Advertoriaali, Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Lappi, Majoitus

Suomutunturi – Viisi hyvää syytä vierailla!

Suomu on palannut takaisin laskuväen kartalle ja noussut uusittuna kauden kiinnostavimpien kohteiden joukkoon. Nyt on sopiva hetki tutustua entistä ehompaan klassikkoon!

Napapiirillä Kemijärven kaakkoispuolella sijaitseva Suomu on todellinen hiihtokeskuslegenda ja houkutteleva käyntikohde niin pikavisiitille kuin pidemmäksikin aikaa. Rukalla tai Pyhällä majoittuva ajaa helposti päiväkäynnille Suomutunturin rinteille tunnissa. Uusi hotelli ja mökit majoittavat puolestaan viihtyisästi pidemmäksi ajaksi Suomulle jäävät.

Tutustu tarkemmin parhaisiin syihin vierailla Suomulla talvikaudella 2015 – 16.

1. Päivitetyt ”Suomen parhaat” rinneprofiilit

Suomutunturin rinteitä pidetään yleisesti Suomen parhaimpiin kuuluvina. Metsän siimeksessä olevilta tuulensuojaisilta rinteiltä löytyy mukavaa laskettavaa sekä ensikertalaisille että kovan luokan rinnetykeille. Joko olet testannut ne kaikki?

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Suomutunturin rinteet ovat täydellinen yhdistelmä tasaista ja loivan eläväisesti kumpuilevaa pintaa.

Kesällä tehdyt mittavat maansiirtotyöt paransivat entisestään jo aiemmin huippuhyvinä tunnettuja rinneprofiileja. Perheen pienimpien on helppo päästä laskuharrastuksen alkuun lastenrinteessä. Taitojen kehittämiseen soiveltuvat mainiosti rinnekartan vasemmasta reunasta löytyvät vihreät ja siniset itärinteet. Osaajille ja vauhdin ystäville soveltuvat puolestaan erinomaisesti Suomun eturinteet.

Vauhdikkaan laskijan unelmarinteet sijaitsevat etupuolella. Itä-Suomun pitkät ja loivat kruisailurinteet ovat aloittelevampien nautiskelijoiden ja perheiden makuun.

2. Huippuluokan korkeusero

Suomua tuntemattomille tulee usein yllätyksenä, että korkeuserolla mitattuna Suomutunturi on Suomen viidenneksi suurin hiihtokeskus. Tämän korkeampaa laskettavaa löytyy lähinnä tuulelle ja huonommalle säälle alttiista Länsi-Lapista.

Suomutunturin 250 metrin korkeuseroa suurempaa ei etelämmästä löydy.

Jo pelkästään Suomutunturin alaosan lastenrinteet ovat korkeuseroltaan Etelä-Suomen hiihtokeskusten luokkaa. Reilusta korkeuserosta huolimatta hiihtokeskuksen mittakaava on mukavan kompakti, jolloin perhe tai seurue ei eksy helposti ympäri aluetta. Hissit lähtevät aivan hotellin edustalta. Laskumetrien kerryttämistä nopeuttaa tälle kaudelle uusittu etäluettava Keycard-hissilippujärjestelmä.

Suomutunturin korkeuseron haltuunottoa helpottaa uusi, luistavan alun pujotteluun antava vauhdinottotorni.

3. Loistokuntoiset rinteet

Hyvien rinneprofiilen ja suuren korkeuseron Suomutunturilla rinteiden halutaan olevan jatkossa aina loistokunnossa. Tälle kaudelle on investoitu uuteen rinnekalustoon ja entistä parempaan rinteiden hoitoon. Tästä hyötyvät sekä aktiivilaskijat että satunnaisemmat vierailijat.

Uusi rinnekone mahdollistaa myös jyrkimpien kohtien ja nousuladun pitämisen tiptop-kunnossa.

Esimerkkinä kauden uudistuksista on uusi tehokas vinssillinen rinnekone, jonka avulla päästään hoitamaan päivittäin kaikkien rinteiden lisäksi myös hissien nousuladut. Voi sitä laskemisen riemua, minkä päivän ensimmäiset käännökset synnyttävät esimerkiksi erikoisleveässä ja huippukuntoisessa Keskirinteessä! Muita kauden uudistuksia ovat muun muassa Reilisepon laadukkaat parkkihärvelit Välirinteen yläosassa. Uudistukset jatkuvat myös tulevaisuudessa, ensi kesänä esimerkiksi parannetaan Itä-Suomun lumetusjärjestelmää.

”Mä ajan koko yön…” – Suomulla rinteiden jatkuva huippukunto on kunnia-asia.

4. Parantuneet palvelut

Suomulle saapuvasta vierailijasta pidetään hyvää huolta myös rinteiden ulkopuolella. Olipa kyse sitten ruokailusta, välineiden vuokraamisesta tai muista rinnepäivän ja laskuloman oheispalveluista kävijät voivat olla takuulla tyytyväisiä nykyaikaiseen palvelutarjontaan ja suomulaisten hyväntuuliseen palveluun.

Suomun upea vuokrasaunatila kutsuu järjestämään ryhmätilaisuuksia perheen, kaveri- tai työporukan kesken.

Tänä talvena Suomutunturilla on panostettu esimerkiksi maittavaan ruokatarjontaan, hyvät lounastarjoilut ja rinnekahvilan monipuolinen valikoima, kuten take away –sushisetit, tarjoavat mukavaa vaihtelua perinteiseen rinneruokaan. Vuokraamosta löytyy puolestaan kaikki tarvittava laskuvarustus laadukkaina setteinä ja myös uutta lajitutustuttavaa ostettavaksi. Ratalaskijat puolestaan arvostavat ala-aseman erinomaista kisävälineistön ja -väen Racing room –huoltotilaa. Tulevaisuudessa Suomun palveluita parantaa entisestään myös suunniteltu minimarket.

Vuokrasaunan yhteydessä oleva tunnelmallinen tulikota on varattavissa myös omaan käyttöön.

5. Korkeatasoinen majoitus

Legendaarinen Suomutunturi tarjoaa puitteet unohtumattomaan lomaan myös majoituksen puolesta. Korkeatasoinen Hotelli Suomutunturi on tunnelmallinen 34 huoneen hotelli, jonka kaikista huoneista avautuu upeat näköalat rinteiden suuntaan.

Luksusta kaipaaville Hotelli Suomutunturista löytyy myös kaksi upeaa saunallista sviittiä.

Mahtavista rinnemaisemista hotellissa pääsee nauttimaan myös huoneiden ulkopuolella. Hotellissa on nimittäin koko päivän kevätaurinkoa vastaanottava suuri terassi, josta on kiva seurailla rinteen tapahtumia. Seurailemisen arvoisia tapahtumia ainakin etelän asukkaille tarjoaa myös hotellin vierestä löytyvä poroaitaus. Hotellin lisäksi alueelta löytyy myös laadukkaita 80 neliön vuokramökkejä.

Ainutlaatuinen Hotelli Suomutunturi laajenee vuoden 2016 aikana.

Kehittyvällä Suomulla on nyt ennennäkemätön tekemisen tunnelma, joka kannattaa käydä kokemassa itse!

Lisätietoa aiheesta:

> Katso Suomun majoitustarjoukset
> Tutustu tarkemmin Suomutunturiin
> Pysy ajan tasalla ja seuraa Suomutunturia Facebookissa

Lähde: Suomutunturi
Kuvat: Simo Vunneli


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suomutunturi – Viisi hyvää syytä vierailla!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,57/5 - 21 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.