Kohteet, Lumimatkat, Ruoka ja juoma, Yleinen

Esittelyssä viisi Michelin-ravintolaa Alpeilla

Etsitkö alppilomalta hyvien laskujen lisäksi myös maailmanluokan makuelämyksiä? Lumipallon esittelyssä viisi alppikohteista löytyvää Michelin-ravintolaa.

Laatutietoisen alppimatkaajan ei tarvitse tyytyä keskinkertaiseen ravintolatarjontaan, sillä Alpeilta löytyy myös vaativan matkailijan kriteerit täyttäviä gourmet-ravintoloita.

1. Flocons de sel – Megéve

***

Peräti kolme Michelin-tähteä kerännyt Flocons de sel on hienostunut ravintola idyllisessä Mègeven alppikylässä. Kokki Emmanuel Renault on suunnitellut ruokalistan, jossa luonnonläheisyys ja intohimo vuoria kohtaan tulevat esiin. Ravintolassa voi tilata esimerkiksi menun nimeltä ”randonnée en montagne”, eli vaellus vuorilla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

> Flocons de sel

2. Albert 1er – Chamonix

**

Kahden Michelin-tähden ravintola tarjoaa hienostunutta, Ranskan ja Italian Alppien inspiroimaa ruokaa. Tarjolla on esimerkiksi etanoita Mont Blancin alueelta, sekä tarkoin valikoituja italialaisia ja ranskalaisia juustoja. Kokki Pierre Maillet’n tavoitteena on säilyttää raaka-aineiden luonnollinen maku. Ravintolan mottona onkin ”yksinkertaisuus luo täydellisyyttä”.

> Albert 1er

3. The Jean Sulpice restaurant – Val Thorens

**

The Jean Sulpice on yllättävän rento kahden Michelin-tähden ravintolaksi. Ravintola sijaitsee aivan rinteiden juurella, ja ruokailemaan voi tulla suoraan mäestä vaikka laskuvaatteet päällä. Kokki Jean Sulpice loihtii Savoijilaista ruokaa paikallisista aineksista. Kulinaarinen luovuus tulee esiin kiinnostavissa makuyhdistelmissä. Ruokalistalta löytyy esimerkiksi Genevenjärvestä nostettua haukea pistaasi-kermalla ja sitruuna-inkivääri emulsiolla. Vaimo Magali toimii sommelierinä ja vastaa kiinnostavasta viinilistasta.

> The Jean Sulpice Restaurant

The Jean Sulpice

4. St. Hubertus – Alta Badia

**

St. Hubertus on pieni, vain yhdeksällä pöydällä varustettu kahden Michelin-tähden ravintola. Dolomiittien ympäröimä St. Hubertus on yhdistelmä teknistä osaamista ja suussa sulavia italialaisia makuja. Ravintolassa pyritään vahvistamaan Alppien perinteistä ruokakulttuuria, ja etelä-tirolilainen ruoka on vahvasti esillä. Listalta voikin tilata esimerkiksi perinteisen Alppi-menun.

> St. Hubertus

5. La table D’adrien – Verbier

*

Yhden Michelin-tähden ravintola sijaitsee luksushotellin yhteydessä aivan Verbierin rinteiden juurella. Terassilta avautuu panoraamanäkymä ympäröivään Valaisin laaksoon. Menussa tulee hyvin esille kokin italialaiset juuret, sekä sveitsiläinen ja ranskalainen ruokaperinne. Rustiikkinen sisustus luo viihtyisää tunnelmaa.

> La table D’adrien

Teksti: Saara Argillander
Kuvat: (c) Marie pierre Moel, (c) Matthieu Cellard

Tiedätkö hyvän ravintolan Alpeilla? Jätä vinkkisi kommentoimalla alle!


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Esittelyssä viisi Michelin-ravintolaa Alpeilla
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 7 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.