Hiihtokeskukset, Kohteet

Suomen kiinnostavimmat hiihtokeskukset 2014 – 2015

Nämä kotimaiset hiihtokeskukset kiinnostivat suomalaisia laskijoita kaudella 2014 - 2015.

Lumipallo selvitti kauden kiinnostavimmat laskettelukeskukset kotimaastamme. Tässä kymmenen suosituinta keskusta kaudelta 2014 – 2015.

1. Suomu

Profiililtaan Suomen parhaimpiin kuuluvat tuulensuojaiset rinteet ja vauhdikas oheisohjelma ovat houkuttaneet kävijöitä Suomulle 1960-luvulta saakka. Aikansa ykköskohde on saanut kuuluisuutta myös freestyle-hiihdon ja julkkisomistajien myötä. Viime aikoina Suomun vetovoima on valitettavasti himmentynyt – kuluneella kaudelle Suomu keräsi laajempaa julkisuutta, koska sen rinnetoiminnot eivät käynnistyneet laisinkaan.

2. Levi

Levi on Suomen tunnetuimpia hiihtokeskuksia, jossa laskukausi kestää yleensä loka-marraskuulta toukokuulle asti. Kansainvälistä huomiota Levi on saanut viime vuosina erityisesti marraskuisen pujottelun maailmancupin avauskisan myötä. Kuluneella kaudella mielenlenkiinto Leviä kohtaan kasvoi erityisesti Etelärinteille tehtyjen mittavien investointien vuoksi – tuloksena uusi 6-hengen tuolihissi, katettu mattohissi ja South Point -palvelurakennus.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

3. Vihti Ski

Noin 45 kilometrin päässä Helsingistä Lohjanharjun pohjois-rinteellä sijaitseva Vihti Ski Center on pääkaupunkiseudun suurin laskettelukeskus, jossa kausi käynnistyy usein ensimmäisenä Etelä-Suomen keskuksista. Vihdissä rinteet ovat kunnossa vaikka kaupunki näyttäisi lumettomalta. Keskuksessa on panostettu etenkin lapsiin ja lapsiperheisiin.

4. Ylläs

Ylläs on ykkönen” mainostaa keskus omaa suuruttaan eikä suotta: tunturin 63 rinnettä tarjoavat laskettavaa takuulla kaikille. Ylläkseltä löytyy myös Suomen pisin rinne ja suurin korkeusero. Vuodesta toiseen keskus vetää kävijöitä nauttimaan hyvästä hiihdosta ja kauniista maisemista.

5. Pallas

Historian lehtien havinaa suomalaisille laskijoille tarjoaa erityisesti nostalginen Pallaksen hiihtokeskus. Kuvauksellisen kauniit Pallastunturit on valittu yhdeksi Suomen kansallismaisemista eikä samanlaista ilmapiiriä löydy mistään toisesta hiihtokeskuksesta. Pallakselle tullaan erityisesti kevättalvella nauttimaan tunturihiihdon parhaista perinteistä.

6. Sappee

Eteläisen Suomen ykköskohteisiin kuuluva Sappee on usein postiviinen yllätys ensimmäistä kertaa paikalle saapuvalle – monipuoliset rinteet, kattavat oheispalvelut sekä hyvät majoitusmahdollisuudet tekevät vaikutuksen. Kasvavaa suosiota selittää myös keskuksen keskeinen sijainti Pälkäneellä, Tampereen ja Hämeenlinnan välissä.

7. Ruka

Kuusamossa sijaitseva Ruka on yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista hiihtokeskuksista. Yli 200 hiihtopäivää vuodessa tekevät keskuksesta yhden Euroopan lumivarmimmista laskettelukohteista. Tavallisten laskijoiden lisäksi Ruka on suosittu vierailukohde myös alppi- ja freestyleseurojen ja -laskijoiden keskuudessa.

8. Ukkohalla

Lumivarmuus, sijainti ja oheispalvelut tekevät Ylä-Kainuussa sijaitsevasta Ukkohallasta vierailemisen arvoisen hiihtokohteen myös kauempaa saapuville. Houkuttelevuutta ja mielenkiintoa kuluneella kaudella Ukkohallaa kohtaan lisäsi, että rinneyhtiö hankki omistukseensa myös läheisen Paljakan hiihtokeskustoiminnot.

9. Tahko

Nilsiällä sijaitseva Tahko on eteläisin Suomen suurista hiihtokeskuksista. Tahkon keskeinen sijainti on tehnyt siitä suositun keskuksen laskettelijoiden ja lumilautailijoiden keskuudessa. Laskettelun lisäksi Tahkolla on loistavat mahdollisuudet myös moneen muuhun aktiviteettiin niin talvella kuin kesällä – unohtamatta kattavia ravintola- ja majoituspalveluita.

10. Olos

Viehtättävää Tunturi-Lapin eksotiikkaa tarjoaa Muoniossa sijaitseva Olos. Puurajan yläpuolelle kurottavat rinteet tarjoavat mielekkäitä laskuja kaikille aloittelijasta harrastajaan. Oloksen visiittiin on helppo yhdistää myös samalla lipulla toimiva läheinen Pallas. Olos on suosittu vierailukohde myös murtomaahiihtäjein keskuudessa.

Lista on laadittu Lumipallon katsotuimpien hiihtokeskusesittelyjen pohjalta, järjestys ajanjakson 1.11.2014 – 13.4.2015 tilanteen mukaisesti. 

Lähde: Lumipallo.fi
Kuvat: VisitLakeland via Compfight cc, Leo-setä via Compfight cc, V31S70 via Compfight cc, timo_w2s via Compfight cc


Avainsanat:
, , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suomen kiinnostavimmat hiihtokeskukset 2014 – 2015
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,18/5 - 11 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

 • Alppinisti sanoo:

  Erittäin varteenotettava vertailu, etenkin kun Suomu ei ole ollut edes toiminnassa 😀

  Vastaa

 • Pyhäfunclub sanoo:

  Hieno esittely,mutta… Kummallista ja outoa, että Suomu mukana. Mihin jäi Pyhätunturi???? Siis kenen tekemä lista!!

  Vastaa

 • sari sanoo:

  Jokin mätä lumipallon sivuilla oli, kun en päässyt edes äänestämään ja nyt tämä aivan outo järjestys. Kyllä Ylläs, Levi ja Ruka ovat varmasti ne Suomen ykköset. Muut tulevat perässä.

  Vastaa

 • Näytä kaikki kommentit (4)

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.