Tapahtumat, Vapaalasku, Yleinen

Freeride World Tour – vapaalaskun ykköstapahtuma

Freeride World Tour kokoaa maailman vapaalaskijoiden kärkinimet ja uudet tulokkaat kilpailemaan viidessä eri kilpailussa, viidessä eri maassa – maailman haastavimmilla ja kauneimmilla vuorilla.

Freeride World Tour eli FTW on maailman korkeatasoisin vapaalaskun kilpailukiertue. Kiertue käynnistyy jälleen tammikuussa 2016.

FWT on vuosittain kisattu vapaalaskukilpailuiden kiertue

Sveitsiläisen Nicolas Hale-Woodsin vuonna 1996 alulle panema Freeride World Tour on vuosien varrella kasvanut korkealla tasolla kilpailevien vapaalaskijoiden kärkitapahtumaksi. Osallistujat kilpailevat sekä yksittäisten tapahtumien että kokonaiskilpailun voitosta. FTW:llä on erikseen suksi- ja lautasarjat sekä naisille että miehille.

Vapaalaskukilpailuissa laskijat saavat vapaasti valita laskulinjansa kilpailualueella. Kilpailut tapahtuvat hoidettujen rinteiden ulkopuolella. Suorituksen arvostelee tuomaristo muun muassa laskulinjojen haasteellisuuden perusteella.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Freeride World Tourin juuret ovat Sveitsin Verbierin legendaarisessa Bec des Rossesissa järjestetyssä Verbier Xtreme –kilpailussa. Freeride World Tour –kiertue huipentuukin edelleen vuosittain Verbierissä järjestettävään päätöskilpailuun.

Tulevalla kaudella FWT2016-kiertue vie laskijat Pyreneille, Alpeille sekä Alaskaan. Kiertue käynnistyy Andorrasta tammikuun loppupuolella ja päättyy Sveitsiin huhtikuun alussa.

Katso tarkemmin FTW2016-kiertueen kohteet ja aikataulu oheiselta videolta:

Naiset nousseet näkyvästi esille vapaalaskupiireissä

Freeride World Tour 2016 –kiertueelle osallistuu ainoastaan yksi suomalainen. 27-vuotias Mikaela Hollsten kilpailee naisten lumilautasarjassa. Aiemmat näytöt Freeride World Qualifier –karsintakiertueelta ovat nostaneet Mikaelan tulevalle kaudelle vapaalaskun selvään ykkössarjaan.

Muutenkin FWT-osallistujalistat ovat mielenkiintoiset erityisesti naislaskijoiden suhteen. Ylipäätään laskemisen ykkösnimissä ja tulokkaissa on ilahduttavasti yhä tasapuolisemmin sekä miehiä että naisia.

Tulevalla kaudella suksipuolella mielenkiintoinen seurattava on esimerkiksi naapurimaamme Ruotsin 29-vuotias Matilda Rapaport. Peak Performancen tiimiin kuuluva Matilda on maailman parhaita naisvapaalaskijoita ja hänellä on runsaasti kokemusta sekä palkintosijoja aiemmilta FWT-kiertueilta.

Tutustu tarkemmin Matildaan oheisella videolla: 

> Tutustu tarkemmin Freeride World Touriin ja sen kilpailijoihin

Lähteet: Freeride World Tour, Peak Performance
Kuva: freerideworldtour.com / Tobias Haller


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Freeride World Tour – vapaalaskun ykköstapahtuma
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,33/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.