Ajankohtaista, Lappi, Maastohiihto, Tapahtumat

Maratonhiihdon ”Tour de France” Suomeen

Ylläs-Levi on uusi Visma Ski Classicsin eli maastohiihdon pitkien matkojen kilpailusarjan monivuotinen yhteistyökumppani.

Visma Ski Classicsin finaaliosakilpailu järjestetään vuosina 2017-2021 YlläsLevillä. Ensi vuoden finaali hiihdetään 8.4.2017.

Suosittu hiihtokiertue yhdistää harrastajat ja ammattilaiset

– Olemme todella tyytyväisiä, että pääsemme yhdessä tuomaan tämän suurtapahtuman Suomen Lappiin. Visma Ski Classics on kiinnostava tapahtuma, sillä maastohiihto on suosittu ja kasvava urheilulaji, joka tavoittaa niin suurta yleisöä kuin liike-elämän edustajia, toteaa Levi Eventsin toimitusjohtaja Janne Pelkonen.

Visma Ski Classics on erittäin suosittu maastohiihdon pitkien matkojen kilpailukiertue. Maratonhiihtojen mestaruuksista taistellaan seitsemässä maassa: Italiassa, Sveitsissä, Saksassa, Tšekissä, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Kaiken kaikkiaan kilpailusarja sisältää 13 perinteistä ja arvostettua kilpailua Italian Marcialongasta, Ruotsin Vasaloppetiin ja nyt myös siis Ylläs-Leviin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ainutlaatuiseksi tapahtuman tekee, että Visma Ski Classicsissa harrastehiihtäjät pääsevät hiihtämään ammattilaisjoukkueiden kanssa samassa kilpailussa. Kilpailusarjassa mukana onkin 28 ammattilaistallia sekä 50 000 amatöörihiihtäjää. Kilpailulla odotetaan olevan sopimuskaudella 5 miljoonan euron aluetaloudellinen vaikutus Ylläs-Leville.

– Myös Ylläs-Levi on vaiheessa, jossa haluamme saavuttaa brändeillämme ihmisiä myös ydinmarkkinoidemme ulkopuolelta. Uskomme, että Visma Ski Classicsilla on siinä tärkeä rooli yli 10 miljoonalla katsojalla 70 eri maassa.

Visma Ski Classicsin toimitusjohtaja David Nilsson uskoo, että yhteistyö Ylläs-Levin kanssa vie Ski Classicsin uuteen aikaan.

– Meillä on paljon yhteistä Ylläs-Levin kanssa. Maastohiihto kuuluu olennaiseksi osaksi pohjoismaista identiteettiä. Ja kuten Visma Ski Classics, myös Ylläs-Levi alueena kasvaa vauhdilla. Uskon, että kaikki hyötyvät; molemmista tulee yhä kiinnostavampia.

– Tavoitteena on paaluttaa Ylläs-Levin alue Pohjois-Euroopan merkittävimmäksi hiihtoturismikohteeksi. Teemme sen luomalla ammattilaisille, harrastajille ja katsojille lappilaisen elämyksen ja kiertueen arvoa kohottavan finaalitapahtuman. Tämän mahdollistaa Suomen kahden suurimman hiihtokeskuksen, näiden kuntien ja Metsähallituksen yhteistyö sekä Levi Eventsin kokemus isojen kansainvälisten tapahtumien järjestäjänä, Janne Pelkonen puolestaan korostaa.

Lähde: Levi Events
Kuva: Giåm via Compfight cc


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Maratonhiihdon ”Tour de France” Suomeen
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.