Hiihtokeskukset, Kohteet

Koli Ski – kaksi keskusta, tuplasti hupia

Kolin kansallispuiston kupeessa laskijaa odottaa kaksi hiihtokeskusta. Yhteislipulla on koettavissa sekä eteläisen Suomen haastavimmat että koko perheelle hupia tarjoavat rinteet.

Kolin kahdella erillisellä rinnealueella on yhteensä 13 monipuolista rinnettä ja 8 laskijaa palvelevaa hissiä. Välimatkaa keskusten välillä on vain kivenheiton verran.

Legendaarinen Ukko-Koli

Korkea vaara ja mahtava Pielinen ovat houkutelleet matkailijoita Kolille jo 1800-luvulta alkaen. Ukko-Koli on puolestaan haastanut laskijat rinteilleen jo yli 75 vuoden ajan. Keskuksen ainutlaatuinen tunnelma, upeat maisemat sekä Suomen parhaimpiin kuuluvat rinteet tekevät lähtemättömän vaikutuksen myös nykyaikana.

Laskijalle legendaarinen Ukko-Koli on ainutlaatuinen kokemus. Suoraan Pielisen rannalta kohoavat, kansallispuistossa sijaitsevat rinteet soveltuvat erityisesti vauhdikkaasta laskusta pitäville, kokeneille tosiharrastajille. Suurempaa korkeuseroa ja haastavampia rinteitä saa Suomessa hakea aina Lapista saakka.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kerran täällä vierailtuaan ymmärtää, miksi niin monet ovat menettäneet sydämensä Kolille. Paikan taikaa todistavat monet vakiokävijät, jotka vuodesta toiseen palaavat talvisin Ukko-Kolille. Kansallispuiston komeiden kuusien ja mahtavien ikihonkien katveessa voi kokea myös itse olevansa osa Ukko-Kolin ainutlaatuista tarinaa.

Koe erityisesti: Suomen jyrkimpiin rinteisiin kuuluva Kolin musta ja historiallinen 2-hengen tuolihissi.

Ukko-Koli faktat:

  • Yhteensä kuusi rinnettä ja kolme hissiä
  • Suurin korkeusero 230 metriä, pisin rinne 1 500 metriä
  • Rinteisiin pääsy suoraan Break Sokos Hotel Kolilta

Koko perheen Loma-Koli

Vain kymmenen kilometrin päässä Ukko-Kolilta sijaitsee Loma-Kolin rinnekeskus. Alueen kotoisat puitteet sekä monipuoliset oheispalvelut soveltuvat laskettelun ja lumilautailun lisäksi erinomaisesti myös muuhun mukavaan harrastamiseen ja talviseen yhdessä oloon. Loma-Koli tarjoaa hupia kaiken ikäisille ja tasoisille laskijoille, mutta erityisen hyvin siellä viihtyvät lapsiperheet.

Vetovoimainen Lastenmaa ja snowpark

Loma-Kolin lastenrinteet ja erityisesti monipuolinen Lastenmaa saavat takuulla hymyn perheen pienimpien huulille. Rinnepäivän oheen kivaa virikettä tarjoavat esimerkiksi pulkka- ja tuubimäki sekä napakelkka.  Alueen mattohissi on avoinna kaikille – ja ehkäpä ainoana Suomessa palvelee ilmaiseksi myös pulkka- ja tuubimäen laskijoita.

Kaiken tasoiset lautailijat ja new school –laskijat viihtyvät puolestaan Loma-Kolin kahdessa hyvin hoidetussa snowparkissa. Monipuolisuutta vierailuun tuovat lisäksi rinnealueella sijaitsevat nuotiolaavut, erinomainen latuverkosto ja kattavat muut palvelut, kuten koiravaljakkoajelut sekä lumikenkä-, jääkellunta- ja luolaseikkailuelämykset.

Koe erityisesti: Maisemallisesti hieno Pitkähiisi-rinne ja perheen yhteinen tauko nuotiolaavulla.

Loma-Koli faktat:

  • Yhteensä seitsemän rinnettä ja viisi hissiä
  • Monipuolinen Snowpark sekä Lastenmaa
  • Mattohissi palvelee ilmaiseksi kaikkia, myös pulkka- ja tuubimäen laskijoita

Lisätietoa Kolista

70 kilometrin päässä Joensuusta sijaitseva ainutlaatuinen Koli on täysiverinen talvimatkailukohde. Laskemisen lisäksi alueella on erinomaiset mahdollisuudet muun muassa murtomaahiihtoon, moottorikelkkailuun sekä hienoihin elämyksiin talvisessa luonnossa. Majoitusta tarjoavat keskeisellä paikalla sijaitseva Break Sokos Hotel Koli sekä monipuoliset mökkivaihtoehdot. Kaksi erilaista kylpylää täydentävät onnistuneen loman edellytyksiä.

Lähde ja kuvat: Kolin Matkailu


Avainsanat:
, , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Koli Ski – kaksi keskusta, tuplasti hupia
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.