Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, SHKY

Messilästa vuoden 2015 hiihtokeskus

Hiihtokauden päätteeksi Finpro ry – Visit Finlandin johtama valintaraati palkitsi vuoden huiput Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa Rukalla.

Vuoden 2015 hiihtokeskus on Messilä, vuoden lähikeskus Solvalla-Swinghill ja vuoden hiihtokoulu Sotkan hiihtokoulu.

Messilässä yhdistyvät historiallinen miljöö, mainiot rinteet, laadukas palvelu ja modernit toimintatavat. Messilä taitaa esimerkiksi sosiaalisen median hyödyntämisen, minkä merkitys alalla kasvaa jatkuvasti. Hollolassa sijaitseva keskus kerää laskijoita laajalta alueelta. Se on eteläisen Suomen keskuksista suurin: 
150 000 laskettelijaa tekee kymmenessä rinteessä vuosittain noin kaksi miljoonaa hissinousua.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vuoden 2015 hiihtokeskus Messilä on eteläisen Suomen suurin laskettelukeskus, joka kerää laskijoita laajalta alueelta.

Solvalla-Swinghill sijaitsee Nuuksion upeissa maisemissa Espoossa. Se on aktiivinen ja monipuolinen lähikeskus, joka sijaitsee alle 40 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Rinteiden vaihtelevat profiilit sopivat monen tasoisille laskijoille sekä parkissa ja hyppyreissä viihtyville. Keskuksen kausi onnistui hyvin, vaikka etelän lumitilanne oli heikko. Lähiseudun laskijat tavoitettiin osuvalla markkinoinnilla lumen riittävyydestä sekä erilaisilla tapahtumilla.

Vuoden 2015 lähikeskus Solvalla-Swinghill sijaitsee Nuuksion upeissa maisemissa Espoossa.

Sotkan hiihtokoulu Kauhajoella näyttää, että pienikin hiihtokoulu voi saada suuria aikaan. Se on aktiivinen ympärivuotinen toimija alueellaan. Aktiivisesta yhteistyöstä paikallisten yritysten kanssa on esimerkki maaliskuinen työhyvinvointitapahtuma. Se osoitti, että sosiaalisena liikuntamuotona laskettelulla on myönteinen vaikutus työssä jaksamiseen. Hiihtokoulu tekee läheistä yhteistyötä myös koulujen kanssa. Se työskentelee suurella sydämellä, että lapset saavat oppia laskettelutaitoja.

Vuoden 2015 hiihtokouluksi valittiin Kauhajoella toimiva Sotkan hiihtokoulu, joka on aktiivinen ympärivuotinen toimija alueellaan.

–Tämä vuotuinen kilpailu on toimialalle merkittävä. Palkitut hiihtokeskukset saavat ansaitun tunnustuksen hyvin tehdystä työstä. Tämä motivoi myös muita keskuksia kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti, mikä on alan kehityksen kannalta erittäin tärkeää”, sanoo Finpro ry – Visit Finlandin matkailujohtaja Jaakko Lehtonen, joka toimi valintaraadin puheenjohtajana.

– Tänäkin vuonna voittajat valikoituivat laadukkaasta ja tasaväkisestä joukosta. On ilo todeta, että vuosi vuodelta yhä useammat maamme hiihtokeskukset ovat tasoltaan kansainvälisten huippukeskusten veroisia.

Valintaraadissa olivat tänä vuonna mukana puheenjohtaja Jaakko Lehtosen lisäksi Mikael SöderholmTyö- ja elinkeinoministeriöstä, Edge-lehden päätoimittaja Antti ZetterbergMika Anderson Suomen Lumilautaliitto ry:stä, Marko Mustonen Ski Sport Finland ry:stä, Timo Welsby Suomen Hiihdonopettajat ry:stä sekä Anne Larilahti Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:stä.

Lähde ja kuvat: Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Messilästa vuoden 2015 hiihtokeskus
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.