Ajankohtaista, Kesälajit, Muut aktiviteetit

Talman kesä: seikkailupuisto ja uusia aktiviteetteja

Talman "jäätikkö" ottaa ison harppauksen kohti ympärivuotista toimintaa. Lumipallolla oli mahdollisuus tutustua kesän uutuuksiin ensimmäisten joukossa.

Kesäkaudelle 2016 Talmaan avautuvat seikkailupuisto, minigolf- ja frisbeegolfradat luovat monipuoliset mahdollisuudet perheen tai kaveriporukan mukavaan yhdessäoloon myös lumettomaan aikaan. Ensikokeilujen perusteella kokonaisuus on toimiva – ja hyvinkin koukuttava!

Seikkailupuisto tarjoaa turvallista itsensä ylittämistä

Aurinko ja lähes helteinen lämpötila ei ole aiemmin houkuttanut suuntaamaan yhteen Etelä-Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista. Tänä vuonna tilanne on toinen, sillä Talman mittavat investoinnit kesäkauteen ovat viimeistelyjä vaille valmiina ja huhujen mukaan paikalle saapuvaa kävijää odottaisi takuulla positiivinen yllätys.

Toukokuun viimeiselle viikolle ajoittuneella vierailulla näkyvimpänä uudistuksena Talmassa vastassa odotti uusi, erittäin keskeisellä paikalla pysäköintialueen vieressä sijaitseva seikkailupuisto.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Ohhoh, onpas se iso. Tuonnekko pitäisi uskaltaa, hiipii väksinkin mieleen ensikohtaamisella ja korkean paikan kammon nostaessa jälleen päätään.

Talman seikkailupuiston henkilökunta perehdyttää turvalliseen liikkumiseen radoilla.

Turvavarusteisiin ja varomääräyksiin tutustumisen jälkeen olo on kuitenkin riittävän luottava ja seikkailu saattaa alkaa.

Kuusi eri vaikeustasoista rataa johdattavat kokeilijan asteittain maantasalta kohti puiden latvoja. Seikkailupuiston korkeisiin mäntyihin rakennetut radat soveltuvatkin erinomaisesti itsensä haastamiseen sekä fyysisesti että henkisesti.

Eritasoiset radat tarjoavat haasteita ja onnistumisen elämyksiä sekä lapsille että aikuisille.

Seikkailu radoilla on ensikertalaiselle yllättävän fyysistä. Rentous loistaa poissaolollaan, sillä liikkuminen korkeuksissa vaatii paitsi tasapainoa ja koordinaatiota, mutta paikoitellen myös korkeudensietokykyä, hoksottimia sekä tiimityötaitoja mahdollisissa ohitustilanteissa.

– Muista, että tämä ei ole niinkään voima- kuin taitolaji, kuuluu neuvo, kun yritän pinnistellä haastavasta kohdasta läpi pelkkien käsivoimien varassa. 

Muistutus on paikallaan, sillä väärä tekniikka kostautuu pian isona mustelmana käsivarressa. Ensi kerralla sitten tiedän, kuinka ainakaan ei kannata mennä, puhisen itsekseni tästä oppineena.

Vaikka radoilla liikutaan yksitellen, vaatii seikkailu myös tiimityötä. 

Seikkailupuiston lisäksi Talmassa myös muita kesäaktiviteetteja

Aurinkoinen keli ja ponnistelu yläilmoissa vievät mehut parin radan jälkeen ja on aika siirtyä tauolle. Kahvion terassilta on paitsi hyvä seurata muiden etenemistä, mutta myös tutkailla Talman muita uudistuksia.

Terassilta on helppo bongata uutuuttaan hohtava 12-reikäinen minigolf-rata. Sen vieressä sijaitsee suosittu perheen pienimpien Werneri Park, joka on jatkossa auki myös kesäisin. Pomppulinnat, kiipeilykeskus, karusellit sekä muut puuhamahdollisuudet ovat takuulla suosittuja lasten keskuudessa myös kesäaikaan.

Minigolf ja monet muut mahdollisuudet täydentävät hyvin kesäistä seikkailupäivää Talmassa. 

Minigolfin lisäksi kesäkautta varten Talmaan avataan myös uusi 18-väyläinen frisbeegolf-rata. Jo aiempina kesinä tutuksi tullut paintball säilyy ohjelmistossa edelleen. 

Puheissa kuuluu myös suunnitelmia pidemmälle ajalle. Jo nykyisellään on selvää, että Talmaan on rakentunut erittäin houkuttava kokonaisuus aktiivisen kesäpäivän viettämiseen. Tänne on syytä palata uudelleen ajan kanssa ja kavereiden kera.

Yhteenveto Talma-vierailusta: erittäin hauskaa ja sopivan haastavaa!

> Tutustu tarkemmin Talman kesäaktiviteetteihin
Tutustu myös Suomen muihin seikkailupuistoihin
Katso muut hiihtokeskuksista löytyvät frisbeegolf-radat

Teksti: Antti Hurskainen
Kuvat: Jussi Ovaskainen


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Talman kesä: seikkailupuisto ja uusia aktiviteetteja
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.