Hiihtokeskukset, Kohteet, Yleinen

Täältä löytyvät Alppien pisimmät rinteet

Sisältävätkö lähialueiden laskut liikaa hissijonossa ja hississä oleskelua? Lähde Alpeille laskemaan maailman pisimpiä rinteitä!

Huipulle päästyäsi laskettavaa voi kertyä helposti toistakymmentä kilometriä. Eikä vain eksperteille, vaan kaikentasoisille! Seuraavien laskujen jälkeen hetken hengähdys hississä tai virvoketauko rinneravintolassa on varmasti paikallaan.

1. Alpe d’Huez – Ranska, 16 kilometriä, musta

Ranskan Alpe d’Huezissa sijaitseva Sarenne on Euroopan pisin musta rinne. 3300 metristä lähtevä lasku koostuu kahdesta osuudesta. Se on pääosin vaikeustasoltaan musta, mutta loivenee loppua kohden. Ylhäällä on myös sinisiä ja punaisia rinteitä ja erityisesti kevätkelien lämmetessä ylhäällä pääsee laskemaan mukavia mäkiä.

2. Ischgl – Itävalta, 11 kilometriä, punainen/musta

Suomalaisen suuhun hankalasti istuvasta Ischglistä löytyy myös pitkä pätkä haastavaa laskua. ”Eleven” alkaa 2872 metristä Greitspitzestä, joka on alueen korkein laskettava huippu. Rinne päättyy 1400m korkeudessa sijaitsevaan Ischgliin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Myös tämä rinne on vaikeusasteeltaan haastavin huippuosista ja helpottuu kylää kohti laskeuduttaessa. Alueella on myös valittavana hyviä laskulinjona keskitasoisemmallekin laskijalle.

3. Cervinia – Italia, 20 kilometriä, punainen

Tämä Klein Matterhornilta lähtevä rinne on yksi maailman pisimmistä laskuista. Euroopan korkein gondoli vie laskijan aina 3883 metrin korkeuteen, josta alkaa uskomaton 20 kilometrin punainen lasku Valtournecheen 1524 kilometrin korkeuteen.

4. Flaine – Ranska, 14 kilometriä, sininen

Casacades on Euroopan pisin sininen rinne. Se alkaa 2500 metristä Les Grandes Platièresista ja laskeutuu yhteensä 1800 metrin korkeuseron. Casacades tarjoaa laskijalle silmänruoaksi erityisen mainiot maisemat eikä hiihtohissejä ole näköpiirissä pilaamassa alppinäkymiä.

5. Val Cenis – Ranska, 10 kilometriä, vihreä

Kymmenen kilometrin pituinen L’Escargot on Euroopan pisin vihreä rinne. Se on erityisen ideaalinen heille, jotka eivät enää innostu lyhyemmistä aloittelijoiden rinteistä. Se alkaa 2050 metristä ja päättyy noin 600 metriä alempana. Lumilautailijat eivät kuitenkaan ehkä nauti laskusta kovinkaan paljon, sillä se on paikoin jopa liian loiva.

Lisää pitkiä laskuja Lumipallon aikaisemmassa artikkelissa
Sveitsin klassikot – 7 tutustumisen arvoista rinnettä
Euroopan 10 parasta lasketteluhissiä?

Lähde: Onthesnow.com
Kuva: Simo Vunneli


Avainsanat:
, , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Täältä löytyvät Alppien pisimmät rinteet
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,67/5 - 6 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

  • KHN sanoo:

    Tuo kolmantena mainittu Cervinia on väärin, siinä on yksi hissi välissä. Klein Mateerhornilta pääsee 1620 metrin korkeuteen Sveitsin puolelle Zermattiin, mikä on huomattavasti pidempi yhtenäinen rinne kuin Cervinian suuntaan. Tarkkaa pituutta minulla ei ole tiedossa, mutta olen laskenut se muutaman kerran.

    Vastaa

  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.