Ajankohtaista, Kesälajit, Lappi

Uusi Ylläs-Levi –maastopyöräilyreitti avautuu

Tunturi-Lapin komeita maisemia pääsee ihailemaan yhä kattavammin maastopyörällä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon avattava noin 60 kilometrin mittainen uusi Ylläs-Levi –maastopyöräilyreitti eli Tunturi-Lapin Taipaleen maastopyöräilyosa yhdistää Ylläksen noin 180 kilometrin maastopyöräreitistön Levin yli 100 kilometrin reitistöön.

Maastopyöräilystä monipuolisuutta alueen luontomatkailuun

– Maastopyöräilyreitistö ja siihen liittyvät tapahtumat lisäävät Pallas-Yllästunturin
kansallispuiston monipuolisuutta luontomatkailukohteena. Pyöräilyreitti avaa mahdollisuuksia myös paikallisten yrittäjien vetämille uusille vaellustuotteille. Lapland Classic -vaellustuote on kerännyt jo yli tuhat vaeltajaa elokuun kansallispuistovaellukselle. Vaelluksella kylästä kylään yövytään mökeissä ja osallistujat kantavat mukanaan vain päiväreppunsa, varusteiden kuljetuksesta yöpaikkojen välillä huolehtii järjestäjä. Nyt tätä tuotetta on mahdollista laajentaa myös maastopyöräilyyn, kertoo puistonjohtaja Pekka Sulkava.

Suomen suosituimmassa luontomatkailukohteessa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on tällä hetkellä 350 km kesäreittejä, 500 km hiihtoreittejä ja uuden reitin myötä 50 km maastopyöräilyreittejä. Maastopyöräily on kansallispuistossa sallittu siihen erikseen osoitetuilla reiteillä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Uudistetun reittiviitoituksen avulla retkeilijän on helppo löytää sallituille reiteille, sillä paikannimien ja kilometrien lisäksi viitoissa on myös reitti-symboli: pyöräily-, hiihto-, patikointireitti. Kesäiset maastopyöräreitit on merkitty erikseen valkoisella viitalla. Viitoissa on myös Tunturi-Lapin Taipaleen logo, joka johdattaa kulkijan koko kansallispuiston läpi Hetasta Pallaksen kautta Ylläkselle ja lisäksi Leville ja Olokselle.

Uusi maastopyöräilyreitti avataan 18.7.2015

Ylläs – Levi –maastopyöräilyreitti avataan 18.7.2015 Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa pidettävässä pyöräilytapahtumassa. Avajaisten yhteydessä on mahdollisuus pyöräillä porukalla Ylläkseltä Leville Suomen kansallispuistojen kummina toimivan toimittajan Mikko ”Peltsi” Peltolan johdolla.

30.7.2015 järjestetään puolestaan ensimmäistä kertaa Ylläs-Levi MTB- maastopyöräilykilpailu. Kilpailu on kahden Suomen suurimman laskettelukeskuksen välille avautuvan maastopyöräilyreitin virallinen 47 kilometrin mittainen avauskilpailu ja osa Levi Outdoor fest –tapahtumaa.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Levi Outdoor Fest


Avainsanat:
, , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Uusi Ylläs-Levi –maastopyöräilyreitti avautuu
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3,50/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.