Kesähiihto, Kohteet, Laskettelu, Lumilautailu, Yleinen

Druskininkai – ympärivuotinen talvi Baltian laidalla

Hellettä tai pakkasta. Satoi tai paistoi. Joka päivä on mäkipäivä - ainakin Liettuassa.

Liettualaisten harmina ovat Etelä-Suomeakin oikuttelevammat talvikelit. He ovat kuitenkin ratkaisseet ongelmansa rakentamalla yhden Euroopan suurimmista sisälaskettelukeskuksista.

Kattavat puitteet ja palvelut saman katon alla

Aivan Valko-Venäjän kupeessa Druskininkain pikkukaupungissa, reilun sadan kilometrin päässä pääkaupunki Vilnasta on vuodesta 2011 saakka ollut toiminnassa ympärivuotinen talviurheilukeskus Snow Arena.

Skiresort.info on valinnut Snow Arenan vuoden 2014 sisäkeskukseksi. Snow Arenaan on mahdutettu pitkälti kaikki se, mitä sen kokoiseen keskukseen voi mahduttaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Keskuksessa on kaksi varsinaista pidempää rinnettä. Suora sisätilan päärinne on pituudeltaan 460 metriä päihittäen komeasti eteläsuomalaiset pulkkamäet. Toinen ulkokautta koukkaava rinne lumetetaan olosuhteiden salliessa talvikaudella. Ulkorinteellä on mittaa 640 metriä.

Näiden lisäksi löytyy myös aloittelijoille soveltuva lastenrinne, jolla on mittaa mukavat 150 metriä. Sisätilan lämpötila pidetään -2 ja -4 celsiusasteen välillä. Laskijat tämän keinotekoisen sisävuoren huipulle kuljettaa neljän hengen tuolihissi.

Kahdeksan hehtaarin rinnepinnan lisäksi keskuksessa on useampi rinneravintola. Ison maailman tapaan tauon voi ottaa niin ylhäällä, laskun puolessa välissä kuin alhaallakin.

Myös hiihtokoulu- ja vuokraamopalvelut ovat kattavat. Laskuvälineiden lisäksi voi myös vuokrata lämpimämpää asustetta. Keskuksessa aloittelijoille opetusta tarjoaa osuvasti nimetty DruSkiSchool.

Kymmeniä toistoja päivittäin ja vuoden ympäri

Vaikka Snow Arena tarjoaakin leppoisan tavan viettää esimerkiksi spontaani rinnepäivä, on se samanaikaisesti myös vakavasti otettava kohde aktiivilaskijoiden harjoituspaikaksi. Ja siihen se pidemmän päälle parhaiten soveltuukin. Järjestetäänpä keskuksessa myös eri lajien kilpailujakin.

Edistyneemmille alppihiihtäjille ja ammattilaisille keskuksesta löytyy 360 metrin pituinen Ice Slope, joka on jyrkimmillään 25 astetta.

Keskuksen parkki on myös suhteellisen kovatasoinen. Parkin ilmettä on tapana muokata kuukausittain uuteen uskoon, joten monipuolisuus vain kasvaa. Varsinkaan toimiva reilisetuppi ei juuri tilaa tarvitse, joten niiden parissa liettualaisilla on mahdollisuus älyttömän suuriin määriin toistoja vuoden aikana.

Boksien koon suhteen sisätila kuitenkin asettaa luonnollisesti rajat. Joka tapauksessa tatsin saa pidettyä mukavasti yllä pienemmänkin neppailun parissa.

Myös muu rinne-elämä on eloisaa

Isomman keskuksen tuntumaa tuo melko kattava ravintolatarjonta. Ne eivät tyydy pelkästään myymään välipalaa vaan tarjoavat hienostuneempiakin juttuja kuten esimerkiksi viininmaistajaisia. Snow Arenan tapahtumiin kuuluu ajoittan myös yöhiihdot ja DJ-iltamat.

Lapsille on oma peuhapaikka DruFunPark, mikäli ovet laskemisen maailmaan eivät ole vielä pienokaisille auenneet. Ei kannata myöskään unohtaa, että kylpyläkaupunkina Druskininkai tarjoaa tekemistä myös Snow Arenan ulkopuolella.

Saapuminen Druskininkaihin

Suomalaisen kannalta Druskininkai sijaitsee valitettavasti juuri Baltian väärällä laidalla. Tallinnasta matkaa kertyy maanteitse noin 700 kilometriä. Helsingistä pääsee Vilnaan lentäen reilulla sadalla eurolla. Vilnasta Druskininkaihin on matkaa vielä 130 kilometriä.

Hintatasoltaan Snow Arena on muita Baltian keskuksia kalliimpi, mutta silti edullisempi kuin vastaavan kokoiset ulkokeskukset Suomessa. Päivälippu maksaa päivästä riippuen 18-24 euroa. Aukioloaikojen puolesta ollaan suomalaisesta poikkeavalla linjalla: lauantaisin lasketaan aina iltaan klo 23 asti.

Snow Arena on oiva kohde purkaa pahimmat laskuhimot juuri silloin kun niitä tavanomaisen kauden ulkopuolella ilmenee. Kattavan vuokravälinetarjontansa puolesta Druskininkaihin sopii koukata myös esimerkiksi Via Balticaa ajettaessa.

Tutustu tarkemmin Baltian laskumahdollisuuksiin

Lähde Snow Arena
Teksti: Sami Nurmi
Kuva: Anu Vaheristo


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Druskininkai – ympärivuotinen talvi Baltian laidalla
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,80/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.