Freestyle, Kesähiihto, Telemark

Telemarkista on moneksi – katso videot!

Telemark on vauhdikas ja monipuolinen laji. Lajin taitajalle ongelmaksi ei muodostu kumpareinen rinne, nykyaikainen parkki tai edes lumen puute.

Kaipaatko inspiraatiota omaan laskemiseesi ja harjoitteluusi?

Kumparelaskua 30 vuoden takaa

Telemarkissa välineet ovat kehittyneet huimasti vuosien saatossa. Tästä huolimatta 30 vuoden takaista menoa katsoessa tulee väistämättä mieleen, että laskutaito ei ole välineistä kiinni – ne tekee, jotka osaa ja uskaltaa, vuodesta toiseen!

1985 Coloradon Breckenridgessä videoiduista telemarkin kumparelaskukisoista välittyy tänäkin päivänä aito laskemisen ilo.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Parkkilaskemista Norjasta

Parkissa näkee telluilijoita varsin harvoin. Telemarkin kotimaassa Norjassa on osattu aina laskea – ja osaavissa ”käsissä” telemark-sukset taipuvat vallan mainiosti myös parkkiin.

Videota katsellessa voisi jopa sanoa, että telemark-varusteet taipuvat monipuolisemmin erilaisiin temppuihin kuin kantapäät kiinnitettyinä laskettaessa.

Vesi vanhin telemark-suksen voitehista

Tuttu tilanne monelle intohimoiselle laskijalle kesäaikaan – suksille tekisi mieli, mutta ei ole lunta. Viitseliäälle laskijalle lumen puute ei ole ongelma, sillä nykyiset läskit sukset soveltuvat erinomaisesti myös vesihiihtoon. K2 Hellbent -sukset ja Scarpan T1 -monot ovat toimiva yhdistelmä kesät talvet!

Nähdäänkö tulevana kesänä vastaavia kokeiluja myös Suomessa?

Kuva: screen name fail via Compfight cc

Tiedätkö mielenkiintoisen telemark-videon? Jätä vinkkisi kommentoimalla alle!


Avainsanat:
, , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Telemarkista on moneksi – katso videot!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.