Asusteet, Rinnemuoti, Varusteet

Halti pinkoo peliin mukaan

Taloudellisesti kyntänyt ulkoiluvaatevalmistaja Halti on laittanut itsensä kisakuntoon ja valmistautuu valloittamaan markkinoita uusiutunein ilmein.

40-vuotisjuhliinsa valmistautuva Halti on uusinut mallistonsa, identiteettinsä sekä logonsa.

Paluu neljän vuodenajan brändiksi

Mallistouudistuksesta vastaa designkaksikko Mari Talka ja Mari Mattila-Kämäräinen. Slogan on jatkossa ”Nordic by Nature” ja logon suunnittelusta vastaa Mikael Kivelä. Lanseeraustilaisuudessa esiteltiin neljä tuoteryhmää, outdoor, leisure, multisport sekä skiwear. Taakse jäi lappilaisuuteen ja alppihiihtoon nojannut identiteetti.

Haltin tähtäin on edelleen kansainvälisillä markkinoilla, mutta ensiksi laitetaan kotipesä kuntoon. Yhtiön katse kääntyi osin taaksepäin, kun se palaa neljän vuodenajan brändiksi. Kotimaan kuntoon saattaminen antaa paremman pohjan kansainvälistymiselle. Kauppalehden haastattelussa Haltin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuori luettelee tärkeimmiksi markkina-alueiksi Keski-Euroopan, Kiinan ja Ruotsin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Uusi muotokieli

Suunnittelijoiden vaihtuminen näkyy tuotteiden muotokielessä. Uudistuminen on konkreettista, eikä pelkkää tarinan ja logon muuttamista. Värejä käytetään rohkeammin ja tuotteet ovat aiempaa tyköistuvampia.

Keliltä suojaamisessa Halti luottaa edelleen Drymaxxiin, mutta uusiakin materiaaleja on otettu käyttöön. Esimerkiksi untuvatakkeja verhotaan jatkossa Pertexin kankaalla.

Nyt esitellyt tuotteet ovat kuluttajien saatavilla syksystä 2016 alkaen.

Haastavat markkinat

Uuden sloganin ”Nordic by Nature” myötä Halti heittää haasteen muun muassa Fjällrävenille, Peak Performancelle, NorrØnalle, Bergansille tai vaikka Helly Hansenille, joiden identiteetti ponnistaa samalta pohjoismaiselta kupilta.

Haasteita on Haltille tiedossa, mutta voisi olettaa uuden lanseerauksen valmisteluaikana käytetyn paljon energiaa menestysmahdollisuuksien kartoittamiseen. Nyt nähdyn perusteella Halti on kirinyt etumatkaa kilpailijoihinsa nähden. Ollaanko jo rinnalla tai kenties jo ohi? Sitä voi jokainen itse kuvista arvioida.

Menestystä matkalle ja tsemppiä pitkään kiriin!

Teksti ja kuvat: Jussi Ovaskainen


Avainsanat:
, , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Halti pinkoo peliin mukaan
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,80/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.