matti suur-hamari
Ajankohtaista, Kilpailu, Lumilautailu

Suur-Hamari onnistui uusimaan maailmanmestaruutensa

Matti Suur-Hamari on voittanut MM-kultaa paracrossista Big Whitessa Kanadassa paralumilautailun maailmanmestaruuskisoissa. Suur-Hamari voitti näin kultaa toistamiseen peräkkäin.

– Voi kyllä sanoa, että tuntuu aika uskomattomalta. Ihan uskomaton päivä, toinen maailmanmestaruus peräkkäin blakkariin niin joutuu tätä vähän nieleskelemään, Suur-Hamari kommentoi.

Suur-Hamari voitti ensin aikalaskut ajalla 1:05.42. Sen jälkeen kaaviolaskuissa hän tuli jokaisessa heatissa ensimmäisenä maaliin. Finaalissa hänellä oli vastassa tuttu kisakumppani ja esikuvansa, yhdysvaltalainen Evan Strong, mutta Suur-Hamari oli tänään myös finaalissa nopein.

– Meillä meni tiimin kanssa tosi hyvin yhteen. Wendelinin Mikko (Matin valmentaja) laittoi pulkat liukkaiksi ja tiimityöskentely toimi, niin aikalaskuista asti oltiin ykkösiä ja pystyttiin naulaamaan jokainen heat. Isossa finaalissa vielä tultiin ekana maaliviivan yli ja kultamitali kaulaan, niin on tämä aika uskomaton päivä. Tämä oli selkeä päätavoite. Kultaa täältä haettiin ja se saatiin. Tämä oli suuri helpotus tälle kaudelle. Nieleskellään tätä vähän aikaa, ja on tässä vielä muutama maailmancupin kisa jäljellä ja Korean testikisa. Siellä näkee, miltä tulevat paralympiamäet tuntuu. Mutta nyt juhlitaan ensin tätä MM-kultamitalia ja katsellaan sen jälkeen mitä tapahtuu, Suur-Hamari iloitsee.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Big Whitella kisataan tiistaina vielä banked slalomissa. Siinä Suur-Hamari on hallitseva pronssimitalisti.

Matti Suur-Hamari kilpailee alaraaja-amputoitujen sarjassa. Vuonna 2009 hän
loukkaantui moottoripyöräonnettomuudessa niillä seurauksilla, että
häneltä jouduttiin amputoimaan jalka polvesta alaspäin.

Video Matin kultapäivästä

Lähde: Lumilautaliitto


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Suur-Hamari onnistui uusimaan maailmanmestaruutensa matti suur-hamari
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.