Laskettelu, Lumilautailu, Yleinen

Hiihtokoulut houkuttavat asiakkaita Ruotsissa ja Norjassa – aikuiset tahtovat yksityistunneille

SkiStarin hiihtokoulujen oppilasmäärät ovat kasvaneet huomattavasti kuluvana talvena. Trendi on selkeä: yhä useampi laskija valitsee yksityistunnin.

Hiihtolomasta parin päivän käyttäminen hiihtokouluun on yhä suositumpaa läntisissä naapurimaissamme. SkiStarin viiden kohteen (Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal ja Trysil) hiihtokoulujen luvut* näyttävät 14 prosentin kasvua oppilaiden lukumäärissä ja 25 prosentin kasvua yksityistuntien määrässä.

Kasvu tulee erityisesti norjalaisista asiakkaista

– Lukujen valossa norjalaiset ovat suurimman kasvun takana. Norjalaiset asiakkaat ovat käyttäneet hiihtokoulun palveluita tänä talvena kokonaiset 28 prosenttia enemmän, verrattuna viime talveen. Ruotsalaisten ja tanskalaisten osalta kasvu on 19 prosenttia yksityistunneissa ja 7 prosenttia perinteisissä ryhmätunneissa, kertoo SkiStarin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Linda Morell.

SkiStarin hiihtokouluissa oli viime kaudella yli 90 000 oppilasta. Tänä talvena oppilasmäärä noussee yli 100 000. SkiStarin hiihtokoulut tarjoavat monipuolista opetusta ja etenevässä määrin myös elämyksiä kaiken tasoisille laskijoille.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Oppilaissa on kaikenlaisia ihmisiä, ensimmäisiä päiviä rinteessä viettävistä pienistä lapsista kokeneisiin laskijoihin, jotka haluavat koko ajan kehittää laskemistaan ja etsivät myös erilaisia uusia elämyksiä. Kuten kuntosalilla, on meiltä mahdollista saada henkilökohtainen hiihtovalmentaja, joka laatii mittatilaustyönä harjoitusohjelman. Tämän avulla on mahdollista edistyä nopeasti omassa laskemisessa, jatkaa Morell.

Olosuhteet loppukauteen näyttävät hyvältä

Morelliin mukaan hiihtokeskuksissa olosuhteet ovat tällä hetkellä erinomaiset, periaatteessa SkiStarin kohteiden kaikki rinteet ovat avoinna. Kevättä kohti mentäessä erityisesti pitenevät valoisat päivät sekä hyväkuntoiset rinteet pitävät laskijat tyytyväisinä.

– Kaikki näyttää oikein hyvältä. Jos olet suuntaamassa pääsiäisenä rinteeseen, niin älä unohda varata pari tuntia aikaa hiihtokoulussa, se kannattaa takuulla, vinkkaa vielä Morell.

SkiStar on Pohjoismaiden suurin hiihtokeskusoperoija, sen markkinaosuus on 49 % Ruotsissa ja 28 % Norjassa.

* Luvut perustuvat SkiStar AB:n hiihtokoulujen varaustilastoihin kaudella 2014 – 2015 verrattuna vuoden takaisiin lukuihin.

Lähde: SkiStar AB
Kuva: SkiStar / Karl Hägglund


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Hiihtokoulut houkuttavat asiakkaita Ruotsissa ja Norjassa – aikuiset tahtovat yksityistunneille
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,33/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.