rahoilleen, Kaltola vinkkaa.

Kenelle Mielakka sopii?

Mielakan kahteen suuntaan avautuva rinnealue tarjoaa laskettavaa kaiken tasoisille. Lastenrinteen ilmainen hissi sekä talvella 2014 – 2015 avattava uusi taikamattohissi soveltuu erinomaisesti perheen pienimpien ensimmäisten käännösten harjoitteluun sekä palvelee myös pulkkamäkeläisiä. Vähän pidemmälle ehtineet harrastajat pääsevät puolestaan vauhdin makuun Mielakan loivemmissa rinteissä, kuten Turistirinteessä tai keskuksen suosituimmassa, helpossa ja mukavan mittaisessa Pohjoisrinteessä.

Kokeneille laskijoille haasteita tarjoavat erityisesti Perherinne ja Kisarinne. Mielakan kisarinteestä maailmalle on ponnistanut esimerkiksi Jukka Rajala. Myös uuden koulukunnan edustajat sekä lumilautailijat viihtyvät Mielakassa erinomaisesti. Paikallinen erikoisuus on Mielakan omaa tuotekehitystä ja tuotantoa olevat, hyvää palautetta kulutuskestävyydestään saaneet Hevi Rails -reilit. Ammattilaisten suunnittelemat uudet reilit odottavat laskijoita tulevana talvena.

– Pohjoisrinteeltä löytyy laskijoiden toiveiden mukaan räätälöity parkki ja streetti, jonka kehittämisessä on ollut mukana myös monia Suomen huippulaskijoita. Onhan Mielakka Roope Tonterin kotimäki, joten ajoittain täällä voi törmätä todellisiin maailman luokan laskijoihin. Mikään ammattilainen laskijana ei kuitenkaan tarvitse olla, viime kaudella uudistimme nimittäin vasta-alkajille tarkoitetun Miniparkin, Kaltola paljastaa.

Mielakassa riittää mukavaa tekemistä myös perheen ei laskeville jäsenille. Kunnostaan voi huolehtia alueen hyväkuntoisilla ja valaistuilla hiihtoladuilla, joista löytyy sopivia reittejä jokaiseen makuun. Vauhdikas pulkkamäki saa hymyn sekä lasten että aikuisten huulille. Alueelta löytyy myös laavu ja kota esimerkiksi omien eväiden nauttimista varten. Kaupungin palvelut ovat aivan vieressä, joten ajan saa kulumaan halutessaan myös Kouvolaan tarkemmin tutustuen.

Ajanmukaiset ja laadukkaat oheispalvelut

Maksimaalisen rinneriehan mahdollistamiseksi Mielakka tarjoaa ajanmukaiset ja monipuoliset oheispalvelut.

– Laskettelusuksien, lumilautojen ja monojen lisäksi Mielakassa onnistuu myös telemark-välineiden, perinteisen ja vapaan tyylin murtomaasuksien ja -monojen sekä lumikenkien vuokraus. Uutuutena meillä on myös soveltavaan lasketteluun sopiva kelkka. Omien välineiden käyttäjille Mielakka tarjoaa puolestaan laadukkaat Wintersteiger-huoltopalvelut, paljastaa Kaltola.

Viime kaudella avattu Mielakka Shop sijaitsee vuokraamon yhteydessä. Shopin tuotevalikoimaan kuuluvat monet laadukkaat tuotemerkit, kuten Burton, Anon, Ashbury, Howl ja Halti.

– Tuotteina meillä on laaja valikoima erilaisia laseja, hanskoja, paitoja, pipoja, sukkia, mutta myös reppuja, lautapusseja, huoltovälineitä sekä matkamuistoja. Mielakan vuokraamosta on mahdollista ostaa myös lahjakortteja vuokraamopalveluihin, hiihtokouluun, hissilippuihin sekä Shopin tuotteisiin. Kaikista Shopin tuotteista saa lisäksi Mielakan kausikortilla aina 20 prosenttia alennusta, huomauttaa Kaltola.

Mielakan lähes satapaikkainen rinneravintola sijaitsee aivan eturinteiden edustalla ja on mukava taukopaikka. Avarat tilat houkuttavat nauttimaan tauosta iloisen palvelun kera. Tarjolla on syötävää niin isompaa kuin pienempään nälkään – ja tietenkin mielakkamaisen edulliseen hintaan.

Hiihtokoulusta monipuolista oppia myös aikuisille

Mielakan hiihtokoulussa asiantuntevaa opetusta saavat niin aloittelijat kuin kokeneemmat harrastajat lumilautailussa, laskettelussa, telemarkissa ja maastohiihdossa. Laskemisen saloihin voi tutustua yksin tai ryhmässä.

– Lapsille Mielakassa on oma Werneri-hiihtokoulu, jonka tavoitteena on tehdä lapsista monipuolisia lumiliikkujia. Opetusta on tarjolla sekä pienille suksijoille että lautailijoille, kertoo Kaltola.

Lasten lisäksi Mielakassa järjestetään laskettelun ja lautailun alkeiskursseja myös aikuisille.

– Meidän Äijä-Muijakurssit ovat yli 18-vuotiaiden kattavia opetuspaketteja. Kurssit sisältävät opetuksen lisäksi myös monipuolisesti laskijan sekä välineiden huoltotekniikoita ja niksejä. Aikuiskurssit ovat suosittuja ja tykättyjä, viime talvena vastaavalle kurssille osallistui esimerkiksi 19 laskuharrastuksen aloittamisesta kiinnostunutta. Suosittelenkin varaamaan tunnin etukäteen, jolloin pääset varmasti haluamallesi tunnille, neuvoo Kaltola Mielakan hiihtokouluun aikovaa.

Mielakassa on talvikaudella mahdollista osallistua myös murtomaahiihdon alkeiskurssille tai vaikkapa parkkilaskemiseen suunnatulle lautakurssille.

Parempi hankielämä odottaa – syitä vierailla Mielakassa!

1. Edullinen hintataso
Iltalippu Mielakassa maksaa 23 euroa ja päivälippukin ainoastaan 25 euroa. Edullista lippuhintaa arvostavien kannattaa suunnata Mielakkaan erityisesti tiistaisin, sillä pääsääntöisesti laskukauden jokainen tiistai on Mielakassa ”täyden kympin päivä” eli tällöin liput maksavat laskijoille vain 10€ kappale.

HUOM! Hyödynnä kausikorttien ennakkohinnat 170/190€ Mielakka Shopista 5.12.2014 mennessä!

> Tutustu Mielakan hinnastoon

2. Monipuoliset ja ruuhkattomat rinteet
Kahteen suuntaan avautuva rinnealue jakaa laskijat tasaisesti kaikkiin rinteisiin. Kauden avautuessa auki on vähintään kolme rinnettä ja kaksi hissiä, joilla vältetään pahojen pullonkaulojen syntyminen.

Vaikka Mielakan kausikorttiasiakaspohja on erittäin vahva, on siellä harvoin arki-iltaisin ruuhkaa. Isoin osa keskuksen asiakkaista on parkissa viihtyviä lähialueen lapsia, jättäen muille, rinteessä viihtyville laskijoille, runsaasti tilaa.

> Tutustu Mielakan rinteisiin

3. Ajanmukaiset oheispalvelut
Hyvät vuokravälineet sekä monipuolinen Mielakka Shop palvelevat kävijöitä. Tulevalle kaudella vuokraamosta saa vuokrattua peruslaskuvälineiden lisäksi muun muassa Snowbiken, Snowmoton ja Snowscootteja. Vuokrattavana on myös soveltavaan lasketteluun sopiva kelkka sekä uudet ja hyvät murtomaahiihtovälineet.

Jo aiemminkin kattavassa Mielakka Shopissa on tulevalle kaudelle tiedossa myös valikoiman laajennusta, kattaen jatkossa paremmin myös laskemisessa tarvittavat suojavarusteet. Mielakka on ajan hermolla myös hiihtokoulun puolella – monipuoliset ja mielenkiintoiset kurssit palvelevat sekä lapsia että aikuisia.

> Tutustu vuokraamoon, Mielakka Shoppiin ja hiihtokouluun

5. Keskeinen sijainti
Mielakka sijaitsee Kouvolan sydämessä, vain kahden kilometrin päässä keskustasta. Matkaa Helsingistä Mielakkaan tulee alle 150 kilometriä, joten keskus on riittävän lähellä myös pääkaupunkiseudun laskijoiden kohteeksi.

Muualta Mielakkaan on vieläkin lyhyempi matka – esimerkiksi Mikkelistä alle 110 kilometriä, Lappeenrannasta vajaat 90 kilometriä, Lahdesta noin 65 kilometriä ja Kotkasta alle 60 kilometriä.

> Pysy ajan tasalla ja seuraa Mielakan blogia

Tutustu Mielakan hankitunnelmaan laskukaudella 2013 – 2014:

Kuvat: Mielakan hiihtokeskus

Tutustu Mielakan hiihtokeskusesittelyyn Lumipallossa


Avainsanat:
, , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Vierailun arvoinen Mielakka!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,88/5 - 8 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

 • Mikko sanoo:

  Onhan se Mielakka melko vaikea sana, mutta olisi toivottavaa, että edes jutun ydin eli paikan nimi olisi kirjoitettu oikein. Melko monta Mielekkaa löytyy tästä jutusta. Sama jos Levi kirjoitettaisiin muodossa Lovi.

  Vastaa

 • anttihurskainen sanoo:

  Hei Mikko, kiitokset palautteestasi, Mielekka-typot korjattu 🙂

  Vastaa

 • kokemusta on sanoo:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001137520.html

  kyseisessä tapauksessa keskellä päivää, ja keskellä lasten pulkka mäkeä rinnehenkilökunta ei puuttunut mitenkään, ei sanallisesti, visuaalisesti puhumattakaan fyysisesti, tekijä ei saanut edes ”porttikieltoa” tai huomautusta ”sopimattomasta käytöksestä. Ei voi suositella kenellekkään.

  Vastaa

 • Näytä kaikki kommentit (3)

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.