Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, SHKY

Hiihtolomalle loistokuntoisiin rinteisiin!

Etelä-Suomen hiihtolomat käynnistävät perjantaina hiihtolomakauden, joka jatkuu seuraavat kolme viikkoa. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 9.2.2015.

Pakkaskelit ja monin paikoin tulleet runsaat lumisateet ovat saattaneet hiihtokeskusten rinteet huippukuntoon. Lunta on eteläisessä Suomessa monin paikoin puoli metriä ja Lapissa jopa yli metri. Myös säät näyttävät suosivan ulkoilua – lomaviikkoja vietetään pohjoista myöten pikkupakkasessa.

Hiihtolomaviikot ovat kautta Suomen myyneet hyvin, mutta kaiken kokoisia ja laatuisia majoituspaikkoja voi silti löytyä vielä mattimyöhäisillekin. Jos pitkään lomaan ei ole nyt mahdollisuutta, kannattaa kysellä majoitusta myös muutaman päivän lomajaksoille.

– Hiihtolomakausi on erittäin tärkeä koko hiihtokauden onnistumisen kannalta. Puitteet hiihtoon ovat nyt erinomaiset, ja oikein pukeutumalla viihtyy mäessä kaikissa keleissä, sanoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Hiihtolomakausi tuo hiihtokeskuksiin erityisesti kotimaan matkailijoita, mutta ilahduttavaa on ollut myös ulkomaisten vieraiden tasaisena jatkunut virta. Suomen ja pohjoisen vetovoima näyttää olevan kasvussa, jatkaa Larilahti.

Hiihtolomaviikkoina on hiihtokeskuksissa tarjolla monipuolista ohjelmaa. Useat keskukset tarjoavat mahdollisuutta kokeilla uusia lajeja ja vuokraamot uusia välineitä.

Hiihtokoulut tarjoavat valmennusta eri lajien perustekniikoissa. Perheen nuorimmille on tarjolla Werneri-kursseja, jotka opettavat hauskalla tavalla laskettelun ja lautailun perusasioita. Nuorisolle Kinos tarjoaa rennon tavan oppia uusia taitoja ja löytää samanhenkisiä kavereita rinteistä ja parkeista.

Lähde: Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
Kuva: bortescristian via Compfight cc

Lisätietoa aiheesta:
Hiihtolomilla majoitusta löytyy edelleen 


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Hiihtolomalle loistokuntoisiin rinteisiin!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.