Hiihtokeskukset, Ravintolat & Baarit, Ruoka ja juoma

Italian Valtournenche – 7 ravintolavinkkiä!

Aostan laaksossa sijaitseva idyllinen Valtournenchen kylä on oiva kohde nautiskelijoille.

Cervinian sympaattinen naapurikylä houkuttaa vierailulle: aurinkoisten rinteiden lisäksi alueella on useita vierailemisen arvoisia ravintoloita. Lumipallo esittelee näistä seitsemän.

1. Foyer des Guides

Tunnelmallinen Foyer des Guides on Valtournenchen paras ravintola. Hieman syrjäisestä sijainnistaan huolimatta vierailu kannattaa, sillä mukavat puitteet, ystävällinen henkilökunta ja erinomainen ruoka tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Hyvän ruuan lisäksi ravintolassa on myös erittäin kattava viinivalikoima.

Ravintola sopii erityisesti päivällisvierailun kohteeksi, mutta hyvän lumen aikaan myös lounaspaikaksi – ravintola sijaitsee nimittäin kylään laskevan rinteen numero 1 varrella.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

> Foyer des Guides –ravintolan kotisivut

2. Brasserie du Cervin

Tutustumisen arvoinen pieni ja sympaattinen ravintola, jonka näennäinen kolkkous voi ensi alkuun hämätä. Tarjolla on monipuolista ja hyvää ruokaa, pöytäkunnalle mukavan elämyksen tarjoaa esimerkiksi raclette-mahdollisuus. Brasserie du Cervin on suositeltava vierailukohde myös oluen ystäville, sillä saatavilla on paikallisen pienpanimon tuotteita.

Keskeisen sijainnin vuoksi paikka sopii aurinkoisella kelillä myös after ski –tunnelmointiin – ravintolan pieneltä patiolta on mukava tarkkailla kylän menoa ja ihailla mahtavia maisemia.

> Tutustu ravintolaan TripAdvisorissa

3. La Maison du Coq Rouge

La Maison du Coq Rouge on idyllinen ympäristö maukkaan ruoan ja hyvän juoman ystäville, mutta ravintola on lisäksi nautinto myös silmille – ravintoloitsijalla on todellakin silmää sisustukselle ja hän on loihtinut pienillä teemaan sopivilla yksityiskohdilla todella viihtyisän kokonaisuuden. Iltaisin ravintola on sangen suosittu, joten ennakkovarausta suositellaan. Varaudu istumaan iltaa pitkän kaavan mukaan, sillä kotoisa tunnelma takkatulineen lumoaa ja hämärtää helposti ajan tajun.

> Tutustu ravintolaan TripAdvisorissa

4. La Motta Skigrill

La Motta on Valtournenchessä keskeisellä paikalla sijaitseva rinneravintola. Ravintolassa on iso aurinkoinen terassi ja alakerrassa kahvilabaari. Vierailun arvoiseksi La Mottan tekee erityisesti yläkerrasta löytyvä tunnelmallinen ravintolapuoli – erittäin ystävällisen henkilökunnan ja erinomaisen ruuan lisäksi esillä olevat taideteokset tarjoavat mieleenpainuvat puitteet laskupäivän rinneruokailulle. Yläkerta on sangen suosittu, joten isommalle seurueelle pöytävaraus on suositeltavaa.

Miellyttävä rinneravintola saa pientä miinusta ainoastaan yhdestä asiasta – hankalassa paikassa sijaitsevat vessat ruuhkautuvat sangen helposti.

> La Motta Skigrillin kotisivut

5. Lo Baracon Dou Tene

Baraconina tunnettu rinneravintola sopii hyvin sekä lounas- että muutenkin taukopaikaksi. Rauhallisella paikalla sijaitseva ravintola on yleensä ruuhkaton ja siten soveltuu hyvin myös isomman seurueen vierailulle. Aurinkoinen terassi houkuttaa jäämään paikalle pidemmäksikin aikaa –  viereinen rinne (punainen rinne nro 1) tarjoaa mukavaa viihdettä ohi kiitävien laskijoiden kaatuillessa ja liukuessa alaspäin tasaisena virtana.

> Tutustu ravintolaan TripAdviserissa

6. Big Ben

Ravintolan ulkonäkö saattaa ensi alkuun hämätä, talviaikaan Big Benin terassi on nimittäin vuorattu jonkinlaisella läpinäkyvällä muovikelmulla. Ravintolan ulko-ovi käy kuitenkin tiuhaan paikallisilta vaikuttavien asiakkaiden toimesta, joten myös satunnainen laskumatkailija uskaltautuu ongelmitta sisälle.

Big Ben ei pröystäile varsinaisesti myöskään sisätiloillaan, sillä tänne tullaan vain pitsan syöminen mielessä – Valtournenchen parhaat pitsat paistetaan ja tarjoillaan nimittäin Big Benissä!

> Tutustu ravintolaan TripAdviserissa

7. Berthods

Valtournenchen kylän keskustassa sijaitseva tunnelmallinen dopo sci –paikka. Berthods on erityisesti paikallisten suosiossa. Meno on itävaltalaiseen after skihin verrattuna sangen rauhallista. Italialaiseen tapaan juomatilauksen tekemällä täällä saa samalla kattauksen pientä purtavaa pöytäseurueelle.

Osassa Italian ravintoloita pankki- tai luottokortit eivät käy edelleenkään maksuvälineinä, joten käteistä kannattaa pitää mukana tarvittavaksi arvioitu summa.

Teksti ja kuvat: Antti Hurskainen


Avainsanat:
, , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Italian Valtournenche – 7 ravintolavinkkiä!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.