Ajankohtaista, Alppihiihto, Yleinen

Pujottelun SM-kilpailut laskettiin Rukalla

Viikonloppuna ratkottiin pujottelun Suomen mestaruuksia Rukalla.

Vaihtelevaa säätä sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjosivat viikonloppuna kisatut pujottelun SM-kilpailut.

Kisat käyntiin perjantaina FIS-pujottelulla

Perjantaina 8.4.2016 Rukalla laskettiin haastavissa olosuhteissa kansainvälinen FIS-pujottelukilpailu.

Miesten kilpailussa ensimmäiseltä kierrokselta maaliin selvisi ainoastaan 40 laskijaa. Toiselle kierrokselle nopeimpana starttasi B-maajoukkueen Juho Dahl. Dahlin ulosajon seurauksena voitto meni kuitenkin Joonas Räsäselle 0,46 sekunnin erolla ennen Venäjän Vladislav Novikovia. Eemeli Pirinen sijoittui kakkoslajissaan kolmanneksi.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Ensimmäisellä kierroksella naisista oli nopein Levin Jutta Juutinen. Juutisen johtopaikka säilyi myös toisella kierroksella. Toisella kierroksella hienosti kuudennelta sijalta toiseksi nousi Julia Toiviainen. Nella Korpio oli puolestaan lopputuloksissa kolmas.

FIS-pujottelukilpailun osana ratkottiin myös nuorten (U21 ja U18) suomenmestaruudet. Naisten U21-sarjan suomenmestaruus meni Janina Mäkiselle, hopea Ami Tepolle ja pronssi puolestaan Iita Pulkkiselle. U18-sarjan kultamitalin sai Julia Toiviainen, toiseksi tuli Nella Korpio ja kolmanneksi Kia-Emilia Hakala. Miesten 21-vuotiaiden mestaruuden voitti Juho Handolin, hopeaa sai Miikka Mankinen ja pronssia Otto Salmenkivi. U18-sarjassa kultaisen mitalin puolestaan pujotti kaulaansa Eetu Mäkelä, hopea meni Joona Piiraiselle ja pronssi Jose Partaselle.

> Katso kilpailun tarkemmat tuloslistaukset

Lauantaina kisattiin naisten ja miesten mestaruuksista

Haastavat sääolot jatkuivat Rukalla myös lauantaina ja kisaorganiaatio joutuikin tekemään paljon töitä pitääkseen radan laskettevassa kunnossa. Esimerkiksi naisten kisoissa pehmeä rinne tuotti ongelmia useille laskijoille.

Naisten pujottelun SM-kultaa laski lopulta perjantainakin kultaa saanut Jutta Juutinen. Hopealle ylsi viime vuoden pronssimitalisti Riikka Honkanen ja pronssi meni U18-kultaa perjantaina jo voittaneelle Julia Toiviaiselle.

> Katso naisten pujottelun tarkemmat tuloslistaukset

Miesten pujottelussa toista kierrosta päästiin laskemaan vasta auringon laskettua. Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Arttu Niemelä laski lopulta suomenmestariksi. Juho Dahl nousi hopealle ja Joonas Räsäsen kaulaan ripustettiin pujottelun SM-pronssimitali.

> Katso miesten pujottelun tarkemmat tuloslistaukset

Sunnuntaina vuorossa paripujottelu

Sunnuntaina paripujottelun SM-kilpailut laskettiin Rukan kapeassa ja jyrkässä Battery-rinteessä.

Finaaleihin selvitti tiensä neljä naista ja miestä. Naisten sarjassa voitto meni Riikka Honkaselle. Paripujottelun SM-hopealla laski Julia Toiviainen ja pronssille Inka Antikainen.

– Paripujottelun rata on periaatteessa lyhyt, mutta tänään se tuntui pitkältä. Raskas kausi takana ja tässä alkaa olla jo aika poikki. Ensimmäinen aikuisten mestaruus tuntuu todella hienolta. Yritin laskea jokaisen laskuni aggressiivisesti, mutta en vain saanut itsestäni enää kaikkia tehoja irti. Kroppa tuntuu jo tosi väsyneeltä, Honkanen kertoi kilpailun jälkeen.

Miesten paripujottelussa suurta huomiota saivat ”villeillä korteilla” osallistuneet vuoden 1999 pujottelun maailmanmestari Kalle Palander sekä miesten maajoukkueen valmentaja Jukka Leino. Palander eteni lopulta välierään asti ja laski lopulta kisan neljänneksi.

Varsinaiset mitalit menivät Joonas Räsäselle, Jaakko Mustalahdelle ja Arttu Niemelälle.

– Oli kiva laskea paripuikkaa pitkästä aikaa. Meillä oli aika tiukkaa kisaa siinä; oli kaikki kaverit samalla puolella kaaviota. Tänään oli mono syönnillä ja voitto tuli. Se oli iloinen pikku comeback eilisen pienehkön pettymyksen jälkeen. Ihan kiva, että sai tuollaisen pienen mestaruuden tuohon”, kertoi Räsänen kilpailun jälkeen.

> Katso SM-paripujottelun tarkemmat tuloslistaukset

Alppihiihdon SM-kilpailut jatkuvat 15.-17.4.-viikonloppuna Ylläksellä suurpujottelulla ja vauhtilajeilla.

Lähde: Ski Sport Finland
Kuvat: Teemu Moisio/PTB-Creative