Hiihtokeskukset, Lumilautailu, Tapahtumat

Lumilautailun Superviikonloput – Tiedossa huippukisoja ja mukavaa meininkiä!

Suomen Lumilautaliitto kiertää talven aikana neljässä hiihtokeskuksessa Superviikonloppujen merkeissä. Tiedossa on tekemistä kaikenikäisille ja -tasoisille lautailijoille!

Superviikonloput tuovat hiihtokeskuksiin huipputasoisen Suomi Tour -kilpailukiertueen sekä monipuolisesti muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Superviikonloput pidetään VuokatissaOunasvaaralla ja Talmassa huipentuen lopulta Rukalle järjestettäviin SM-kisoihin.

Keskiössä huipputasoinen Suomi Tour -kilpailukiertue

Superviikonloppujen keskiössä on kotimainen kattotason kilpailukiertue Suomi Tour.

Kiertueella kilpailevat Suomen parhaat laskijat, muun muassa juniorimaajoukkuelaiset ottavat osaa kilpailuihin. Jokaisessa kilpailussa on mukana slopestyle ja halfpipe sarjoinaan Groms (14-vuotiaat ja nuoremmat), Rookies (15-17-vuotiaat) ja Open (18-vuotiaat ja vanhemmat).

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kiertue on osa World Snowboard Touria ja Rukan SM-kisoista saa lisäksi FIS-pisteitä, joten jokaisella kilpailulla on myös kansainvälistä arvoa ja kisoista odotetaan todella kovatasoisia. SM-kisoissa on pipen ja slopen lisäksi lajeina crossi, paripujottelu, suurpujottelu, reilit ja elokuvien mestaruus Elokuvaprojektissa.

Mukana myös paljon muuta ohjelmaa

Suomi Tourin lisäksi Superviikonlopussa on tarjolla muutakin ohjelmaa, kuten Lasten Snoukkamaa, lumilautatemppujen pariin opastava Parkkikoulu, välineiden testausta ja paljon muuta.

Tunnettujen suomalaisten laskijoiden opastuksella tapahtumissa pidetään myös iltasessarit erikoisemmalla teemalla, kuten reilisessarit tai banked slalom. Sessareiden tarkoituksena on yhteinen hauskanpito ja uuden oppiminen mukavassa porukassa osaavien laskijoiden kanssa.

Superviikonlopuissa on myös ympäri Suomea kiertävä Lasten Snoukkamaa, jossa on 3-7-vuotiaille tarkoitettu helpotettu oppimisympäristö ensimmäistä lumilautailukokemusta varten.  Lasten Snoukkamaa kiertää kauden aikana Superviikonloppujen lisäksi muun muassa suurimmissa kauppakeskuksissa. Lasten Snoukkamaassa pääsee kauppakeskuksissa myös piirtämään terveisensä Enni Rukajärvelle Enni & LV -piirustuspisteessä.

Myös Parkkikouluja järjestetään ympäri Suomen, ja ne järjestetään Superviikonlopussakin. Parkkikoulun tarkoituksena on opastaa jo itsenäisesti hissiä käyttäviä nuoria laskijoita parkkilaskemisen pariin mukavassa porukassa. Parkkikoulut ovat paikallisten seurojen järjestämiä, ja mukana on myös suomalaisia huippulaskijoita opastamassa temppujen maailmaan.

Kaiken tämän lisäksi Superviikonlopussa on katsojille tarjolla paljon muuta oheistoimintaa, joten lumilautailusta ja hyvästä meiningistä kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti niihin suunnata kauempaakin.

Lisäksi kauden aikana järjestetään muun muassa kuvaustapahtuma ShowUp, laskijoiden leiritystä Team Campeilla ja vapaalaskun SM-kisat.

Lumilautailun Superviikonloput:
7.-8.2. Vuokatti
21.-22.2. Ounasvaara
14.-15.3. Talma
9.-12.4. Ruka, SM15

Lisätietoa aiheesta:
> Info Superviikonloput
> Lumilautaliiton tapahtumat 2014 – 15

Lähde: Suomen Lumilautaliitto
Kuva: Skistar Trysil via Compfight cc


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Lumilautailun Superviikonloput – Tiedossa huippukisoja ja mukavaa meininkiä!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.