Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Tapahtumat

Pääsiäisenä mäkeen – hiihtokeskuksissa huippuolosuhteet

Pääsiäinen tarjoaa perinteisesti mahdollisuuden rentouttavaan rinnelomaan. Olosuhteet kotimaan keskuksissa ovat tänä vuonna erinomaiset.

Sää suosii ennusteiden mukaan pääsiäisenä lähes koko Suomessa. Aurinko, pienet pakkaset ja kestävä tykkilumi pitävät laskuolosuhteet erinomaisina pitkälle kevääseen.

Pääsiäisenä pääsee laskemaan koko Suomessa

Laskukauden ollessa parhaimmillaan kaikki kotimaan keskukset ovat avoinna ja toivottavat laskijat tervetulleiksi ja nauttimaan keväisestä rinnehuvista. Pääsiäisenä perinteinen tapa on suunnata pohjoisen hiihtokeskuksiin, mutta myös Etelä-Suomessa pääsee laskemaan erittäin hyvissä olosuhteissa.

Hiihtolomaviikkojen ohella pääsiäinen on hiihtokeskuksille vuoden tärkeimpijä sesonkeja. Monissa hiihtokeskuksissa tiedossa onkin monenlaista pääsiäisajan ohjelmaa, juhlia sekä erikoistarjouksia.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tutustu tarkemmin kotimaan hiihtokeskuksiin

Keski-Suomen Riihivuoressa ennätysvilkas kevät

Keski-Suomessa on alkukauden haastavien sääolosuhteiden jälkeen laskukausi saatu erinomaiseen vauhtiin. Osalla hiihtokeskuksista kausi on sujunut erittäin hyvin, esimerkiksi hiihtokeskus Riihivuoren liikevaihto maaliskuussa lähes tuplaantuu viime vuoteen verrattuna.

– Vaikka alkutalvi menetettiin, liikevaihdon kasvua edellisvuoteen verrattuna tulee koko tämän kauden ajalta vähintään kaksi–kolmekymmentä prosenttia, mikä on selkeästi enemmän kuin keski- ja eteläsuomalaisissa hiihtokeskuksissa keskimäärin, kertoo toimitusjohtaja Janne Andersin Hiihtokeskus Riihivuori Oy:stä.

Riihivuoren kasvua selittää erityisesti kohentuneet hissilippumyynti ja välineiden vuokraus. Kohonnut innostus laskettelua ja lumilautailua kohtaan on näkynyt myös hiihtokoulussa.

– Meillä alkaa olla palvelupaketti nyt hyvässä kuosissa. Olemme haluttu kohde lähellä, snowparkki on tosi hyvä ja uusia urheiluseuroja on saatu tänne harjoittelemaan Etelä-Suomesta. Myös ravintolapalveluilla on mennyt hyvin, Andersin iloitsee.

Kausi jatkuu Riihivuoressa vähintään kymmenen päivää pääsiäisen jälkeenkin. Lumitilanne on hyvä ja kevätkelit parhaimmillaan.

– Nyt on ollut aivan täydelliset laskettelukelit. Laskijoita on riittänyt viikonloppujen lisäksi myös arkisin. Lumitilanne on loistava ja yöpakkaset kovettavat rinteiden pinnan niin, että ne pysyvät hyvässä kunnossa aina pitkälle iltapäivään asti, Andersin sanoo.

Tutustu tarkemmin hiihtokeskus Riihivuoreen

Itä-Lapin Sallassa mainio talvi

Myös Lapissa talvi on nyt parhaimmillaan. Runsas lumi ja paukkupakkasten puuttuminen ovat suosineet laskijoita esimerkiksi Sallassa pitkin kautta.

– Talvikausi on Sallassa ollut mainio. Lumitilanne on ollut hyvä koko kauden ja sääkin on ollut oikein suosiollinen lasketteluun ja ulkoiluun yleensä, kertoo Sallan hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Kari Koskimaa.

Pääsiäinen on hiihtolomaviikkojen jälkeen todella kuuma sesonki myös Sallassa.

– Pääsiäisen vapaat tuovat Sallan rinteeseen väkeä kauempaakin. Pääsiäinen ajoittuu kevään parhaisiin keleihin, joten se on kautta aikojen houkutellut ihmisiä ulkoilemaan hiihtokeskuksiin.

Pääsiäisen jälkeenkin Lapissa pääsee ja kannattaa lähteä mäkeen.

– Kevättalvi on suosittua aikaa Sallassa varsinkin kotimaisten laskijoiden keskuudessa, eikä ihme sillä aurinkoiset ja kevään lämpöiset kelit saavat laskijat tulemaan tänne keväästä toiseen. Lunta on reilusti ja keväinen laskukausi jatkuu Sallassa aina vappuun asti. Tervetuloa kaikki mäkeen nauttimaan parhaista laskukeleistä, toivottaa Koskimaa.

Tutustu tarkemmin Sallan hiihtokeskukseen

Lähde: Suomen Hiihtokeskusyhdistys, Hiihtokeskus Riihivuori, Salla Ski Resort
Kuvat: Hiihtokeskus Riihivuori, Salla Ski Resort


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Pääsiäisenä mäkeen – hiihtokeskuksissa huippuolosuhteet
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,33/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.