Hiihtokeskukset, Kohteet, Lumimatkat

Venytä laskukautta ulkomailla – 4 vaihtoehtoa

Vaikka perinteinen Lapin-loma on edelleen suomalaisten hiihtolomasuosikki, pääsee lumille myös muualla.

Laskukauden ollessa nyt parhaimmillaan suunnittelee usea laskija jo kevään laskureissuja. Mielenkiintoisia vaihtoehtoja löytyy useasta ilmansuunnasta.

Lumen perässä maailmalle

Dani Kamras kiersi viime vuonna Japanin Hokkaidon saarella sijaitsevia runsaslumisia hiihtokeskuksia . Aiemmin hän on hiihtolomaillut Pohjoismaissa, Alpeilla ja Pohjois-Amerikassa. Japaniin laskemaan hänet houkutteli erityisesti lumi, mutta myös ainutlaatuinen idän eksotiikka.

– Tieto siitä, että Japanissa sataa lunta todella paljon, houkutteli. Tietenkin myös eksoottinen keittiö on hyvä lisämauste, kun on tottunut syömään pastaa, snitzeleitä ja hampurilaisia hiihtokohteissa, sanoo Kamras.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Reissu Japaniin osoittautui ikimuistoiseksi ja ylitti kaikki odotukset. Päivittäin satavan uuden puuterilumen sekä maistuvan ja edullisen ruoan ohella Kamras muistelee erityisellä lämmöllä tapaamiaan ihmisiä.

Japanin hiihtokeskuksissa on tarjolla yltäkyllin puuterilunta. 

– Kun olimme pienessä hiihtokeskuksessa nimeltä Piyashari, olimme ainoat ei-paikalliset laskijat. Rinneravintolan kokki oli tästä sen verran innoissaan, että syötyämme hän tuli luoksemme, kumarsi ja antoi jokaiselle omenat mukaan. Pieni ja hieno ele, joka kuvastaa hyvin japanilaista kulttuuria, jossa pienillä asioilla tehdään kohtaamisista mieleenpainuvia, jatkaa hän.

Neljä vaihtoehtoa loppukauden hiihtokohteiksi

– Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä korkeammalle on laskettelijan kiivettävä. Toblerone-patukasta tuttu Matterhorn-vuoren ympäristö Sveitsissä on klassinen ympäri vuoden auki oleva hiihtokohde. Japanissa puolestaan voi saada parissa viikossa metrikaupalla uutta lunta, vinkkaa nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikkö Aki Juusola.

Matkatoimisto ebookers listasi neljä keskusta, joissa laskemaan pääsee vielä kesän puolella.

1.Gassan, Japani

Japanin pääsaarella sijaitsevalle Gassan-vuorelle sataa niin paljon lunta (noin 8 m), ettei hiihtokeskukselle edes pääse yhteysongelmien takia yleensä ennen huhtikuuta. Huhtikuusta alkava hiihtokausi jatkuu heinäkuulle. Gassan on helposti saavutettavissa luotijunalla suoraan Tokiosta.

Tietyissä Japanin hiihtokeskuksissa lunta sataa lähes päivittäin. 

2. Zermatt, Sveitsi

Matterhorn-vuoren ympäristö on Euroopan suurin ympäri vuoden vuoden auki oleva hiihtokeskus ja monien alppimaajoukkueiden vakiopysäkki kesäkaudella. Rinteiden lisäksi Zermattin Snowparkissa on lumilautailijoille ja freestylehiihtäjille kaikki tarvittava. Paikka on tunnettu myös aktiivisesta yöelämästä ja baarivalikoimasta. Matkustaminen tänne on helppoa – lennä Zürichiin ja jatka suoraan lentokentältä junalla autottomaan Zermattiin.

3. Riksgränsen, Ruotsi

Laskettele keskikesän yöttömässä yössä länsinaapurissamme Ruotsissa, sillä pohjoisen eksotiikkaa tarjoavassa Riksgränsenissä se onnistuu. Rinteet ovat avoinna kesäkuun lopulle ja kelit parhaimmillaan huhtikuusta juhannukseen.

4. Mammoth, Kalifornia USA

Kaliforniassa sijatseva Mammoth on täydellinen perhekohde vaihtoehtoiselle kesälomalle, sillä täällä on helppo yhdistää aurinko ja laskettelu. Hiihtokausi jatkuu normaalisti kesäkuulle ja joskus pidempäänkin. Bonuksena Kaliforniaan matkustavalle kelitakaus: noin 300 aurinkoista päivää vuodessa.

Lähde: Ebookers
Kuvat: Dani Kamras


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Venytä laskukautta ulkomailla – 4 vaihtoehtoa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.