Asusteet, Rinnemuoti, Testi, Varusteet

Lumipallo testaa – Peak Performance Tour-asu

Lumipallon kokeiltavana Peak Performancen Tour-asu. Tour-sarjan takki ja housut on tarkoitettu erityisesti takamaastossa viihtyville randohiihtäjille.

Toimiva ja mukava, tiivistyvät testikokemukset Peak Performancen asusta. Tutustu tarkemmin, millaisesta kokonaisuudesta on kyse!

Kaksi miestä ja toimiva idea

Peak Performancen syntyhistoria ajoittuu vuoteen 1986. Pieni joukko intohimoisia hiihtäjiä pohti, miksi kukaan ei tee laadukkaita, toimivia ja yksinkertaisen tyylikkäitä vaatteita, joita he itsekin haluaisivat käyttää. Ja kuinka he voisivat itse viettää enemmän aikaa rakastamassaan Åressa.

Pohdinnan tuloksena syntyi Peak Performance. Alkuaikoina tavoitteena oli lähinnä tuottaa vain laadukkaita vaatteita pienelle tuttavajoukolle sekä ansaita tällä riittävä elanto. Tarina oli kuitenkin kirjoitettu tähtiin toisin. Peakin synty ajoittui nimittäin hetkeen, jolloin maailman muotitrendit muuttuivat ja keinotekoiset asiat vaihtuivat kestävään ja aitoon.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Yritys kasvoi nopeasti. Menestyksestä ja vuosien kulumisesta huolimatta Peak Performancen alkuperäinen idea toimii edelleen – aidot ihmiset, korkea laatu, toimivat tuotteet ja oikeanlainen design.

Yrityksenä Peak Performance kasvaa ja kehittyy edelleen. Kaiken keskipisteessä on edelleenkin rakkaus luontoon ja urheiluun. Tämän ajan Peak Performancea kuvaa hyvin sen yritysvastuun ohjenuora: ”Pelastetaan jäätiköt”.  Ilmaston muuttuminen, luonnon suojelu, kestävän kehityksen periaatteiden huomioiminen ja vastuullisuus ovat yritykselle kaikki tärkeitä.

Tour-takki ja housut takamaastojen haasteisiin

Peak Performancen Tour-sarjan takki ja housut on suunniteltu ja valmistettu takamaastojen odottamattomat ja vaativat olosuhteet sekä näissä omin voimin liikkumisen vaatimukset huomioiden. Haastavat nousut ja polvenkorkuinen puuteri vaativat paljon laskijan lisäksi myös varusteilta.

Tour-sarjan kuoritakki ja -housut ovat täysin veden- ja tuulenpitäviä. Kolmikerroksisesta Goretexin Active-kankaasta valmistettu asu on kevyt, mukava ja hyvin hengittävä. Active-kankaasta valmistetut tuotteet sopivat hengittävyytensä vuoksi hyvin intensiivisiin suorituksiin.

Takamaastossa käyttäjä arvostaa ohuen asun helppoa pakattavuutta. Hiihtoretkeilyn lisäksi asu sopii valmistajansa mukaan myös laajemmin erilaiseen ulkoiluun vaihtelevissa ja haastavissa oloissa. Tour-asun parhaat puolet ovat Peak Performancen mukaan takin ja housujen tarjoama suoja ja mukavuus tuulta, lunta ja vettä vastaan sekä keveyden ja joustavuuden tuoma monikäyttöisyys.

Peak Performancen Tour-takki ja -housut on tarkoitettu nimensä mukaisesti omin voimin tehtäviin nousuihin ja laskuihin rinteiden ulkopuolella.

Takin ja housujen muotoilu ja leikkaus on urheilullinen ja rento. Housujen lahkeissa on lumilukot sekä cordura-vahvistukset. Sekä takissa että housuissa ventilaatiota voi säädellä vetoketjuilla. Taskut ovat helposti saavutettavissa ja käytettävissä tuotetietojen mukaan myös reppu selässä. Erillisiä värivaihtoehtoja löytyy sekä miehille että naisille.

Käyttökokemukset Peak Performance Tour takista ja housuista

Lumipallo pääsi tutustumaan Peak Performance Tour-asuun kevättalvella 2015. Asua testattiin erittäin vaihtelevissa oloissa yhteensä noin kahden viikon ajan. Testijaksolla asua käytettiin sekä sen varsinaisessa käyttötarkoituksessa omin voimin rinteiden ulkopuolella liikuttaessa että myös vertailun vuoksi normaalissa rinnelaskussa.

Sää vaihteli pakkaskelin lumisateesta ja kovasta tuulesta lämpimään ja aurinkoiseen suojakeliin sekä räntä- ja vesisateeseen. Yhden päivän aikana sää ja olosuhteet saattoivat muuttua huomattavasti, joten lyhyessä ajassa asua päästiin kokeilemaan oikeastaan kovimpia pakkasia lukuun ottamatta lähes kaikenlaisessa talvisäässä.

Tour-takin mitoitus ja leikkaus on sopivan rento olematta kuitenkaan mallia ”teltta”. Hihat ovat moniin muihin takkeihin verrattuna varsin pitkät, jolloin ne suojaavat hyvin ranteita sekä osittain jopa kämmenselkiä myös ilman hansikkaita. Hihansuissa on perinteisen oloiset velcro-tarrakiinnittimet, joiden kestävyys tai pitävyys ei osoittanut minkäänlaisia ”luovuttamisen” merkkejä käytön aikana.

Takissa on yhteensä kolme taskua, joista kaksi varsinaista päätaskua. Näihin mahtuu hyvin tavaraa. Taskut soveltuvat tarvittaessa myös lisäventilaation säätämiseen, sillä ne ovat sisäpuolelta verkkokangasta. Kolmas tasku on pieni povitasku, jossa on läpivienti myös kuulokkeille. Takissa ei ole lumilukkoa, mutta helman tiukkuutta voi säädellä kiristysnyörin avulla. Huppu on reilun kokoinen ja sen säätäminen onnistuu pääpiirteissään myös hansikkaat kädessä.

Rinteiden ulkopuolella liikuttaessa toimivat varusteet ovat myös turvallisuusasia. 

Housuissa on mukavuutta ja käytettävyyttä parantavat muotoillut polvet, vyötärön vyölenkit sekä erilliset tarrassääteiset kiristimet. Lahkeiden ulkosyrjässä on puoleen reiteen ulottuvat ventilaatiovetoketjut. Lahkeissa on erilliset lumilukot, monojen käyttämistä helpottavat vetoketjut sekä ylimääräisenä varmistuksena vielä lahkeensuussa neppari. Turvallisuutta lisäävät lahkeiden heijastimet. Housuissa on ainoastaan yksi vetoketjullinen tasku oikeassa lahkeessa.

Testikokemusten pohjalta Tour-asu on erittäin mukava ja tarkoituksessaan hyvin toimiva. Pehmeä, joustava ja kevyt asukokonaisuus tuntuu miellyttävältä käyttää ja se soveltuu erinomaisesti vaihtuvatempoiseen etenemiseen omin voimin rinteiden ulkopuolella. Kokonaisuus hengittää erittäin hyvin, jonka vuoksi sillä pärjää hyvin myös vähemmällä alus- ja välivaatetuksella, kun kosteus poistuu ongelmitta eikä tiivisty kankaan sisäpintaan monille kuoriasuille tyypilliseen tapaan. Hengittävyyttä parantavat entisestään helposti tavoitettavissa olevat ventilaatiovetoketjut takin kainaloissa sekä housuissa.

Hyväksi ja toimivaksi havaitun asun täydellisyyttä heikentää ainoastaan sen kestävyys. Hengittävä ja kevyt Active Shell -kangas repeytyi polven kohdalta – syynä tähän tosin oli oma huolimattomuus ja polvistuminen vähälumisen kiven päälle. Kovat polvisuojat ja kivi vastakkain eivät ole kovin toimiva yhdistelmä. Active shell -kangas saakin Goren omalla asteikolla kestävyydestä arvosanaksi vain 2/5, joten sitä käytettäessä on oltava tavanomaista varovaisempi. Pieni vekki oli tosin helppo paikata, eikä se sinänsä haittaa muuten hyväksi havaitun asun käyttöä ja toiminnallisuutta.

Peak Performance Tour asun arvioidut plussat ja miinukset

Kevättalvelle ajoittuneella testijaksolla Peak Performance takki ja housut keräsivät oheisia huomioita ja arvioita.

+ Joustava materiaali ja hyvä leikkaus tekevät liikkumisesta helppoa, asu soveltuu erittäin hyvin myös telemark-hiihtäjille
+ Erittäin mukavan tuntuinen päällä – ”parhaan tuntuinen laskuasu koskaan”
+ Active shell –kangas hengittää erittäin hyvin, ylimääräinen kosteus poistuu hyvin
+ Rento regular fit –mitoitus mahdollistaa toimivan kerrospukeutumisen
+ Pitkät hihat suojaavat hyvin myös ilman hansikkaita liikuttaessa
+ Pinttynytkin lika lähtee helposti pesemällä
+ Hyvännäköinen kokonaisuus, kivat värit
+ Keveys, pakkautuu kohtuulliseen tilaan
+ Helppokäyttöiset ventilaatiot
+ Tilavat ja toimivat taskut
+ Toimiva huppu

– Goretex Active –kankaan kestävyys, ohut kangas vaatii käyttäjältään ylimääräistä tarkkaavaisuutta esimerkiksi metsikössä tai kivikossa liikuttaessa.

Yhteenveto

Peak Performance Tour-takki ja housut ovat onnistunut valinta erityisesti kevyttä, hyvin hengittävää ja miellyttävältä tuntuvaa kuoriasua kaipaaville. Hyvännäköistä ja toimivaa takamaastoihin tarkoitettua asua tekee mieli käyttää myös rinteessä. Hankintaa harkitsevan on kuitenkin hyvä tiedostaa joustavan ja kevyen kankaan vauritoitumisherkkyys – ja erityisesti oma vahinkoalttius. Hieman vahvempi kangas tekisi siitä erittäin toimivan yleisasun monenlaiseen hupiin suksilla.

> Tutustu tarkemmin takkiin Peak Performancen sivuilla
> Tutustu tarkemmin housuihin Peak Performancen sivuilla

Teksti: Lumipallo.fi
Kuvat: Peak Performance / Paul Morrison


Avainsanat:
, , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Lumipallo testaa – Peak Performance Tour-asu
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.