Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Tapahtumat, Yleinen

Suomi Slalom – koko perheen laskutapahtuma

Yli 10 000 osallistujan laskukilpailu Suomessa? Mistä tarkemmin ottaen Suomi Slalomissa on kyse?

Suomi Slalom kasvattaa edelleen suosiotaan ja kutsuu kaikentasoiset laskijat osallistumaan hiihtokeskuksiin eri puolilla Suomea.

Yli 30-vuotinen koko perheen laskutapahtuma

Yli 30-vuotinen Suomi Slalom on vuosien saatossa kasvanut kymmenet tuhannet suomalaiset tavoittavaksi maan suurimmaksi rinnetapahtumaksi.

Suomi Slalomin juuret ulottuvat 1980-luvulle, jolloin silloisen Skimbaajan yksi perustajista ja sen aikainen päätoimittaja Ari Heinilä sai idean jokamiehen laskettelukilpailun järjestämisestä. Syntynyt idea ei jäänyt muilta huomaamatta, jonka seurauksena myös muita vastaavia kilpailuja alettiin järjestämään. Lopulta Alppihiihdon Ystävät Ry, Uuden Suomen kansa ja Heinilä yhdistivät kaksi kilpailua ja näin Suomi Slalom sai alkunsa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

90-luvulla toimivaksi havaittu konsepti myytiin Camilla Hackmanille. Hän kehitti liiketoimintaa kilpailun ympärille ja toi mukaan Suomi Slalom –tapahtumapäivät. 2003 Suomi Slalomin vetäjänä jatkoi Ykkösmedia ja Jarkko Hakala. Vuodesta 2013 tapahtuman on omistanut Suomi Event Oy.

Kaikilla mahdollisuus osallistua ja pärjätä

Yli 30 vuotta vanha konsepti pitää edelleen asemansa Suomen suurimpana koko perheen laskettelutapahtumana. Se onkin maamme ainut koko perheen ja ystävien leikkimielinen ja hauska jokamiesluokan laskettelukilpailu, johon kaikki voivat osallistua.

Tapahtuman osallistujamäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Nykyään kilpailuun osallistuu noin 10 000 laskijaa kaudessa. Kokonaisuudessaan Suomi Slalom –kiertue tavoittaa vuosittain noin 50 000 ihmistä.

Suomi Slalomissa on osallistujille erilliset pujottelu-, lumilautailu- ja tekemark-sarjat. Tasoituskertoimen ansioista kaikki voivat laskea samassa sarjassa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tasoituskerroin määräytyy laskijan iän ja sukupuolen sekä aiempien voittojen perusteella. Huomionarvoista on myös se, että lisenssikilpailijoiden ja hiihdonopettajien tasoituskerroin on myös ‘’taviksia’’ korkeampi.

– Parasta Suomi Slalomissa on se, että jokainen voi osallistua siihen vaikka kavereita tai perhettä vastaan taidosta tai iästä riippumatta. Suomi Slalomin kertoimet antavat kaikille mahdollisuuden pärjätä, Jenni Aarniola-Lahtinen Suomi Event Oy:stä kertoo.

Aarniola-Lahtinen kannustaakin kaikkia, joilta vähänkään löytyy leikki- ja kilpailumieltä osallistumaan talvikaudella 2015 – 16 järjestettäviin kilpailuihin.

– Suomi Slalom haluaa kannustaa kaikkia laskijoita hyviin suorituksiin, hän jatkaa.

Tasoituskertoimien ansiosta palkintokorokkeelle voi yltää samanaikaisesti sekä nuori että vanhempi.

Yli 20 keskusta – lähes 200 viikkokilpailua

Suomi Slalomissa on mukana talvikaudella 2015 – 16 yhteensä 21 eri laskettelukseskusta ympäri Suomen, joissa kauden aikana järjestetään noin 180 Suomi Slalom –viikkokilpailua. Jokaisen sarjan viisi parasta saa finaalikutsun. Suomi Slalomin mestaruudesta kisaillaan kauden huipentumassa Rukalla huhtikuussa 2016.

Viikkokilpailujen lisäksi hiihtolomaviikoilla järjestetään isoimmissa hiihtokeskuksissa erillisiä Suomi Slalom  -tapajhtumapäiviä. Näissä voi kisailun lisäksi muun muassa testata talven välineuutuuksia sekä tutustua Suomi Slalomin yhteistyökumppaneiden tuotteisiin sekä tapahtuman tarjoiluista.

Jokainen Suomi Slalomiin osallistuva saa lisäksi kausittain vaihtuvan Suomi Slalom –pinssin, jonka lisäksi jokaisen osakilpailun kolme parasta palkitaan yhteistyökumppaneiden tuotepalkinnoin. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös muita palkintoja.

Suomi Slalomissa talvikaudella 2015 – 16 mukana olevat keskukset:

Ellivuori
Toimiva koko perheen laskettelukeskus Ellivuori sijaitsee Sastamalassa, luonnonkauniilla paikalla järkevän ajomatkan päässä kaikista Etelä-Suomen suurista kaupungeista.

Himos
Himos tarjoaa hiihdon hurmaa koko perheelle Keski-Suomessa yleensä marraskuun lopulta vappuun.

Iso-Syöte
Puolentoista tunnin ajomatkan päässä Oulusta odottaa Suomen runsaslumisin alue tykkypuineen ja hyvin hoidettuine rinteineen.

Ylläs
Suomen mittavimmassa hiihtokeskuksessa  voi unohtaa arjen kiireen ja keskittyä nauttimaan seitsemän tunturin luonnonkauniista maisemista.

Joupiska
Pohjanmaan ja koko Länsi-Suomen monipuolisin talviurheilukeskus, maailmancup-mitat täyttävä parkki ja Seinäjoen lasketteluvuori ovat käsitteitä, joita paikalliset liittävät lähimäkeensä.

Kasurila
Nuorten ja perheiden suosima Kasurilan laskettelukeskus sijaitsee Siilinjärvellä, 20 kilometriä Kuopiosta pohjoiseen.

Kauniaisten Hiihtokeskus
Erittäin keskeisellä paikalla pääkaupunkiseudulla hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitsevassa Kauniaisten hiihtokeskuksessa on Suomen vanhin laskettelurinne.

Koli
Pohjois-Karjalan Kolin tykkylumiset kansallismaisemat pysäyttävät jokaisen kävijän iättömällä tunnelmallaan.

Meriteijo
Varsinais-Suomessa sijaitseva Meriteijon laskettelu- ja ulkoliikuntakeskus on yhdistelmä monipuolisia palveluita ja luonnon rauhaa.

Pallas
Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitseva nostalginen Pallaksen hiihtokeskus tarjoaa tunturihiihdon ja laskettelun perinteitä parhaimmillaan.

Pyhä
Pyhä-Luoston kansallispuiston vieressä, ainutlaatuisen luonnon äärellä sijaitseva Pyhä tunnetaan erinomaisista rinteistään.

Riihivuori
Upeita näköaloja Päijänteen suuntaan laskettelun lomassa tarjoaa Riihivuori.

Ruka
Kuusamossa sijaitseva Ruka on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista ja tarjoaa kaikille laskijoille sopivan haastavia rinteitä.

Ski Saariselkä
Todellista Lapin eksotiikkaa laskijalle tarjoaa Inarin kunnassa sijaitseva Suomen pohjoisin laskettelukeskus Ski Saariselkä.

Salla
Keskellä kauneinta Lapin erämaaluontoa sijaitseva Salla on tunnettu erinomaisista koko perheelle sopivista rinteistään.

Sappee
Hyvän etäisyyden päässä Tamperaalta sijaitseva Sappee on monipuolinen ja edelleen kehittyvä laskettelukeskus.

Simpsiö
Keskellä Etelä-Pohjanmaan lakeutta kohoava Simpsiön vuori on itsessään erottuva maamerkki, ja nykyään yksi läntisen Suomen suurimmista laskettelukeskuksista.

Tahko
Pohjois-Savossa sijaitseva monipuolinen Tahko on eteläisin Suomen suurista hiihtokeskuksista.

Talma
Rennon ilmapiirin Talma on koko perheen laskettelukeskus täysine palveluineen lähellä pääkaupukiseutua.

Vihti
noin 45 kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva Vihti Ski Center on pääkaupunkiseudun suurin laskettelukeskus ja suosittu viikottainen treenipaikka monelle laskijalle.

Vuokatti
Keskellä valokuvaksellista kainuulaista vaaramaisemaa, sijaitseva Vuokatti tarjoaa erinomaiset puitteet lasketteluun, lumilautailuun ja myös muihin oheistoimintoihin.

Suomi Slalom on ennen kaikkea koko perheen ja ystävien leikkimielinen tapahtuma.

Suomi Slalom 2016 tapahtumakiertue – katso aikataulu ja mukana olevan keskukset

> Tutustu tarkemmin Suomi Slalomiin

Lähde ja kuvat: Suomi Slalom / Suomi Event Oy


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suomi Slalom – koko perheen laskutapahtuma
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.