Ajankohtaista, Kohteet, Muut aktiviteetit, Tapahtumat

Skiexpo 2015 – Elämykset houkuttelivat Messukeskukseen

Skiexpo keräsi viikonloppuna Helsinkiin yli 42 000 kävijää.

Samaan aikaan myös BoardExpo, Lätkä&Säbä sekä DigiExpo tarjosivat vieraille monipuolista tekemistä.

Kavereita, ohjelmaa ja messutarjouksia

Skiexpo kokoaa perinteisesti loka-marraskuun vaihteessa Messukeskukseen talviurheilusta ja -matkailusta kiinnostuneita kävijöitä.

Hiihtokavereiden tapaamisen ja vauhdikkaiden ohjelmanumeroiden lisäksi messuilla tehdään erityisesti hankintoja tulevaa talvea varten: peräti kahdelle kolmasosalle kävijöistä tärkeä syy vierailla Skiexpossa ovat tapahtuman messutarjoukset.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Suurelle osalle kävijöistä Skiexpo on myös tärkeä kauden avaus. 82 % kertoo vierailevansa messuilla, koska siellä on mahdollisuus nähdä, kuulla, kokeilla tai tunnustella uusia asioita eli erilaiset elämykset.

Keskiössa hiihtokeskukset ja laskumatkat

Skiexpo-vieraita kiinnostavat hiihtokeskukset ja talvimatkakohteet ja reilu kolmasosa ilmoittikin jo varanneensa matkan tulevalle talvelle. Ulkomaisia hiihtokeskuksia oli esittelyssä muun muassa Japanista, Georgiasta, Sveitsistä ja Ruotsissa. Kotimaan hiihtokeskukset esittelivät tarjontaansa omalla teema-alueellaan.

– Hiihtokeskusten kylä järjestettiin nyt toisen kerran Skiexpossa. Messukävijät olivat todella kiinnostuneita suomalaisista hiihtokeskuksista. Kausi käynnistyi viikonloppuna vauhdikkaasti, ja tästä on kiva lähteä tekemään talvea, toteaa Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Messupoimintoja tulevaan talveen liittyen

Kotimaan keskuksista Himoksella on valmistauduttu talvikauteen muun muassa lumetustehoa lisäämällä sekä välinevuokrauksen tiloja, käytäntöjä ja hinnastoa uudistamalla. Jatkossa kaikki välinesetit ovat samanhintaisia ja vuokra-ajan puitteissa on mahdollista vaihtaa välineitä veloituksetta. Tulevalle sesongille uudistetaan myös rinneravintoloiden konsepteja sekä uutuutena rakennetaan perherinteiden alaosaan Murrin kioski. Isona kehityskohteena etenee kylpylähanke, lokakuussa allekirjoitetun aiesopimuksen mukaan tavoitteena on avata kylpylähotelli vuoden 2018 lopulla.

Iso-Syötteellä on syksyn aikana laajennettu merkittävästi perhealue Lumimaata. Laajennukseen kuuluu kaksi uutta rinnettä, joista toinen on erinomaisesti  aloitteleville lasjikoille sopiva lähes 500 metriä pitkä ja 90 metriä leveä rinne. Toinen rinteistä on lapsille ja lapsenmielisille tarkoitettu, uudistettu Seikkailumetsä. Alueelle tulee myös uusi ankkurihissi.  Uuden alueen avajaisia vietetään 12.12.2016.

Markkinointi-ilmettään päivittäneen Kolin kävijöitä ilahduttavat tulevalla kaudella erityisesti panostukset lumetusjärjestelmään sekä rinnevalaistuksen parantaminen.

Levillä tulevan talven panostuksen kohdistuvat erityisesti viime vuonna avatun Levi South -rinnealueen jatkokehittämiseen. Toinen iso kehitysalue on ympäristötyö ja siihen liittyvät laitteistohankinnat. Kehittyvä painopiste Levillä nähdään tulevaisuudessa myös hyvinvointipalvelujen kehittämisen saralla.

Vuoden hiihtokeskus Messilä luottaa tulevallakin kaudella historiallisen kartanomiljöön, hyvien rinteiden ja erinomaisen palvelun vetovoimaan. Kokonaisuus toimii, sillä kauden aikana Messilässä vierailee noin 150 000 talviurheilun ystävää tehden siitä eteläisen Suomen suosituimman hiihtiokekuksen.

Sallassa talven tullen jatkuvat panostukset koko perheen viihtymiseen – Sallan hiihtokoulu järjestää nimittäin perhehiihtokouluja ja uudistaa muutenkin palveluitaan ja tarjontaa. Perhelomailijat arvostavat myös marraskuussa käyttöön otettavaa K-Market Puolukan ruokaverkkokauppaa.

Napapiirin klassikkona tunnettu Suomu tekee uutta tuloaan muun muassa mittavasti lumetusjärjestelmää ja tampparikalustoa uudistamalla. Rinneprofiileja hienosäätämällä helpotetaan sekä rata- että tavallisten rinnelaskijoiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Tulipalossa vioittuneet hotelli- ja ravintolatilat avataan hiihtolomien alkuun mennessä. Alkukausi hoidetaan tilapäisravintolan ja kahvilan voimin.

Savon sydämessä toimiva Tahko on rakentanut tulevalle talvelle uuden rinteen ja hissin palvelemaan erityisesti aloittelijoiden tarpeita. Lännen Helpoksi nimetty 700 metriä pitkä rinne laajentaa Tahkon rinteitä Välimäen suuntaan, suunnitelmissa onkin lähivuosina laajentaa myös lisää rinteitä ja hissejä tälle alueelle. Tahkon monipuoliset palvelut ovat parantuneet myös muun muassa Tahko Spa Hotel Red Apartmentsin myötä. Myös jatkossa Tahko kasvaa ja kehittyy, sillä lähivuosille alueelle on suunniteltu useita isoja, monien miljoonien investointeja.

Pyhä houkuttelee tulevalla kaudella tunturin ystäviä muun muassa kerran kuukaudessa järjestettävien tunturiklubien avulla. Yhdessä Radio Helsingin kanssa järjestettävät tapahtumat tuovat Pyhälle esiintymään muun muassa Don Johnson Big Bandin, Reino Nordinin ja Anna Puun.

Suomen parhaista hiihtoladuista tunnettu Ylläs avaa tulevalle kaudelle hiihtäjiä palvelevan sähköisen palvelukokonaisuuden nimeltään Ylläksen Latupalvelu, joka toimii sekä mobiililaitteissa että tietokoneella. Ylläsjärven rantaan avataan joulukuun alussa puolestaan Aurora Estate boutiquehotelli ja ravintola.

Kotimaan puolella mielenkiintoinen avaus tulevalla kaudella on myös Onnibusin uudet bussireitit Himokselle, Rukalla, Leville ja Ylläkselle.

Ulkomaan kohteista Skiexpoilla oli esillä ennätysmäärä Ruotsin keskuksia. Mielenkiintoa länsinaapuria kohtaan lisäävät tänä talvena myös laivayhtiöiden eli Viking Linen sekä Wasalinen matka- ja majoituspaketit moniin eri keskuksiin.

> Tutustu tarkemmin Wasalinen ski-paketteihin
Tutustu myös Lumipallon bloggaajien messuhavaintoihin 

Kuvat: Lumipallo.fi


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Skiexpo 2015 – Elämykset houkuttelivat Messukeskukseen
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.