enni rukajärvi air style
Ajankohtaista, Freestyle, Lumilautailu

Rukajärvi historialliseen voittoon Air & Stylessä

Enni Rukajärvi on voittanut Innsbruckissa Itävallassa Air & Style -hyppykilpailun. Kisa oli historiallinen, sillä vuodesta 1994 lähtien järjestetyn Air & Stylen historiassa mukana oli nyt ensimmäistä kertaa big airissa myös naisten sarja. Rukajärvestä tuli näin ollen ensimmäinen nainen, joka on voittanut Air & Stylen big airin.

– Ihan saakelin fiiliksissä. Vaikea uskoa taaskaan, että on totta tämäkään. Jännitti aika paljon, kun ekaa kertaa naiset laski täällä ja oli tosi paljon yleisöä. Tosi siisti tapahtuma. Vähän harmitti, ettei bäkkiseiska (backside 720) mennyt ekalla yrittämällä kunnolla, että olisi voinut vielä koittaa caba tonnia (caballerial 1080). Onneksi kuitenkin viimeisellä hypyllä bäkkiseiska meni hyvin ja voitto tuli kotiin. Vähän harmittaa, ettei kaverit olleet täällä laskemassa, kun kaikilla oli vähän jotakin, mutta olen kyllä tosi fiiliksissä. Historiaa, Rukajärvi kommentoi.

Myös karsinnat voittanut Rukajärvi teki finaaleissa ensimmäisellä hypyllään caballerial 720:n, josta keräsi pisteet 86,00 ja oli sillä ensimmäisen kierroksen ykkönen. Toisella kierroksella hän teki backside 720, jonka hän otti hieman horjuvasti alas. Yhteispisteillä hän oli toisen kierroksen jälkeen toisena Iso-Britannian Katie Ormerodin mentyä hänen ohi.

Kun formaattina oli kaksi parasta hyppyä voimaan, oli Rukajärven parannettava kolmannella kierroksella. Hän teki viimeisellä hypyllään backside 720:n tyylikkäästi ja isosti ja keräsi siitä pisteet 90,33. Yhteispisteillä 176,33 hän meni kirkkaaseen johtoon, eikä muut neljän hengen finaalista enää päässeet hänen ohitseen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Roope Tonteri ja Kalle Järvilehto jäivät semifinaalivaiheeseen. Tonterin sijoitus oli 12:s ja Järvilehdon 15:s. Miesten kisan voitti Kanadan Max Parrot pistein 184,32.

Air & Style on alkujaan Innsbruckissa järjestetty kutsukisa, jota on sittemmin järjestetty muuallakin ja muutaman vuoden kokonaisena kiertueena. Innsbruckin lisäksi tänä vuonna on mukana Pekingin ja Los Angelesin Air & Stylet.

Suomalaisista Air & Stylen on voittanut aiemmin Peetu Piiroinen. Hän otti voiton Münchenissa 2011 ja Innsbruckissa 2012. Lisäksi Piiroinen on tullut toiseksi Pekingin Air & Stylessä 2012 ja Innsbruckissa 2015.

Naisten sarjassa kilpailtiin Air & Stylessa 20 vuotta sitten quarter pipessä. Vaikka quarter pipeä onkin Air & Stylessä järjestetty satunnaisesti sittemmin, viimeksi vuonna 2009, ei naisten sarjaa ole enää näkynyt mukana. Big airissa ei naisten sarjaa ole aiemmin Air & Stylessä ollut.

Tulokset:

Naiset:
1. Enni Rukajärvi, 176,33
2. Katie Ormerod, Iso-Britannia, 146,33
3. Sina Candrian, Sveitsi, 124,66

Miehet:
1. Max Parrot, Kanada, 184,32
2. Marcus Kleveland, Norja, 179,99
3. Sven Thorgren, Ruotsi, 176,33

12. Roope Tonteri, 32,00
15. Kalle Järvilehto, 20,00


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Rukajärvi historialliseen voittoon Air & Stylessä enni rukajärvi air style
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.