Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Lappi, Ravintolat & Baarit, Tapahtumat

Sallan talvi on täynnä monipuolista ohjelmaa ja tekemistä

Sallan omaperäisiin tapahtumiin ihastuneet eivät pety tänäkään talvena.

Valikoituja poimintoja Sallan talvesta

Sallan matkailukeskuksen 50-vuotisjuhlia vietetään helmikuun lopulla eli lauantaina 21.2.2015.

Tasan kuukautta myöhemmin suksitaan Sallassa porukalla 43 kilometriä – 21.3. järjestettävän perinteisen viinakauppahiihdon ainoa aikatavoite on ehtiä perille ennen paikallisen ”pitkäripaisen” sulkeutumista.

Huhtikuussa Sallan kävijöitä ilahduttaa Uskotaan Huvikses! –tapahtuma, jossa uskotaan melkein mitä vaan. Huhtikuussa rokataan myös tunnelmallisessa Salla Ski Rockissa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Myös monia mielenkiintoisia uudistuksia

Sallan monipuolista tapahtumatarjontaa täydentää tulevana talvena myös monet uudistukset.

Positiivista palautetta vierailijoilta saaneet Sallan koiraladut täydentyvät viikolla 7 avattavan uuden 20 kilometrin mittaisen Sallatunturi-Kalliojärvi-Ratiskaviita-Snowpoint-Sallatunturi –osuuden myötä. Uudistuksen jälkeen Sallassa on hiihtolatuja yhteensä 160 kilometriä, joista 37,5 kilometriä on tarkoitettu myös koirien kanssa hiihteleville.

Laduilla ja kelkkareiteillä liikkumista helpottaa uusi mobiililaitteille kehitetty reittipalvelu. Ohjelmasta voit ladata GPS-signaalilla toimivat latu- ja kelkkareitit, palveluun on tulossa lisäksi myös patikka- ja pyöräreitit sekä kalapaikat lupatietoineen. Revontulien bongailua helpottaa samoin myös uusi Sallan alueen oma Revontulihälytys.

Palvelupuolella Sallassa on tapahtunut myös paljon. Joulukuun alussa tunturin juureen avautui uusi jykevä hirsirakennus. Uusi rakennus pitää sisällään muun muassa uuden 200 asiakapaikkaisen, Kiela á la carte ravintolan, Sallatunturin Tupien vastaanoton ja Papana Pupin (80 asiakaspaikkaa). Vieressä sijaitseva entinen Sallatunturin Tupien päärakennus muuttuu pääosin Napapiirin Safareiden käyttöön.

Erämaan keskellä mielenrauhaa, hiljentymistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tarjoaa uusi yritys, Naturally Yours. Sallalainen Kati Hietaniemi tarjoaa hyvinvointi- ja elämäntaidonvalmennuksia työyhteisöille, matkailijaryhmille ja yksittäisille asiakkaille. Pitkän historian omaava Sallatunturin yksityismökit on saanut uudeksi yrittäjäkseen sallalaisen Hannu Nikan, jolla on pitkä kokemus matkailusta niin Sallassa kuin naapuritunturissakin.

Kaikenkattavia elämyksiä erämaassa tarjoilee myös Arctic Aihkin Sallaan höyrähtänyt kokki, konkari ja eräisäntä Markus Maulavirta, jokainen paketti on uniikki ja asiakkaan toiveiden mukaan räätälöity.

Napapiirin Safareiden oppaiden matkassa on tänä talvena mahdollisuus vierailla entisten kohteiden lisäksi myös paikallisen poronomistajaperheen kotona porotilasafarilla. Rajavyöhykkeen tuntumassa sijaitsevalla tilalla asustelee Sallan Arctic Cowboynä tunnetun Aatsingin isännän ja porojen lisäksi emäntä, lapset, kolme kekseliästä koiraa ja kissa, joten elämää ja arjen seikkailuja tältä tilalta ei puutu.

Virittäydy Sallan erämaan tunnelmaan Aatsinki – the Story of Arctic Cowboy –dokumenttielokuvan trailerin myötä.

> Katso ohjeet mobiilisovelluksien lataamiseen

Lähde ja kuva: Matkalle Sallaan ry

Tutustu Sallan hiihtokeskusesittelyyn Lumipallossa


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Sallan talvi on täynnä monipuolista ohjelmaa ja tekemistä
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,67/5 - 6 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.