Advertoriaali, Majoitus, Ruoka ja juoma, Terveys, Yleinen

Täydellinen parisuhdeloma Kolilla

Saammeko ehdottaa mitallista mielenrauhaa ja hippusta hellyyttä? Henkeäsalpaavan upeissa Kolin kansallismaisemissa syntyy täydellinen treffiviikonloppu romantiikkaa, luonnon rauhaa ja kauneutta arvostaville pareille.

Kolin kansallispuisto ja Ukko-Kolin hiihtokeskus sijaitsevat Pohjois-Karjalassa noin 75 km Joensuusta pohjoiseen. Laskijat ja vaeltajat tuntevat Kolin, mutta se on aktiivimahdollisuuksiensa lisäksi aivan täydellinen paikka myös rauhoittumiseen ja tunnelmointiin.

Pielisen järvelle avautuvaa henkeäsalpaavaa tykkylumimaisemaa katsellessa tulee heti ensimmäisenä mieleen, että kaiken tämän kauneuden haluaisi jakaa elämänsä tärkeimmän ihmisen kanssa. Kolilla on tilaa ja aikaa keskittyä kumppaniinsa ja kuunnella aidosti toisiaan, täysin ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä.

Täydellisen parisuhdeloman avaimet ovat siis tässä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

1. Luonnon kauneus rauhoittaa ja inspiroi

Kolin jylhät maisemat ovat varmaan Suomen kuvatuimmat ja maalatuimmat, sillä alueen innoittamia taiteilijoita ovat mm. Juhani Aho, Pekka Halonen, Eero Järnefelt ja Jean Sibelius. Luonnon kauneus ja hiljaisuus luo siis mielenrauhaa, mutta toisaalta se myös inspiroi.

Parisuhteen kannalta kansallisromanttinen, puhdistava ja uudistava ympäristö on hyvin hedelmällinen. Kolille voi tulla vain pysähtymään hektisen arjen vastapainoksi. Täällä on helppo tunnelmoida ja unelmoida, eikä aina tarvitse olla innostunut aktiiviurheilusta, vaikka mahdollisuuksia löytyykin aivan nurkan takaa.

Talvisin Kolilta löytyy aina lunta, sillä Koli on eteläisen Suomen lumivarminta seutua. Ja tammi-helmikuussa puut peittyvät varmimmin upeaan ja kuvaukselliseen tykkylumeen.

2. Hotelli- ja ravintolapalveluja rennolla tunnelmalla

Hyvät hotelli-, ravintola- ja kylpyläpalvelut kruunaavat irtioton arjesta. Ne kaikki löytyvät Break Sokos Hotel Kolilta, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Ukko-Kolin rinteiden vieressä.

Hotellin maisemaravintolasta ja osasta huoneita avautuu upea näkymä Pieliselle. Treffiviikonloppua varten kannattaa panostaa superior-huoneeseen tai sviittiin, niin varmistaa saavansa huoneen järvimaisemalla. Erikoisuutena hotellin paikoitusalueelta kulkee ylös hotellille eksoottinen kiskohissi, joka on ehdottomasti koettava.Jo hotellin aulassa välittyy rento tunnelma, sillä vastassa on Reino Rental, tossujen lainapiste. Valitse vain oikea koko ja mieleisesi väri, niin voit tossutella Reinoilla koko vierailusi ajan. Rentous jatkuu kirjastobaarissa, jossa voi takkatulen ja viinilasillisen ääressä uppoutua keskusteluun kumppanin kanssa tai tutustua kirjaston lukuvalikoimiin.

Ruokailuja varten ei tarvitse lähteä kauas, sillä hotellilta löytyy Grill It -maisemaravintola sekä pizzakahvila. Karjalalaisuudesta muistuttaa aamiaisella ihastuttava yksityiskohta – käsintehdyt karjalanpiirakat.

3. Luksuselämyksiä kaikille aisteille maisemakylpylässä

Koli Relax Spa -maisemakylpylä on todellista luksusta kaikille aisteille. Hotellin yhteydessä sijaitsevasta kylpylästä avautuu upea näköala Pieliselle ja Kolin kansallismaisemiin.

Kylpylämiljöö on muutenkin mieleenpainuva. Se tarjoaa mm. elämyssuihkuja, jäähdytetyillä kivilauteilla varustettuja höyry- ja aromisaunoja sekä monenlaisia allasvaihtoehtoja kylmistä lämpimiin ja ulkopaljuihin asti. Hemmotteluelämykseen sisältyy  Lumenen kylpytuotteita sisältävä Kolin Kylpykiulu.

Kylpylään kannattaa varata useampi tunti, jotta pääsee hyödyntämään sen totaalisen rentouttavan vaikutuksen. Pariskunnille suosittelemme iltavierailua. Päivällä kylpylässä käy lapsiperheitä, mutta illat kello 16 jälkeen on rauhoitettu vain täysi-ikäisten käyttöön. Pimeän aikaan pääsee satumaiseen treffitunnelmaan nauttimalla lasilliset kuohuviiniä ulkopaljussa tähtitaivaan alla.

Oman elämyksensä tarjoaa valo-ääni-allas, jossa voi kellua käsikädessä ja kuunnella pinnan alla soivaa Sibeliusta. Kylpyläpäivän kruunaa vielä rentoutumishetki Relax-huoneen lämpöpedissä, hedelmiä nautiskellen ja edessä avautuvaa maisemaa ihaillen. Kylpylän yhteydessä toimii myös kauneushoitola, josta voi varata erilaisia kasvo- ja vartalohoitoja.

Kylpylä on saanut kansainväliseltä Luxury Travel Awards -raadilta Luxury Spa of the Year kunniamaininnan vuonna 2015. Se on listattu myös Momondossa Suomen upeimpien kylpylöiden joukkoon.

4. Päivä rinteessä

Kolilla on huimat mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin ja uusien kokemusten hankkimiseen. Mikä parasta, lähes kaikki tapahtuu hotellin lähietäisyydellä.

Ukko-Kolilla on useita rinteitä, joista osa valaistuja, sekä myös tuolihissi. Rinnepuuhaa riittää niin laskijalle kuin lautailijallekin ja rinteiden ohessa löytyy sekä laavuja että kahvila taukojen pitämiseen. Rinteet tarjoavat parhaimmillaan 230 korkeuserometriä laskemisen hurmaa ja ne sopivat hyvin kaikentasoisille laskijoille. Vähemmän laskeneille suositeltavia ovat 1,5 km pitkä sininen rinne Ipatin kierto sekä punainen rinne Pielinen. Tosiharrastajat ilahtuvat Suomen jyrkimpiin rinteisiin lukeutuvan Ukko-Kolin mustan rinteen tarjoamista haasteista.

Hyvin varusteltu välinevuokraamo takaa, että erilaisia laskuvälineitä löytyy, eikä kaikkia omia varusteita tarvitse tuoda mukana. Vuokraamo mahdollistaa myös erilaisten lajien kokeilemisen, sillä laskettelusuksien lisäksi löytyy Telemark-suksia, lumilautoja sekä uudenlaisia Sled Dogs -lumiluistimia.

Kolin maastohiihtoladut ovat myös erinomaiset ja täältä löytyy Suomen pisin, 25 kilometrin mittainen, valaistu latu. Ja myös perinteisiä murtsikkasuksia voi vuokrata paikan päällä.

Löytyisikö laji, jota voisitte kokeilla ensimmäistä kertaa yhdessä? Parhaat muistothan syntyvät usein yhteisistä kommelluksista ja onnistumisista.

5. Aktiviteetteihin lukemattomia mahdollisuuksia

Ellei rinnerieha tai hiihto innosta, niin muitakin ulkoiluvaihtoehtoja löytyy runsaasti ja niitä voi selvittää tarkemmin joko palvelevasta välinevuokraamosta, hotellin respasta tai kansallispuiston Luontokeskus Ukosta.

Satumaiseen luontoon tutustumiseen soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lumikenkäily. Miltä kuulostaisi pakata eväät ja termospullo reppuun ja lähteä lumikengillä Kolin vaaroille tykkylumipuita lähietäisyydeltä ihailemaan? Samalla pääsisitte nappaamaan ainutlaatuisen hienoja valokuvia ja voisitte täyttää somen upeilla pariselfieillä.

Tai entäpä jos istuisitte sylikkäin husky-valjakon kyytiin ja viilettäisitte pitkin kansallispuistoa? Myös maastoratsastus on kiinnostava laji, sillä hevosen selästä saa luontoon uudenlaisen näkökulman, istuessaan tavallista korkeammalla hevosen selässä.

Taiteesta ja historiasta kiinnostuneille vielä vinkki – kansallispuistossa kävellen pääsee näkemään tunnettujen suomalaistaiteiljoiden ikuistamat maisemat suoraan niiltä paikoilta, joissa taiteilijat ovat työskennelleet maalaustensa parissa.

Jos haluat ajoittaa parisuhdetreffisi tapahtumien yhteyteen, niin kannattaa suunnata katse esimerkiksi keväiseen Spring Camp -rinnetapahtumaan tai Uumen-konseptin henkisen hyvinvoinnin tapahtumiin.

Ja kannattaa muistaa, ettei Kolin ihanuus rajoitu talveen, vaan muinakin vuodenaikoina metsä rauhoittaa ja puhdistaa mieltä. Oli se sitten kesäisen vihreä tai syksyn ruskaväreissä hohtava.

Bonus: Jännittävä jäätiematka Kolilta Lieksaan

Oletko koskaan ajanut autolla järven jään yli? Talvisin Euroopan sisävesien pisin jäätie johtaa Pielisen yli Kolilta Lieksaan. Jännittävä tapa vierailla läheisessä kylässä, johon maantietä pitkin on yli 90 km, mutta jäätie lyhentää matkan noin 40 kilometriin, josta jäätien osuus on noin 7 kilometriä.

Tässä vinkkimme toimivan parisuhdeloman suunnitteluun. Seuraavaksi kalenterit esiin ja varausta tekemään!

Tervetuloa Kolille, varaa oma lomasi heti!

Tutustu Kolin hiihtokeskusesittelyyn Lumipallossa

Koe pala kauneinta Suomea ja ihastu Koliin oheisen videon myötä:

Teksti: Annika Haavisto-Kurki
Kuvat: Jori Tamminen ja Break Sokos Hotel Koli


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Täydellinen parisuhdeloma Kolilla
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,86/5 - 7 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.