Hiihtokeskukset, Kohteet, Lumimatkat

Laskijan Uusi-Seelanti – huikeaa menoa hobittimaassa

Maapallon toisella puolella lepäävä Uusi-Seelanti on paitsi reppureissaajan paratiisi, myös laskijan luminen taivas.

Kotimaisten laskettelukeskusten valmistauesssa kesälomalle, Uudessa-Seelannissa päästään vasta laskemisen alkuun. Kahdelle pääsaarelle jakautuneen valtion laskettelukausi alkaa nimittäin kesäkuussa ja jatkuu aina lokakuun loppuun.

Tässä viisi laskettelukeskusta lumiseen seikkailuun ja huikeaan menoon Uudessa-Seelannissa.

1. The Remarkables

The Remarkables on nimensä mukaisesti yksi Uuden-Seelannin Eteläsaaren merkittävimmistä laskettelukeskuksista, erityisesti mitä lapsiperheisiin tulee. Täällä alle kuusivuotiaat saavat laskea ilmaiseksi. Paikan päältä löytyvät alueen parhaimmat puitteet ensikertalaisille, halusitpa oppia laskemaan itsenäisesti tai ohjatusti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vaikka laskettelukeskus onkin erityisen lapsiystävällinen, tarjoaa se vaihtelevia rinteitä ja haasteita myös edistyneemmille laskijoille. Viime kaudella keskukseen rakennettiin uusi 6-hengen tuolihissi, laajemmat tilat aloittelijoiden tarpeisiin sekä isompi pysäköintialue. Tulevalle kaudelle laajennetaan lisäksi peruspalveluita, jolloin jatkossa kaikki tarvittavat palvelut löytyvät yhden katon alta. Ainoa asia, mitä keskuksesta ei löydy, on majoituspaikka – se täytyy etsiä lähellä olevan Queenstownin ytimestä.

Tutustu The Remarkablesin esittelyvideoon:

http://www.youtube.com/watch?v=-0uJ5CR2Iwc

2. Coronet Peak

Uuden-Seelannin laskettelukeskuksista puhuttaessa jossain välissä esiin putkahtaa Coronet Peak. Paikka on nimittäin suosittu klassikko – paikalliset rakastavat sen monipuolista tarjontaa ja matkaajat palvovat vuoren henkeäsalpaavia maisemia.

Tämä ikoninen maailmanluokan keskus 20 minuutin ajomatkan päässä Queenstownista tarjoaakin 280 hehtaarin edestä rinteitä kaiken tasoisille laskijoille. Coronet Peakin rinteistä saa nauttia koko rahalla, sillä laskemaan pääsee jo aikaisesta aamukahdeksasta eteenpäin, viikonloppuina jopa aina iltayhdeksään saakka.

Tutustu Coronet Peakin esittelyvideoon:

http://www.youtube.com/watch?v=qX8H0geGjTg

3. Selwyn Six

Selwyn Six on kattava laskettelualue lähellä Christchurchin lentokenttää. Lentökentältä puolentoista tunnin ajomatkalla pääsee tutustumaan kuuteen eri Selwynin laskettelukohteeseen: Portersiin, Mt Olympukseen, Mt Cheesemaniin, Broken Riveriin, Craigieburniin ja Temple Basiniin.

Tästä kuusikosta löytyy mukava sekoitus niin aloittelijan rinteitä kuin experttien vuorenhuippuja. Lähtökohtaisesti ensikertalaisten kannattaa testata Cheeseman ja Porters, off-piste laskettelijoiden Broken River ja hurjapäiden Craigieburn ja Temple Basin.

Koska kohteet ovat vain muutaman kivenheiton päässä toisistaan, Selwyn Six on kätevä kohde isolle porukalle – osaamistasosta riippumatta kaikille löytyy sopivaa laskettevaa ja vielä upeilla maisemilla sekä ruuhkattomilla rinteillä höystettynä. Vastaavasti saat myös viikon reissulla testattua helposti kuusi eri laskettelukeskusta lähellä toisiaan.

Vinkkinä niille, joilla ei omia laskettelukamppeita ole: vain Porters, Mt Cheeseman ja Temple Basin tarjoavat laskettevälineitä vuokralle.

Tutustu alueen esittelyvideoon:

4. Mt Hutt

Pienen ja idyllisen Methven kylän vieressä seisova jykevä Mt Hutt on todellinen lapsiperheiden paratiisi. Täällä on tiedossa runsaslumisia laskuja ja henkeäsalpaavia maisemia – 2086 metriä korkean vuoren huipulta näkee kirkkaana päivänä suoraan Tyynelle valtamerelle ja toiseen suuntaan katse ulottuu aina Etelä-Alppien vuorijonoon saakka.

Mt Huttin laskettelukeskus tarjoaa yhdessä Methven kylän kanssa ilmaisen majoituksen, ruoan ja hissiliput alle 10-vuotiaille lapsille. Tarjous takaa, että sekä lapset että aikuiset saavat nauttia puuteristen vuorten tarjonnasta ilman, että kukkaro on päivän päätteeksi tyhjä.

Tutustu Mt Huttin esittelyvideoon:

5. Treble Cone

Jo toista vuotta peräjälkeen Treble Cone on äänestetty Uuden-Seelannin parhaaksi laskettelukeskukseksi, eikä turhaan: maan suurin laskettelukeskus tarjoaa legendaarisia off-piste laskuja, lähialueen suurimman korkeuseron sekä erinomaisessa kunnossa pidetyt rinteet.

Alkavalla kaudella kauniin Wanaka-järven lähellä sijaitseva Treble Cone ottaa käyttöön kolme uutta keskitasoista rinnettä sekä ulkoilmakahvilan Home Basinin huipulla. Rinteessä vietetyn päivän jälkeen on palkitsevaa nauttia kupposellinen kuumaa sekä nauttia Uuden-Seelannin upeista maisemista.

Tutustu Treble Conen esittelyvideoon:

Lähde: Expedia.fi
Kuva: Flickr / Dave.see


Avainsanat:
, , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Laskijan Uusi-Seelanti – huikeaa menoa hobittimaassa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.