Hiihtokeskukset, Lumilautailu

Jätä lumilauta kotiin – täällä sillä ei saa laskea!

Lumilautailu on monelle yksi talven suurimmista riemuista. Maailmassa on kuitenkin hiihtokeskuksia, joissa suosikkiharrastus on kokonaan kielletty.

Lumilautailu kielletty

Vaikka lumilautailu on noussut yhdeksi talven suosikkiharrastuksista, kaikkialla se ei ole sulattanut sydämiä. Yhdysvalloissa lumilautailukielto on voimassa nimittäin kolmessa hiihtokeskuksessa: Deer Valleyssa, Mad River Glenissä ja Alta Ski Resortissa. Näissä kohteissa rinteitä saa luvan kanssa laskea ainoastaan sukset jalassa.

Laskettelijoiden ja lumilautailijoiden vastakkainasettelu juontaa juurensa lautailuharrastuksen alkuaikoina tähdellisiin, mutta nyttemmin vanhentuneisiin turvallisuushuoliin. Yhä lumilautailukiellosta kiinni pitävät keskukset selittävät ratkaisuaan monilla seikoilla. Mad River Glen perustelee lumilautailukieltoa laskettelijoille epäsopivilla hisseillä, sekä lautailijoiden ja johtoportaan välisillä ongelmilla. Deer Valleyn ja Altan kiellot puolestaan nojaavat lähinnä markkinointiin: keskukset haluavat omistaa rinteensä ainoastaan laskettelijoille.

Lumilautailukielto kuumentaa monien alan harrastajien tunteita. Mitä mieltä sinä olet lumilaudat kieltävistä hiihtokeskuksista?

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Katso videolta, miltä näyttää lumilautailu ”kielletyssä kohteessa”.

Lähde: Epic TV, Snowboarding.about.com
Teksti: JL
Kuva: Mike Saechang via Compfight cc


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Jätä lumilauta kotiin – täällä sillä ei saa laskea!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,67/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.