Ajankohtaista, Freestyle, Persoonat, Tapahtumat

Freestylehiihdon MM-kisat 2015

Suomesta lähtee yhdeksän urheilijan joukkue freestylehiihdon MM-kisoihin. Kisat järjestetään 14.-25.1.2015 Itävallan Kreischbergissä.

Freestylehiihdon MM-kilpailut lasketaan ensimmäistä kertaa yhdessä lumilautailijoiden kanssa. Ski Sport Finland valitsi torstaina kisoihin Suomesta yhdeksän urheilijan joukkueen.

Suomalaislaskijoita MM-kisoissa mukana viidessä lajissa

Ensimmäisinä suomalaisista pääsevät vauhtiin kumparelaskijat, joiden ohjelmassa on normaali kumparekilpailu sekä parikumpareet. Suomen joukkueessa laskevat viime viikonloppuna Calgaryn maailmancupissa kuudenneksi laskenut Jimi Salonen ja kummassakin kauden maailmancupkilpailussa finaaliin yltänyt Jussi Penttala.

– Kumparelaskussa ollaan saavuttamassa maailman kärkeä. Toki töitä edelleen tehtävä ja kova kansainvälinen taso pitää laskijat ja valmentajat hereillä, mutta mahdollisuudet positiiviseen yllätykseen MM-kisoissa on olemassa, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja ja huippu-urheiluvastaava Marko Mustonen miettii.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Freeski-lajeissa laskee kaiken kaikkiaan kuusi laskijaa, joista kaksi ski halfpipessä ja neljä ski slopestylessä. Lumikourussa laskevat edellisissä MM-kisoissa viidenneksi ja Sotšin olympialaisissa kahdeksanneksi laskenut Antti-Jussi ”AJ” Kemppainen sekä viime kevään nuorten MM-kisojen pronssimitalisti Kalle Hildén.

– AJ:ltä odotamme finaalipaikkaa ja siellä venymistä taistelemaan kärkisijoista edellisten kisojen tyyliin, Mustonen ennakoi.

Ski Slopestylessä mukana on suhteellisen kokematon joukkue. Neljästä laskijasta ainoastaan Aleksi Patjalla on kokemusta aikuisten arvokisoista, toissakeväältä Vossista ja viime talvelta Sotšin talviolympialaisista. Rovaniemeläisen Patjan lisäksi joukkueessa ovat mukana viime kevään nuorten maailmanmestari Joona Kangas sekä nousuaan maailman huipulle tekevät Daniel Antell ja Miika Virkki.

– Ennakkoasetelmissa slopestyle on suurin kysymysmerkki, koska tällä kaudella ei esimerkiksi maailmancupin kisoja ole ollut lainkaan ennen MM-kisoja. Osa urheilijoista suuntaa jo tällä viikolla Ranskaan SFR-Tourin kisoihin ja se toimii hyvänä kenraalina ennen MM-kisoja, joka muuten olisi kauden avauskisa usealle urheilijalle, Mustonen summasi.

Viime kausina parhaasta suomalaismenestyksestä on vastannut skicrossari Jouni Pellinen. Sotšin olympiafinaalissa polveaan loukannut helsinkiläinen on toipunut hyvin viime talven tällistä ja janoaa menestystä MM-kisoista. Pellisen seuraksi kisoihin odotetaan Niki Lehikoista, joka antaa viimeiset näytöt tänä viikonloppuna Val Thorensin maailmancupissa.

– MM-kisoissa säilyy jännitys viimeiseen päivään asti, kun kokenut arvokisamenestyjä Pellinen pääsee vauhtiin teknisella ja suhteellisen lyhyellä skicross-radalla. Viime keväänä Pellinen oli maailmancupissa samalla radalla kuudes, joten sen pitäisi sopia hänelle hyvin. Lehikoiselta odotetaan vielä tämä viikonloppu lisänäyttöjä ja toivotaan Ranskasta onnistumista, että saadaan nuori urheilija mukaan kisoihin, Mustonen kertasi.

Suomen freestylemaajoukkue MM-kisoissa

Kumparelasku
Jussi Penttala, seura: Freestyleseura Moebius
Jimi Salonen, seura: Jyväskylän Freestyleseura

Ski Cross
Jouni Pellinen, seura: Imatran Urheilijat

Ski Halfpipe
Antti-Jussi Kemppainen, seura: Ruka Slalom
Kalle Hildén, seura: Freestyleseura Moebius

Ski Slopestyle
Joona Kangas, seura: Levi Ski Club
Aleksi Patja, seura: Mountain Club Ounasvaara
Miika Virkki, seura: Mountain Club Ounasvaara
Daniel Antell, seura: Freestyleseura Moebius

Freestylen ja lumilautailun MM-kisojen kanssa samaan aikaan käydään Yhdysvaltojen Aspenissa Xgames, jossa suomalaissuksijoista on mukana Antti Ollila ski slopestylessä. Karsinnat Kalliovuorilla lasketaan 22. päivä ja finaalit 24. tammikuuta.

Kilpailuja voi seurata YLE Areenassa sekä YLE TV2:lla.

Lähde: Ski Sport Finland
Kuva: Ski Sport Finland / Jani Kärppä


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Freestylehiihdon MM-kisat 2015
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.