Kesälajit, Muut aktiviteetit, Terveys

Polkujuoksu tutuksi ohjatuilla lenkeillä – mukana 10 paikkakuntaa

Suomen Latu järjestää kesän aikana 10 paikkakunnalla aloittelijoille suunnattuja ohjattuja polkujuoksulenkkejä.

Polkujuoksu on kasvattanut hurjasti suosiotaan viime vuosina. Kesän aikana Suomen Latu vie halukkaat metsään tutustumaan lajiin.

Tavoitteena helpottaa polkujuoksun aloittamista

Polkujuoksun suosion kasvu on näkynyt niin harrastajayhteisöjen syntynä, loppuunmyytyinä tapahtumina kuin laajana varustekehityksenäkin.

Suomen Ladun tavoitteena on helpottaa ja edistää lajin harrastamista jäsenyhdistyksiin perustettujen polkujuoksuryhmien kautta. Vapaaehtoisten ohjaajien vetämät polkujuoksuryhmät sopivat aloittelijoille ja tutustuttavat lajin perusteisiin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Kesän yhteislenkeillä tutustutaan kymmenellä eri paikkakunnalla paikalliseen luontoon ja polkuverkostoon, opetellaan juoksutekniikkaa ja perehdytään lajin varusteisiin, kertoo Hanna Okkonen Suomen Ladusta.

Polkujuoksussa olennaista on myös ympäröivä luonto. Sen tuoksut, äänet ja maisemat rauhoittavat mieltä ja vetävät lenkkipolulle yhä uudestaan.

– Polkujuoksu on juoksulajina aloittelijaystävällinen, sillä pehmeä alusta rasittaa jalkoja vähemmän kuin asfaltti. Monipuolinen vaihteleva maasto tarjoaa myös haastetta koko keholle. Polkujuoksu kehittää kestävyyttä, ketteryyttä ja tasapainoa, Okkonen lisää.

Suomen Ladun polkujuoksuryhmät toimivat kesän aikana seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Haapavesi, Helsinki, Kerava, Kouvola, Mikkeli, Suonenjoki, Tampere, Tornio ja Vantaa. Suomen Latu toteuttaa polkujuoksutoimintaa yhteistyössä Salomonin ja Garminin kanssa.

 > Lisätietoa Suomen Ladun ohjatuista polkujuoksuryhmistä
Polkujuoksussa kilpailua voi kokeilla esimerkiksi Levi Outdoor Fest –tapahtumassa 

Hyvät puitteet polkujuoksun omatoimiseenn harrastamiseen tarjoavat esimerkiksi NuuksionRepovedenKolinPyhä-Luoston ja Pallas-Yllästunturin kansallispuistot.

Lähde: Suomen Latu
Kuva: Parker Knight via Compfight cc


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Polkujuoksu tutuksi ohjatuilla lenkeillä – mukana 10 paikkakuntaa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.