Lumilautailu, Lumiturvallisuus, Tapahtumat

Kaikki Snoukkaa – lumilautailua kaikille

Kaikki Snoukkaa -hanke houkuttelee lumilautailun pariin myös vammaislautailijoita.

Kaikki Snoukkaa – lumilautailua kaikille toimintakykyyn katsomatta on Suomen Lumilautaliiton alainen vammaislautailun edistämisprojekti. Projektin tavoitteena on luoda lumilautailun edellytyksiä kaikille toimintakykyyn katsomatta. 

Lumilautailu sopii kaikille

– Projektin kautta on pyrkimys tavoittaa ja innostaa lajin pariin niin liikuntarajoitteisia, aistirajoitteisia, kehitysvammaisia kuin elinsiirron saaneita. Diagnoosi ei ole kuitenkaan se tärkein asia, vaan oma halu ja kiinnostus lumilautailua kohtaan, tarkentaa projektista vastaava Tiina Lindström.

Projekti toteutetaan pääasiallisesti netissä  ja tavoitteena on tuottaa lajin aloittamisessa ja harrastamisessa auttavaa sisältöä. Yhtenä projektin osana 14.1.2017 järjestetään Hyvinkään Sveitsissä mahdollisuus soveltavan lumilautailun kokeiluun osaavien ohjaajien opastuksella sekä tarvittaessa erilaisten apuvälineiden avulla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Mukana projektissa on muun muassa paralumilautailun maailmanmestari ja X-Games-voittaja Matti Suur-Hamari.

– Itse löysin jalan menettämisen jälkeen takaisin lumilautailun pariin juuri esimerkkien kautta. Ymmärsin, että tätä hommaa voi hyvinkin tehdä, vaikka ei minulla toista jalkaa olekaan. Kaikki Snoukkaa -hankeen kautta toivottavasti tosi moni innostuu lumilautailusta ja pääsee kokemaan lumilautailun mahtavuuden, kertoo Suur-Hamari.

Projekti huipentuu keväällä Rukan ja Pyhän lumilla kuvattavaan tiettävästi ensimmäiseen suomalaiseen vammaislumilautailuelokuvaan. Elokuvassa tulee olemaan mukana myös entinen lumilautailun ammattilainen Mikko Sjöblom. Vuonna 2002 vakavasti loukkaantunut Mikko sai onnettomuudessa aivovamman ja toispuolisen halvauksen.

– Kuvaaminen tuo laskemiseen tietynlaisen energian ja odotan innolla, että pääsemme keväällä kuvaamaan, kertoo Sjöblom.

Mikon toiveissa on myös, että myös muut innostuisivat lumilautailusta.

– Ihan sama mikä vaiva sinulla on: tule sinne vaan, ei mitään väliä. Kokeilkaa, kannustaa hän kaikkia osallistumisesta kiinnostuneita.

Lisätietoa Kaikki Snoukkaa -projektista, kokeilutapahtumasta ja leffaprojektista:
www.kaikkisnoukkaa.com
www.facebook.com/kaikkisnoukkaa

Lähde: Suomen Lumilautaliitto
Kuva: Sami Välikangas


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Kaikki Snoukkaa – lumilautailua kaikille
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.